Tuesday, October 31, 2006

Peter Hjärta Er!

Måste bara säga. Jag blir så oändligt glad och tacksam över alla som skriver så fina saker om mina texter, min blogg och mig. Antingen här, på era bloggar eller i små vackra mejl.

Det går rakt in i mitt hjärta och helst av allt skulle jag vilja packa in något bedårande vackert i silkespapper med guldsnören och lägga brevid er så att det är det första ni ser när ni vaknar. Men det går ju inte. Och ni skulle bli vettskrämda om jag tassade omkring i era lägenheter på nätterna. För att inte tala om eventuella pojk- och flickvänner. Och så kan vi ju inte ha det. Så ni får den här istället. Det är nästan samma sak.


Charlotte Gainsbourg - The Song That We Sing

Shit, vad jag gillar er!

Ja, tack!

Ibland får jag bita mig i armen för att inte skriva riktigt jävla överpretentiösa modeinlägg. Idag är en sån dag. Jag går och äter frukost i stället. Och ja, den helt fantastiska höga kängan är från Acne. Så klart.

Monday, October 30, 2006

Bra bättre The Studio

Förresten. Har ju helt glömt att skriva om göteborgsbaserade The Studio's album "West Coast" som släpptes för någon vecka sedan. Och som ju är väldigt väldigt bra. Ett av de absolut bästa albumen i år faktiskt. Elektronisk popmusik som fullkomligt strömmar ur Göteborg som fanns det inget slut. Och för min del får göteborgarna göra hur mycket bedårande popmusik som helst om det bara fortsätter låta så här. Vill man göra det enkelt för sig kan man ju säga att det låter som The Embassy, TTA, The Knife och Cat5 och alla de andra göteborgarna och till viss del ligger det säkert något i det. Fast lite mer 80's. Och herrarna (och alla seriösa musikjournalister) skulle förmodligen kölhala mig runt nån gammal galeas om jag sa det. Så ni får lyssna själva i stället.

West Coast kan man lyssna på och köpa
här.

Min utsikt.

Ja, så här ser det ut om jag tittar ut genom fönstret där jag jobbar en vanlig måndag klockan 16.55. Men hey, jag har ju både en thaibåt och en cementfabrik där ute nånstans...

High Recharge Age Fitness

Jo, tackar som frågar, jag sitter på ishotellet vid Skanstull och försöker koncentrera mig på att styra upp formen på danska kuvert och brevpapper. Det går sådär, to be honest. Så jag gick ut och satte sprätt på lite dollars på lunchen. Så jag kunde inte låta bli att köpa filmen nedan när den stod där och kollade in mig.

Och så är det ju så att jag ibland är rätt mycket yta. Ju. Men. Det är även så att min hud är extremt beroende av ljus och sol och fukt och det närmaste halvåret kommer därför som vanligt att vara en prövning. Framför allt eftersom jag sitter framför en bildskärm hela dagarna. Och den här vintern kommer den inte att ta igen sig mentalt och fysiskt i Kapstaden igen.

Så det var ju bara att slå till. Och jag är en sucker för Biotherms grejer. Funkar skitbra för mig. Men var den bästa krämen för min torra hud tvungen att heta Age Fitness? Känner mig som en blåhårig östermalmsdam. Måste genast börja snickra på ett inlägg om amerikanska muskelbilar alternativt vikten av att veta hur man styckar en tiotaggare man själv skjutit med pilbåge.

Sunday, October 29, 2006

))<>(( forever

Ja, det var ju en intressant helg. Fredag kväll var det ju premiären på "Älskar dej också" som ju faktiskt gick ganska bra. Vilket ju var skönt. Sen premiärfest som ju var som de brukar när allt jobb har släppt och när recensenterna varit där. Och det var ju ganska bra recensioner idag. Bra.

Var mer än lovligt seg hela lördagen och sen iväg på kalas i N&J's takvåning. Som, som vanligt, är helt galet. Tapas influgna från Madrid, rådjur, tryffel, rom och störda mängder vin. Vi åt middag mellan halv nio och halv tre på natten. Och Nadia lagar mat som värsta Michelin-kocken. Bra att hennes mamma drog runt henne på små franska matmarknader när hon växte upp. Och Janne fick en snow racer! Och jag gosade med underbara 3 månader gamla Marwin.


Så idag har varit en väääldigt seg dag. Men som blev fantastisk när jag såg "
Me and You and Everyone We Know", en amerikansk independentfilm skriven och regisserad av Miranda July. Herregud vilken bra film. Och det var hennes debutfilm. Och hon spelar dessutom den kvinnliga huvudrollen. Bland det bästa jag har sett i år tror jag. Den visades på filmfestivalen för ganska exakt ett år sen men jag såg inte enda film förra året så jag hade totalmissat den. Välskriven, välregisserad, snygg som attan och med en dialog som ibland liksom bara vackert flyter fram och ibland får en att skratta så mycket att man nästan måste pausa för att inte ramla av soffan. (okej, det var bara en scen...)

Men jäklar vad bra den var. Och så ömsint vacker att man blir knäsvag. Hyr den för gud skull. Genast!

Friday, October 27, 2006

Älskar dej också!

Fredag eftermiddag. Vet inte riktigt var den där värsta stormen tog vägen men inte är den på södermalm i alla fall. För här är det strålande sol. Inte så många timmar kvar på jobbet idag. Känns som den här kvällen, om jag inte hade haft andra planer, hade slutat på Marie Laveau. Ann är nämligen väldigt sugen.

Men så blir det ju inte. Ska nämligen på Margareta Garpes "Älskar dej också" som har urpremiär på Stadsteatern ikväll. Helena af Sandeberg, Vanna Rosenberg och Lennart Jähkel. Med flera. Gillade "Limbo" som hon och M.I.A satte upp för ett tag sedan, med bla Tuva och Sissela, jättemycket så det ska bli kul att se. Och så ska det bli kul att se om de valde dj Copy-remixen på Mariah Carey's "Emotions" eller om de safeade och tog Whitney's "I Will Always Love You". Jag pratade naturligtvis varmast för dj Copy-remixen. Men vi får se. Och btw. Petra har plåtat Vanna och Helena.

Hoppas ni får en underbar kväll, mina vänner! Det är ni värda.

Tysk post.

Det är mycket roligare att få inbjudningar till visningar än korrektur i internkuvert i posten. Det här fick jag idag. Clemens en August är på europaturne och visar både herr- och damkollektion på Färgfabriken nästa helg. Så om nån av mina underbara läsare vill följa med och kolla in dem då kan ni ju säga till. För jag vill dit. Och M.I.A är på nån premiär i en annan del av landet.

Och om ni är grymma på tyska eller bara vill se lite bilder från dem så kan ni klicka här. Det är jäkligt snygga snitt. För då kommer ni till Der Spiegel eller vad det nu var. Tyskt var det oavsett.

Snyggt!

Not your average minimalism-inredning. Det här är nämligen den nya Pucci-butiken på Capri i Italien. Fall någon av er skulle ha vägarna förbi. Jag brukar ju vara en vän av strikta grejer men den här lilla godispåsen var ju helt fantastisk. Mera!

Thursday, October 26, 2006

It's This One Thing!

När vi ändå är inne på mp3or... Lovely Amerie ska också släppa album. För att cranka upp intresset ytterligare har hon släppt en mixtape. Som finns lite här och där. Jag hittade den hos Discobelle. Men de har ju i sin tur hittat den på nåt fiffigt ställe. Hon lägger beslag på en massa hits och gör dem till sina plus lägger till ett par nya spår. Och det är sannerligen en rätt trevlig mixtape. Så om ni vill ha lite skön popsouthsider'n'b så ladda absolut ner mixtapen.

Amerie - Mixtape

Enjoy!

Lost Ones

Som om det var nån som trodde att Jigga skulle lägga av. Kom igen liksom. Han nya platta "Kingdom Come" läcker ju inte helt oväntat som ett såll ut till oss och det gör ju ingenting. För Jigga är ju Jigga. Den 21 november november kommer plattan. Kan nog svänga en del tror jag. Och skönt att hans pensionering inte varade så länge. Han trodde uppenbarligen själv på att han skulle gå i pension. Han var nog den ende. Och stilig är han ju dessutom, Shawn Carter!

Jay-Z - Lost Ones

Och för övrigt. Ibland tror man att man vet var man har människor. Men överskattar dem. Och blir besviken. Och ledsen. Och ibland tror man att man vet var man har människor. Och underskattar. Eller misstror. Då blir de besvikna och ledsna. För att man varit ofantligt jävla korkad nog att underskatta dem. Men så visar de sig förhoppningsvis trots allt vara precis det man hela tiden vetat. Egentligen. I love that shit!

Morgonmöte!

Jesùs: Peter, kan vi ha en dejt den 9e?
Peter: Det vet du, Jesùs!
P: Har du sett nått, förresten, jag tyckte inte det var så bra...
J: Ja, det har jag. Det var det inte.
P & J (i kör): Men jag vill ändå bara ha smokingen!
P & J (i kör): Och vi är ju bara nästan samma storlek.

Nu är det ju två år sen the Jesus och jag shoppade designersamarbeten hos H&M, men då gick det ju å andra sidan extremt bra. Vi är grymt synkade när det kommer till de här grejerna, jag och vår bäst klädda arkitekt.

Wednesday, October 25, 2006

Ungefär så här...

Det är ju helt omöjligt att hitta en bild på de där handskarna från Hermès i läskigt tunt skinn som jag vill ha. Men de ser ungefär ut så här. Fast i beige. Och lite känsligare liksom. Med mer hänsyn taget till detaljerna.

De här små filurerna, i den väldigt trevliga färgen teak/bourdeaux, är iofs ganska okej och med tanke på att det var fucking freezing redan när jag gick på lunch idag är vi nog ganska nära nån slags closure på den här handskhistorien.

Ifall ni hade glömt...

Imorgon är det alltså dags för show swapen mellan Acne och Browns Focus i London. Och det är den stora acnebutiken vid Norrmalmstorg. Och utbytet håller på hela nästa vecka också. Först var det ju sagt att det bara skulle vara tjejgrejer men det var tydligen inte helt spikat. Så nu verkar det som även jag kan få spendera. Och om jag inte minns helt fel är det den 25e idag...

Btw... nån en våning ovanför startade precis en Mac. Snacka om selektiv varseblivning. Somliga (hon mittemot) hävdar att jag är störd!

Tuesday, October 24, 2006

Snygga byxor.

Nu har det ju förvisso varit riktigt läskigt väder idag. Men det är nånting med hösten alltså. Och kläderna. Har ju redan pratat byxor till mig som inte är jeans (Bernard Zins-brallerna från Nitty Gritty remember...) men det kan ju vara så vansinnigt snyggt med byxor på tjejer. Killbyxor liksom. Som de på bilden. Antonio Marras for Kenzo. Vilka förmodligen kostar en förmögenhet. Men såna, eller liknande, kan man ju hooka upp lite överallt. Och det är så jävla snyggt. Dressat men ändå soft. Eftersom de är ganska vida.

Finns förmodligen en hel massa par hos Judits om man nu har lite flyt. Eller på något annat skönt vintageställe. Och säkert på alla de stora kedjorna också. Eller så kan man sno sin snubbes. Om han är smal. För den här hösten kommer han definitivt ha ett par. Om han vill vara snygg. Och det vill han ju.

Men lilla Gwen...

Det här var minsann en riktigt störd rackare. Underbara fantastiska Gwen Stefani släpper nytt album i december och första singeln ut är "Wind It Up" som slipprat ut genom några slags fiffiga hål i det världsomspännande internet. Den ska enligt henne själv vara extremt mycket nu och väldigt mycket dans. Så långt allt väl. Och Chad och Pharrell har proddat.

Men den öppnar med en kokobellosampling från Sound of Music och hennes ständiga referenser till hennes egna label L.A.M.B kan ibland bli lite mycket. Åhhh, jag vill ju gilla det här... Och jag trodde aldrig jag skulle skriva det här, nen hon låter som Fergie. Den här måste nog tokremixas.

Gwen Stefani - Wind It Up

Jag vet inte jag... Vad tycker ni?

Hmmm...

Undrar om Sony hade sett den här innan de började tänka på sin nya Braviafilm? Det tror jag. Fast sen såklart väldigt bra lagt till ytterligare några dimensioner och gjort sin grej av det...

There is nothing wrong with prostitute heels...

I used to do them myself – but they are just so boring now...

Jag visste inte att Manolo Blahnik styrt upp Kirstens skor i Marie Antoinette. Hade inte en aning faktiskt. Även om det inte var särskilt oväntat. Och även om det inte är just dom på bilden så finns det en limiterad upplaga av skorna i hans Chelsea-butik. En helt ny skokollektion med allt från låga slip ons med 2cm-klackar till andra, som den gamle möbeltillverkaren i brittiska Vogue själv beskriver, som skor hans mormor brukade använda.

Jag som trodde att Manolo Blahnik var the high heel man for ever and ever. Där ser man. Hade tydligen underskattat honom. Hur det nu var möjligt...

Monday, October 23, 2006

Svängigt!

Den här var ju spännande. Inte det minsta ny. Och inte det minsta en låt. Utan två. I ett. Thomas Anderssons "Washing Up" och M.I.A's "Bucky Done Gun". Är inte alltid jättesvag för mash ups, men det är två väldigt bra låtar.

Dj Shir Khan - Washing Up M.I.A

Och herre min skapare vilket mål Pablo precis gjorde. Bajen 1 - Elfsborg 0. Såååååååååå ja! Kanske inte ska släppa honom. Alls.

Johnny Cakes!

Det var för övrigt ett mycket bra Sopranos-avsnitt igår. Det är verkligen inte enkelt att vara Vito Spatafore. Eller det är nog kanske inte enkelt att inte ha kommit ut över huvudtaget, men att dessutom vara maffia, ha en fru och två kids, tar nog priset. Men vackert som bara den var det när Vito och dinersnubben var ute på värsta Brokeback Mountain-picnicen och hånglade loss. Det är en mycket bra säsong det här.

Och eftersom Lina beskrivit vår lördagskväll förträffligt så nöjer jag mig med att säga att jag håller med. På alla punkter. Det var grymt bra.

Och att sen Arsenal spelar den vackraste fotbollen i världen vet ni ju redan. Det var ett sant nöje att vara bakis igår och ligga och kolla på när de fullkomligt körde över Reading med 4-0.

Dessutom är jag mer än lovligt sugen på ett par beige glazed sheepskin gloves från Hermès. Verkligen jättejättesugen.

Saturday, October 21, 2006

Acne Inseason

Jag gillar som bekant Acne. Och deras inseason-kollektion som kom ut i veckan gillar jag ännu mer. Så pass att jag faktiskt slog till på två finstickade randiga tröjor. En med knappar. Kalaspris. Mycket nöjd är jag!

Friday, October 20, 2006

För att jag måste!

Visade M.I.A nya Braviafilmen med målafärgshöghuset. Det tog ju som sagt, eller det sa jag nog inte sist, tio dagar att preppa hela grejen och fem dagar att städa upp efter. Den är bra. Den är brutal och skotskt grim. Och det är väldig väldigt mycket målarfärg.

Men jag kunde inte låta bli och kolla studbollsfilmen på youtube igen. Och damn, vad grym den är. Det är så nära perfektion man kan komma tror jag. Och jag kan inte låta bli att lägga ut den. Ni har ju sett den massor med gånger förut. Men jag lovar, ni vill se den en gång till. Hela den långa versionen. Så här är den. 2 minuter och 30 sekunder studsbollsperfektion. Enjoy!


Studsbollsfilmen

Visst är den grym? Och japp, jag tvättar en fredagkväll. Det är riktigt trevligt!

Imorgon!

Jag säger som Lina. Jag kommer, kommer ni?

Spy Bar imorgon alltså. Dessutom spelar Gustav Gelin och Johan Kinde skivor i vita baren. Det kommer bli galet!

Thursday, October 19, 2006

Göteborg!

Ja. Jag har varit i Göteborg igen. Och det var en fullkomligt jävla onödig och meningslös tripp. Två möten. Och så har jag tappat ungefär 1 månads arbete planeringsmässigt. Jag hatar jobbresor som gör att jag kommer tillbaka med mindre entusiasm och med korkade kommentarer från människor som borde veta bättre i minnet.

Påminn mig att jag ju inte tycker om Göteborg. Om jag skulle börja undra nån gång. Och snälla rara göteborgare... lägg ner den där framsidan-grejen. Jag pallar inte höra det VARJE gång jag kommer. Och det var inte ens kul första gången.

Nej, resten av mina resor till Västkusten ska fan låta som The Tough Alliance, The Embassy eller The Knife. Så bring it on, Gbg! Den 15e kommer jag tillbaka. Då vill jag fan ha lite beats!

Wednesday, October 18, 2006

Viktor & Rolf och HM!

Ja, men då slipper ni slåss med mig den 9e. Visste väl att dom skulle fucka upp kollektionen. Jag gillar verkligen inte deras helt omotiverade detaljer ibland. Och varför i helvete skulle jag vilja ha en pil på mina plagg. På samtliga plagg i herrkollektionen finns det nämligen en pil. I varierande storlek. Och varierande grad av synbarhet och även material. Men pilar non the less...

Trodde aldrig att jag skulle skicka er vidare till Cafe. Men där finns hel massa bilder och text om kollektionen och jag varken känner för eller vill rippa hela grejen.

Men om det inte var bättre än så här, med skojiga pilar, blir det inga V&R-kläder för mig. Möjligtvis den v-ringade tröjan. Förutsatt att den inte är i nåt äckligt material. Då lägger jag hellre alla mina pengar på Fifth Avenue Shoe Repair's hela A/W 06-07-kollektion.

Men hey, det kanske kommer andra roliga plagg än dem de släppt nu. Och man kan ju få köpa skojiga V&R-glasögon med plastglas för 149 kronor.

Gud vad tråkigt!

Fin #2!

Jag vet. Det finns egentligen inte nåt att tillägga. Varken formmässigt eller musikaliskt. TTA - Escaping Your Ambitions. Så klart! Den är förmodligen slut hos ditt lokala skivfönster men du kan ju alltid klicka här och ladda ner Embassyremixen på "Don't Close Your Eyes". Om du inte redan gjort det. Rekommendenderas å det varmaste!

Fin!

Jag var bara tvungen. Väldigt väldgit fin. Den vill jag ge nån! Peter Jensen AW/06-07. Finns på Beneath.

Tuesday, October 17, 2006

Resultatet.

Idag på morgonen släpptes den alltså. Den riktiga versionen. You gotta love it!

Se hela filmen här.

Fast jag tror nog att jag gillar studsbollsreklamen bättre ändå. Men mycket färg blev det.

Monday, October 16, 2006

Ja, men så här då?

Och om ni mot förmodan kände att, nej, Lemonheads gjorde fan inte min dag... Så kanske den här rackaren kan få er på andra tankar. Väldigt väldigt bra. Och japp, jag kommer att spela den på Nada imorgon, var så säker!

All Saints - Rock Steady (Mstrkrft Edition)

Och höj volymen. Och basen. Som vanligt.

Det går bra nu, kompis, det går bra nu!

Kommer ni ihåg mitt Falkenberg-inlägg för ett tag sedan där jag skrev om mina barndomspolares band och konsert som var i Växjö för ett tag sedan.

De är på väg till stan. De ska nämligen öppna för Lemonheads. Japp, du läste rätt. The Lemonheads. Med Evan Dando. The Evan Dando. Jag vet inte hur nere ni är/var med Lemonheads. Men för mig blir det inte så värst mycket större än så här.

Jag vet inte hur många gånger jag och Jeppe suttit i hans mer än lovligt sunkiga svarta skinnsoffa och sjungit stämsång till Lemonheadslåtar. Och det mest störda är att det var Evan som hörde av sig till honom och undrade om dom inte vill öppna för dom på deras Sverigespelningar. Hallå, skulle ni vilja öppna för oss eller? Jo, men vänta lite jag ska tänka efter... Det är helt vrickat. Och helt underbart. Jag kan inte sluta le.

Trägårn i Göteborg den 1 november och Debaser medis den 2 november.

Kolla in mer här. The Low Season Combo

Jag är helt jävla sprickfärdigt stolt...

Sunday, October 15, 2006

Focus de Luxe!

Åhhh! Jag älskar de här besticken. Hade inte en aning om vad det var för några första gången jag såg dem men jag visste direkt att jag var tvungen att ha just dem och inga andra. Vet inte hur många second handbutiker jag traskat igenom för att hitta tillräckligt många, tillräckligt snygga och tillräckligt fräscha exemplar. Den här är nog de snyggaste bestick som någonsin gjorts. Möjligtvis med undantag av Sigurd Perssons Servus-serie som också skapades för H55.

Besticken på bilden är naturligtvis Focus de Luxe från Gense och designades 1955 av Folke Arström inför utställningen H55 i Helsingborg. Och som nu relanserats i en limiterad upplaga. Så om ni inte redan äger en uppsättning fruktansvärt snygga bestick så kan ni slå till. 995 kronor för 12 delar. Kalaspris om ni frågar mig. Kanske bryr ni er inte om vilka bestick ni har hemma och kanske är ni inte lika sjukt petiga som jag när det gäller det här, men är ni det, så köp för guds skull, köp!

Finns att köpa här.

Top Ten!

I oktobernumret av InStyle listar Christopher Bailey sina favoriter bland brittiska ikoner. Vissa kan jag absolut hålla med om. Eller alla naturligtvis. För ikoner och brittiska är de absolut. Frågan är bara om jag lagt alla på top ten. Eller nej, det hade jag inte.

Här är Christopher's lista.

- David Hockney
- Burberry's trenchcoat
- Kate Moss
- Hugh Dancy
- Stella Tennant
- Jamie Oliver
- Yorkshire
- Sienna Miller
- Burberrys Manor bag

- The National Portrait Gallery
- Celia Birtwell
- Bryan Ferry

Glädjande att Jamie fick vara med... Ehhh... Eller nåt. Själv hade jag aldrig kunnat göra en top ten utan att ha med Jaguar XJS V12. Och självfallet en British Racing Green sådan.

Saturday, October 14, 2006

Avd. oväntat.

8 dagar blev det alltså. Men det var nog rätt beslut. Det roligaste med Maria Borelius var annars Aftonbladets knäck från i onsdags där de letat upp en gammal grej de gjort på henne. Den handlade om att Maria Borelius visade upp alla sina tv-apparater. 8 stycken. En i varje rum. Det var den mest korkade artikel jag har läst tror jag. Fast väldigt väldigt rolig.

Nu väntar jag bara på att kulturministern med två efternamn (som inte visste att hon var idrottminister) också ska avgå. Och SSU-mongot Anna Sjödin som slogs med, och kallade vakten på Crazy Horse för svartskalle.
När jag ändå är inne på det så kan ju Steve McClaren, Englands förbundskapten, avgå också.

Och idag har Ben flyttat. Från the hood till Odenplan. Tur att Tranan fortfarande har dom bästa köttbullarna i stan.


Och så har jag fått veta nåt som är helt helt stört. Nåt jättestort. Som är både läskigt och roligt. Men mer om det nån annan gång...

Friday, October 13, 2006

Min köpenhamnstripp.

Gick upp jättejättetidigt. Åt den godaste flygplansfrukosten jag käkat ever. Jättegott bröd, makalös müsli och till och med kaffe som var okej. Och en pilot som landade som om landningsbanan var gjord av sockervadd.

Åkte tåget in till köpenhamn med något som närmast kan beskrivas som två franska fotomodeller. Långa, smala, trötta och unga. Men väldigt väldigt vackra. Gick igenom en morgondisigt Köpenhamn och jag och Ann bestämde att vi inte skulle köpa något innan mötet så vi fönstershoppade mest och kollade på människor. Tog en latte på nåt skönt ställe och vandrade sedan ner mot Nyhavn där vårt danska kontor ligger.

Började med lunch (eller frokost som det heter i danmark) och sedan gick vi runt och hälsade på alla kollegorna. Alla log och skickade så mycket värme att det var ett skämt. Sen kom Stine och Signe. Deras formgivare från Naestved. Snälla. Men tomtar. Tyvärr. För jag ville ju ha shoppingtips. Men vi hade ett jättebra möte och de gillade våra grejer. Och jag gillade deras grejer. Sen kom köpenhamnsbossen, som var helt fantastisk. Entusiasmerande som bara den och med exakt samma inställning till grafisk form som jag. Och som beskrev grejer som "Hold keft man, vad flott".

Efter ett tag gick han ut en sväng från mötet och kom sen tillbaka. Hade möte en halvtimme till. Sen säger han. Nu går vi ut och tar ett glas champagne. Okej, han skämtar förstås. Men nej. På ett stort bord stod flaskor framdukade och han höll ett litet tal som sa att han bara ville passa på att fira att svenskarna är på besök och de som inte pratat med någon svensk ännu, kan ju passa på nu. Och så kan vi passa på att visa det nya brevpappret. Skål och til lycke! Och alla log och skickade ännu mer kärlek. Vrickat. Men underbart.

Sen gick vi ut på stan. Till alla de roliga butikerna jag visste om. Allt från Marlene Birger, Day och Bruuns Bazaar till Stig P och Brints Sko på Kronprinsensgade. Ramlade in i preppningen av invigningsfesten på en helt nyöppnad butik, som öppnar idag, och sedan vidare till Zara (där Ann köpte den coolaste av coola klänningar), Mats Norgaard osv osv osv. Och så köpte jag en cashmerehalsduk från Burberry. Som är mjuk som en dröm. Men inte i de klassiska burberryfärgerna vilket jag vägrar. Och förmodligen så mycket kopia som det kan bli. Men det struntar jag i för den är jättevarm och jättesnygg. Sen en öl på någon slags bakgata och tåget tillbaka till Kastrup som fick stanna för att tågföraren skulle gå ut och fånga en svan (fråga inte...) och sen planet tillbaka till Stockholm. Ungefär så...

Och snart ska jag iväg och dricka mer champagne för jag ska iväg till premiärvisningen av en film som en av mina vänner regisserat. Sen kanske till Ugglan och kolla på Frida Hyvönen. Men förmodligen hem till en säng som jag längtat till sen jag gick upp idag.

Hoppas ni har det bra mina vänner...

Wednesday, October 11, 2006

David Beckham, anyone?

Okej. Noll noll hemma mot Makedonien och nu förlust med två noll mot Kroatien i Kroatien. Visst, inte den enklaste matchen men fan, vilka vilsna lejon. Visst, det fanns en del skador och Gerrard var avstängd. Men ingen vilja. Och noll skott på mål. Och helt värdelösa hörnor och frisparkar.

Så hur Steve McClaren kan envisas med att hålla Becks utanför truppen är ju fan ett mysterium. Med tanke på hur han kan inspirera ladsen och med tanke på hur mycket han springer under en match. Och verkligen, med tanke på hans högerfot, som var inblandad i samtliga engelska mål i VM. Och Paul Robinsons bollmiss säger jag inte ens nåt om. Nej, nu sköt Rooney. På mål. Ett skott på mål blev det. Katastrof.

Ja, tack!

Här är ju helt kokobello idag... Och kallt som fan. Inomhus. I morgon är jag i alla fall på plats i vårt södra grannland vid den här tiden. Ungefär där bilden visar. Fast på vårt kontor på andra sidan kanalen. Det ska bli jätteskönt. Och förhoppningsvis kan våra danska formgivartjejer plocka med mig på värsta shoppingturen efter mötet. För det är jag fan värd!

Tuesday, October 10, 2006

Sista för idag!

Ha ha, det här var ju riktigt roligt (ja, jag är ensam hemma...). Här kommer en sprillans ny grej istället. En ny remix på en låt av fantastiska The Embassy.

Embassy - That's Meat Boys

Svänger som bara den!

No Teddy, Not More Bass!

När jag skrev rubriken till M.I.A-posten så kom jag ju naturligtvis att tänka på -92 rent musikaliskt. Letade runt lite. Och eftersom jag är/var en stor vän av jättestora basar (tänk 18" Cerwin Vega plus aktiva subbasar)

My god, min kompis Masse skakade ner sina föräldrars spegelvägg. Och hans högtalare gjorde ont i hjärtat, rent bokstavligt. Japp, those were the days. Och Masse var min idol.

Ni får den här. Självklart borde jag lagt ut en länk till D Mob's "We call it Acieed" fast den kom nog ännu tidigare.

Altern 8 - Infiltrate 202 (Vertigo Edit)

Det blir inte djupare bas än så här. Och självfallet inget för originallurarna till din ipod.

Where were you in -92?

Som jag har väntat. M.I.A. Den riktiga. Och kanske har ni redan laddat ner den. Och har ni inte det så sätt igång! Ni vet att ni vill ha den.

M.I.A - XR 2

Okej, den knäcker tyvärr inte en enda låt på Arular. Men den växer. Och ändå. Det är ju M.I.A!


Whatever Autumn Brings!

Idag känner jag så här. För nu kan man faktiskt på riktigt ha på sig kläder som är snygga, varma och gjorda av material som värmer. Och det är så härligt. Det är precis det här vädret som jag har längtat efter. Ja, jag vet, jag kommer snart att längta efter snö också, men en sak i taget.

Just nu vill jag i alla fall ha det här. Och jag vill plocka upp pinnar som ligger på marken. Förmodligen bara för att se om jag kan träffa första bästa träd när jag kastar iväg dom. Men i alla fall...

Monday, October 09, 2006

Oktober 17

Och så var det dags igen för månadens upplaga av arkitekter, tapas vin & musik. Platsen är som vanligt Nada på Åsögatan 140 och tiden 17-22.

Så kom dit! Det brukar vara trevligt. Och så kanske du träffar någon som du hade glömt att du kände. Och nej, man behöver inte på nåt sätt vara arkitekt. Det är bara att gå dit!

Jag tror jag och Johan spelar som vanligt.

M.I.A och Brasil

Eftersom jag spenderade lördagkvällen i soffan i lördags fick jag se en fantastiskt fotbollsmatch. Jag vet, ni är inte överväldigade när jag pratar fotboll, men ibland måste jag. För det var helt otroligt. Jag är ju annars som ni vet vid det här laget väldigt mycket englandssupporter. Och det var ju en miserabel tillställning hemma mot Makedonien så det väljer jag helt enkelt att bara tiga ihjäl och skicka en hälsning till David...

Men Sverige-Spanien var grym. Det var länge sen jag såg vårt landslag springa som de gjorde. Helt fantastiskt. Men det jag skulle komma till, och som nästan är ännu större, är att se bilderna på Ronaldinho, Robinho och Arsenals Gilberto Silva lattja omkring på Söderstadion. Bajen i all ära men det är ju ändå Brasilien liksom. Och det ska bli roligt att se matchen i morgon, även om det bara är en träningsmatch.

Och sen kan ju min syster ta och flytta hit med sin brasse-boyfriend ögonblickligen. Jag behöver någon som kan läsa brasilianska läppar så jag får veta vad spelarna säger till varann. Och till domaren. Det blir mycket roligare då. Ungefär som när vår vän Wayne Rooney säger alla fantastiska saker han säger. Fast då behöver man bara lite sunt förnuft och en och annan arbetarklassengelska-glosa för att fatta allt. Och lite till. Hur som helst. Boa sorte!

Och idag fyller nån år. Nån som jobbat helt stört mycket senaste månaden men ändå tillsammans med mig lyckats spenderat en average förskollärarlön på kläder under samma tid. Men så är hon också vacker som en dröm. Grattis!

Friday, October 06, 2006

Seks og firs!

Okej, klockan är bara 11:09. Men det är fredag. Och the sun is in the sky oh why oh why, would I wanna be anywhere else... Och jag och Ann har jobbat grymt bra den här veckan. Och vi har fått 80 nya, danska, kollegor. Som vi om ett par veckor ska ner och prata grafisk profil och varumärke med. Och så ska vi plåtas i eftermiddag. Förvisso inte av min favoritfotograf, men ändå.

Och jag är nästintill kriminellt sugen på hallonbellinis. Så det blir nog en tripp till the Voodoo Queen of New Orleans efter jobbet tror jag!

Thursday, October 05, 2006

Wardrobe Stockholm

Nu har Tildas butik Wardrobe Stockholm öppnat. Så nu måste ni genast springa dit och köpa massa massa saker. Jag och Lina var på väg till invigningsfesten och med tanke på hur få flaskor champagne det gick åt så borde vi nog representerat...

Bilderna har jag "lånat" av hotspot som för övrigt, som vanligt begåvat, sammanfattade invigningsfesten: "Butiken var verkligen hur lyckad som helst och även om Tilda garanterade nya sändningar med superfina saker så måste jag säga att det fanns en hel del fint att välja på redan nu från roliga och lite ovanliga märken som Nanso, Vadumsrum, Stories by Rikkemai, Nur Rock, Kiilerich, Dr Denim mm.

Hökens gata 7 är det. Go spend!

Wednesday, October 04, 2006

Som sagt.

Jag blev ganska blöt som ni förstår... Nu ska jag sluta prata väder. För övrigt har jag glömt min mobil (japp, en Sony Ericsson!) hemma idag. Otroligt irriterande. Tänk så många underbara meddelanden och telefonsamtal från mina fantastiska läsare jag missar. Klant-Peter.

!!!

Jesus, mother of all fuckers, vad det regnar! Jag höll på att flyta bort i korsningen Krukmakargatan och Timmermansgatan.

Ur DN: "Värst drabbat blev Södermalm och Nacka, strax öster om Stockholm, där fylldes golv- och vägbrunnar. Stockholms brandförsvar hade vid halv två alla sina styrkor ute och hade ändå ärenden kvar att ta hand om." No Shit, Sherlock. Vi har fått en till sjö utanför vårt kontor.

Men nu har jag ett par nya torra strumpor i alla fall. Och inga skor. Och ni anar kanske hur skönt det är...

Let's hug it out, Bitch!

Tänkte bara säga att om ni är hemma ikväll och funderar över vad ni ska göra så kan ni ju till exempel titta på Entourage som har premiär på statstelevisionen ikväll. Väldigt väldigt välskrivet och med klockrena karaktärer. Jag ska inte skriva er på näsan. Ni får titta själva. Men Jeremy Piven som Ari Gold är one hell of a man! Som jag ju skrivit om innan.

Och har ni redan sett säsong 1 och 2 föreslås Canal+ imorgon som premiärvisar första avsnittet av säsong 3. Mycket efterlängtat. Go Acuaman!

Tuesday, October 03, 2006

Bara för att...

Isbladskärret på Djurgården. Där är fint när det är höst. Där finns en alldeles egen hägerkoloni som man kan titta på om man har vägarna förbi. Vill minnas att jag en gång för ett tag sen sa till dig att det var just hägrar. Är inte helt säker på att du trodde på mig. Den gången. I och för sig var det vår då. Men likväl var de där flygande rackarna hägrar. Fast numera vet du ju att jag har koll. Det är tur.

Mäster Samuelsgatan 5

När jag ändå är inne på butiker... Visst, Krukmakargatan är ändå the shit när det gäller modegator i den här stan just nu. För min del räcker det ju som bekant med Nitty Gritty men när Carhartt nu öppnat och när det snickras som bäst i A.P.C.s kommande lokaler är det ju svårknäckt.

Men jag gillar ju Whyred. Som bekant. Och att de nu slagit upp portarna på Mäster Samuelsgatan känns finfint. Och som om det inte vore nog så öppnar även, på exakt samma adress, klassiska amerikanska Kiehl's där nån gång i november. Och eftersom jag är en vän av stilig grafisk form är det ju svårt att inte gilla Kiehl's, framför allt för deras förpackningar.

Och så gillar jag min stickade Whyred-tröja. Även ett toppmodernt glashus behöver en varm stickad tröja.

Browns Focus och Acne

Fast det här vet ni ju redan. Mellan den 25 oktober och 5 november byter Browns Focus på South Molton Street i London och Acne vid norrmalmstorg butiker. Och inredning. Och personal. Och personal byter dessutom lägenheter med varandra. Det är faktiskt lite roligt. Även om det bara blir tjejgrejer från Browns.

"Browns Focus sits opposite Browns on South Molton Street, for every woman who likes to dress with 'attitude', looking for new and original designers that immediately become ‘must-haves’. For the forward-thinking fashion lover, Browns Focus is their absolute favourite fashion destination."

Men om man är tjej och vill köpa grejer, eller om man är kille och också vill köpa grejer till nån som är tjej, så är det bara att glida dit.