Tuesday, January 30, 2007

Ett till!

Glömde ju faktiskt berätta att detta fick följa med hem igår. Från Fifth Avenue Shoe Repair. Som för övrigt har en strålande vårkollektion. Det var inte alls meningen att jag skulle köpa nåt men så låg det bara där och såg bra ut. Jag misstänker starkt att det har med Lindas make att göra. Men nu är jag i alla fall ett väldigt stiligt skärp rikare. Om inte nån lägger beslag på det...

Let My Shoes Lead Me Forward!

Missförstå mig rätt. Jag gillar verkligen det här vädret. Solen strålar som vore den galen in genom våra glasfasader och snön gnistrar och svanarna ser skitglada ut.

Men jag vill ha nya skor. Och inte såna som kommer med inbyggd fleeceinnersula och getagripmönstrad yttersula. Jag vill skinn. Och lädersula. Som jag i och för sig ändå måste sula om det första jag gör. Men ändå. Jag vill känna mig skitsnygg. Jag sattes inte till den här världen för att gå omkring i praktiska skor. Det finns det så många andra som gör bra.

Jag vill ha lite S/S 07-fashion helt enkelt. Kanske Maurice-skorna från Acne är min grej den här våren. Och jag vill ha mina nya glasögon. Nu! Daft italian tossers som skickar fel storlek...

Sunday, January 28, 2007

Ge mig, tack!

The CX 300 white are high-quality stereo ear-canal headphones with powerful, bass-driven stereo sound for listening 'on the move'.

Eller som M.I.A uttrycker det. "Det känns som om dom av egen kraft sugs in i huvudet och pumpar in musik på en volym jag aldrig varit med om tidigare. Jag blir alldeles yr."


Så om nån på Sennheiser läser det här. Ja, tack, skicka gärna ett par till mig också!

Saturday, January 27, 2007

Mapei Mapei Mapei

Varsågod!

Mapei - Date Rape

Hon är så grym. Och om Jacqueline inte breakar i år beror det bara på att alla är upptagna med helt fel saker. Å andra sidan var det visst nån gammal låt med Pandora eller vad hon nu hette som låg etta på downloadlistan. Ge mig styrka. Mer förträffligheter hittas som vanligt hos Discobelle!

Friday, January 26, 2007

Bättre sent än aldrig.

Jag vet att alla redan har skrivit och tyckt och sparkat in öppna dörrar men jag kan ändå inte låta bli. För nånstans är det ju faktiskt ganska kul. Eller hur fan man nu ska uttrycka det. Och Mikael, jag glömde skriva att det här pratar vi också om i Sverige...

Jag menar förstås faktumet att E-type valts in i Skönhetsrådet. För att han ska fräscha upp rådet lite. Och för att han har ett stort historiskt intresse, och specialkunskaper om vikingatiden. Att han dessutom sjjälv bor i Bromma och har haft ett stort vikingaskepp på tomten under hösten gör ju inte saken sämre. "Det är det vackraste man kan se när man vaknar på morgonen!"

Andres skriver att det här är det absolut roligaste han kommer att uppleva i sitt liv. Jag är inte fullt lika övertygad men måste ändå tillstå att jag blir väldigt fnissig av tanken på E-type runt mötesbordet. Och av tanken att han kommer att göra heavymetal-tecken åt fotograferna som ska föreviga det första mötet. Så där rebelliskt ni vet. Jo, fan det är stor humor...

Thursday, January 25, 2007

+ 46

Snart är det ju modevecka i den här stan. Eller det har ju förstås redan varit en del visningar. Och trots att jag har kokobellomycket att göra på jobbet så måste jag ju kolla in en del. +46-visningen förra året var skön som tusan. Och jag tror inte att det blir på nåt sätt sämre i år.

+46 utvecklar sig dessutom ytterligare i år. Det blir mer av en alternativ modemässa med två delar. +46 Trade och +46 Select. Tradedelen presenterar de bästa skandinaviska avant garde-märkena och några utvalda internationalla labels och Selectdelen ska precis som förra året utse Sveriges mest talangfulla designer.

... och de nominerade är: Els-Marie Lidberg, Amélie Marciasini and Magdalena Säfqvist. Det ska bli grymt kul att se resultatet.

Om ni vill läsa mer, så klickar ni här.

Whyred S/S -07

Det här inlägget har väntat ett tag. För helt ärligt blir jag inte klok på den här kollektionen. Jag gillar den men jag kan verkligen inte riktigt sätta fingret på den. Acnes vårkollektion tycker jag är klockren. Där vill jag ju ha typ allt. Och jag gillar ju Whyred. Och den är ju ganska mycket våren 2007. Absolut. Men samtidigt känns det som om det är något som saknas. Vet inte riktigt vad bara. Och det jag sett i verkligheten har inte heller gjort mig övertygad. Måste nog se ännu mer. Eller är det helt enkelt en ljummen kollektion. Hittade inte ens 5 klockrena bilder, därav girlsen...

Världens bästa inkorg!

Vissa dagar har jag inkorgen full av röda utropstecken. Vissa dagar ser det ut som nedan från min bedårande kompis Maria. En grymt bra start på en fullkomligt stelfrusen torsdagmorgon.

"Efter flera år av trötta visningar där det känns som att han fastnat i ett uttryck presenterade Gaultier en vacker och, för att vara honom, ovanligt dämpad SS07 haute couture-kollektion inspirerad av ikonmålningar. Visst tar han ut svängarna emellanåt men han visar också klänningar med enkelhet i linjerna och snygga snitt som känns riktigt bärbart. Googlade som sjutton men jag vet fortfarande inte vem som gjort de fantastiska huvudbonaderna (det lär väl vara nån av våra favoriter Stephen Jones eller Philip Tracy) eller sminkningen (jag vill gärna tro att det är den
talangfulla Pat McGrath).


Hela kollektionen är poetisk på ett sätt som vi under de senaste åren bara sett McQueen och ibland Galliano kunna producera. I like.

Hur mår Peter? Hoppas du inte fryser idag trots att det är så sjukt kallt.

God morgon."

Världsklass!

Tuesday, January 23, 2007

Dagens stilikon: Ola Skinnarmo

Med en självklar kombination av stil, klass och finess dyker han ständigt upp när han känner att det är dags. Idag var det dags. En, inte det minsta slimmad siluett och med snitt, material och inspiration hämtad ur the Return of the Michelin Man kombinerat med valfri bladerunner-apokalyptisk skidglasögonflick. Ola är det trendigaste du kommer att se idag. Glöm för guds skull inte det!

Monday, January 22, 2007

Varför?

Åh, jag kan inte begripa hur jag kunde ta anställning på ett företag som inte har Choko Digestive i nån låda när jag är sugen på det... Hur tänkte jag?

Jättebra ju!

Eftersom mina favvobrooklyn-tjejer Au Revoir Simone snart också släpper nytt album (den 14e februari) och framför allt eftersom de återigen kommer till stan så får ni den här. Den 16e februari kommer de till Debaser och det ska bli väldigt trevligt att ses igen! Och som om inte det vore nog så spelar Santa Maria, alltså Maria som tidigare sjöng i The Concretes. Och det vill ni inte missa. Om ni nu trodde det. Dessutom ska vi ju ha kalas med Uffie ihop veckan innan.

Au Revoir Simone - Fallen Snow (Teenagers remix)

Lite rosa.

Förutom att styra upp den grafiska formen för en helt ny stadsdel i Bergen gör jag lite reklam för ett kontor. Det har, bland annat, väldigt fin heltäckningsmatta. I liksom gammelrosa. Även om bilden ser lite annorlunda ut i den här beskärningen. Eller ganska mycket i lokalen är i olika nyanser av rosa. Lite som Filippa Ks oversizade kill-t-shirtar för våren. Mest gillar jag när det inte är så rakt av pastelligt rosa utan lite smutsigare. En ganska upplyftande färg vid fyra på eftermiddagen den 22 januari vid Skanstull om ni frågar mig.

Sunday, January 21, 2007

A Weekend In the City

Vi tar en till. A Weekend In the City med Bloc Party. Borde finnas i en skivbutik nära dig alldeles strax. Såg jättemycket fram emot det. Och det funkar utmärkt för mig. Och med tanke på att jag fastnade redan vid Like Eating Glass, inledningsspråret på Silent Alarm, hade de ju lite att leva upp till.

Vad är det med inledningsspår förresten? Nu kommer jag inte ihåg var låten heter och jag är för lat för att googla men inledningsspåret till Primal Scream's XTRMNTR (eller hur det nu stavades, latheten där igen) är nog ett av de grymmaste inledningspåret ever. Och bob hund hade nåt på nåt album som också var hur grymt som helst. Parantes. Ha, två rock/pop-band dessutom! Är själv förvånad. Parantes. Igen.

Men Bloc Party iaf. Hur det låter? Som Bloc Party. Ganska exakt. Och jag tycker att det svänger riktigt jäkla ordentligt bitvis. Det räcker för mig. Och dessutom kommer det ju väldigt snart att dyka upp helt överjordiskt bra remixer på hela kalaset. Och då ska jag ge dem till er. Såklart!

Jamie T

Ha! Det är vitt ute idag. Jag vet, jag sa att jag ville ha grönt på marken året ut, men eftersom det ändå inte var så jävla grönt så funkar vill alldeles förträffligt. Ett tag. Till det blir vår i alla fall.

Så vad hade jag då på hjärtat. Ja, inte så mycket, to be honest. Tänkte bara tala om att jag verkligen inte kan få nog av Jamie T just nu. Fråga mig inte riktigt hur det gick till. Kanske är det nåt post-Mike Skinnerskt, nåt post-Lily Allenskt eller också har det att göra med min ibland närmast besatta beundran för det där kungadömet.

Hur som helst. Skön är killen i alla fall. Och Calm Down Dearest är, om jag fattat rätt, tredje singeln från kommande albumet Panic Prevention. Så det kan ni ju köpa eller ladda ner på en dator nära er.


Och ja, en sak till. Om två och en halv timme är det Arsenal mot Man United. Hemma på Emirates Stadium. Det kommer att bli en jobbig match!

Jamie T - Calm Down Dearest

Thursday, January 18, 2007

Ja, tack så mycket!

Det kan nog bli en vansinnigt stilig vår. Den här kollektionen kommer naturligtvis från Acne. Och det vet ju både ni och jag att ett eller ett flertal plaggen från den kollektionen snart kommer att flytta in i min garderob. Och nästa vecka kommer mina Tom Ford-briller inflygandes från Italien. Det kan nog som sagt bli en vansinnigt stilig vår.

Btw. Igår fick jag skäll av vår it-ansvarige för att jag inte anstränger mig lika mycket när jag väljer kläder till jobbet som när jag ska träffa mina vänner. Så jag var skitsnygg idag. Smashing verkligen. Då passar han på att vara hemma med vård av sjukt barn. Fredrik. Det är inte okej. ;)

Tack!

Ja, tjuvlyssnat-releasen var ju en trevlig tillställning! Och en hel massa bra människor som jag inte hade träffat på länge. Som jag nog faktiskt måste träffa snart igen. Och en hel massa andra jag aldrig har träffat som sprang omkring i Cheap Monday-jeans och skägg. Som jag inte behöver träffa fullt lika ofta. Och en massa minimodebloggare. Tur att jag hade alltid lika snygga Lina med mig så jag hade nån slags sportslig chans att få veta vilka alla var. Men bra fixat var det, så tack Damon & Gloria.

Wednesday, January 17, 2007

Fans och Stina.

Så här i releasefest-tider. Och eftersom jag hyllade mig själv i förra inlägget. Så tänkte jag bara ta tillfället i akt att tycka att det är skitroligt att M.I.A's kompis Stina Oscarsson ska sätta upp Fredrik Strages "Fans" på Orionteatern. Och framför allt eftersom han kan konsten att sätta ord på papper på ett synnerligen begåvat sätt. Och att den sedan ges ut av min favoritredaktör Jennys förlag Natur och Kultur gör ju saken inte sämre. Se där. En hel massa begåvade människor i ett och samma inlägg.

Big Up, Peter!

Igår på Nada var ju grymt ju. Är väldigt imponerad över mina egna taktmixar. Minst 2, kanske 3 om man vill vara snäll. ;) Och Ben, det omtalade afrikanska settet lämnade Elfenbenskusten och Mali och var utökat med både Angola och Frankrike och sen kastade jag in lite soca från Barbados.

Och trots sin iver att diskutera bjälklag så kunde filurerna inte låta bli att röra sig. Mycket roligt. Även om min kära kollega ibland sa "Nu är det sådär svårt igen." Va, du menar att de inte har hört Yelle's senaste? Men okej, då lägger jag på Benja Styles-remixen på My Love så är vi game igen!

Och inte en droppe alkohol efter 22! Och ingen efterfest. Damn, I'm ordentlig! Och så är det ju tjuvlyssnat-fest ikväll. Ska bli skitkul att träffa alla underbara igen!

Monday, January 15, 2007

Vart sjätte år.

Måste bara berätta. En av mina, en smula äldre kollegor (tänk typ 62), smög in på kontoret idag på eftermiddagen med en kassa från det stora varuhuset på Hamngatan. Vilket jag naturligtvis ertappade honom med. Så jag smög ifatt honom och viskade: Vad har du varit? Jo, vet du, Peter. Jag köper två par jeans vart sjätte år. Så nu klarar jag mig i sex år till, sa han och log sitt lyckligaste leende. Det kanske är exakt så man ska göra. Eller inte. Jag är är inte helt säker. Lite skön inställning var det oavsett. Glömde dock fråga vilket märke. Sorry.

Update: Linda K, du hade rätt. Det var Levi's. Med tillägget: Utan såna där färdiga hål!

Bra jobbat!

Mera btw. Det finns tydligen en artist/dj som heter Fedde Le Grand som har gjort låt som heter "Put Your Hands Up For Detroit". Den har även en video. Jag undar om någon skulle vilja förklara för mig hur i helvete regissören fick igenom den idén.

- Jag vet, vi kör nån slags forskningsmiljö och låter de asheta forskartjejerna strippa.
- Jaaa! Det är ju en grym idé.
- Visst är det. Lite foxy forskartjejer med matchande underkläder och så får han reagera på det.
- Coolt. Och jävligt 2006. Kommer funka asbra på Ibiza.
- Eller hur! Lite sexy moves och en hyllning till Detroit-technon.
- Bra, vi kör på det. Kreativt, mate. Kreativt.

Gör om gör rätt, för fan. Och så säger dom att kvinnosynen i "Hemkomsten" är förlegad. Det här är det sunkigaste jag har sett sen Loaded tapetserade brittiska studentkorridorer. Nu vet jag ju iofs inte om Fedde är britt men jag kan verkligen inte tänka mig nån annan plats på jorden där man kan komma undan med det här än på den där ön. Tragiskt.

Ett till ett!

Btw. I morgon spelar jag och Johan skivor på Nada igen. Under den gamla vanliga rubriken ettillett. Så som vanligt är ni mer än lovligt välkomna att förgylla lokalen med lite koll. Och lite fashion. Eller bara med er själva. You choose! Nada, Åsögatan 140, Södermalm. 17 till kanske 23. Kom förbi om ni känner för det!

Sunday, January 14, 2007

Kajsa i Noordhoek.

Ja, det hade ju inte varit supertrist. Om man åker söderut från Kapstaden, fortsätter igenom Hout Bay och tar den helt vansinnigt vackra vägen Chapman's Peak Drive, ännu mer söderut ner mot Godahoppsudden, så öppnar sig efter bara ett par mil stranden vid Noordhoek. Hur lång som helst och med vit sand och underbart vatten. Det hade funkat alldelels utmärkt idag. För det här är en tämligen meningslös vinter. Och synnerligen blåsig. Och det tycker uppenbarligen även Kajsa. Vill. Åka. Tillbaka. Nu!

Saturday, January 13, 2007

Pringle SS07

Förresten, Pringle's (nej, inte chipsen) vårkollektion är riktigt stilig. Har nog inte skrivit om den. Båda kollektionerna faktiskt, alltså både till killar och tjejer. Enkel och ganska typisk, även om det kanske inte är den absolut bästa jag har sett. Och den finns säkert att köpa nån stans i den här stan. Har inte kollat. Bara konstaterat att jag gillar den. Något osorterat inlägg. Jag går och badar istället...

Becks och LA

Tänkte inte skriva om det först. Men det är ju ändå David Beckham. Och jag tycker ju väldigt mycket om fotbollspelaren David Beckham. För han har i mina ögon fortfarande världens bästa högerfot. Och det finns inte många med den precisionen. Möjligtvis Ronaldinho eller Henry.

Men nu har han alltså spelat sin sista match. I Real Madrid vill säga. Och i europa. Eftersom MacClaren inte tycker att han ens platsar i landslagstruppen. Och 1,7 miljarder för 5 år i Los Angeles Galaxy är ju en hyfsad ersättning. Exklusive sina sponsordealar. Och så får han flytta närmare sin bästa kompis Tom Cruise. Så kan de prata om vad det är nu de pratar om.


Men still. David Beckham spelar numera i ehh... USA. Det känns sådär. Och ett enormt slöseri med högerfot. Trots det har han ju tänkt helt rätt, killen. Få softa ner lite där borta och börja förbereda sig på vad han ska göra efter. Och så kan ju Victoria få göra lite mode. Det blir nog bra det här...

Wednesday, January 10, 2007

Peter och herrgården!

I morgon drar jag till nån slags herrgård utanför Göteborg och pratar grafiskt program, sajt-design och omorganisering. Det kan ju gå precis hur som helst. Men jag hittade den här bilden i en mapp där den absolut inte skulle ligga. Och den kan ju funka alldeles utmärkt som Peter medan jag är och gör annat än att uppdatera min blogg. Det är ju ändå Burberry Prorsum's Spring/Summer 07. Och den skulle ju funka alldelels utmärkt på den där herrgården. Om inte annat så vet jag ju exakt hur jag ska se ut när jag går på jobbintervju. Komplett med mapp och allt!

The Gunners igen!

Jesper, du vet att jag är tvungen att göra det här. Och det är inte det minsta smärtsamt. 9-4. Totalt på två matcher. På Anfield. Och första laget sen 1930 att göra sex mål i en match på just Anfield. Helt plötsligt gjorde det inte fullt lika mycket att Fredrik är på väg bort. Även om det är fantastiskt tråkigt. För ingen springer och tar smällar som honom. But then again, det är ju just därför han är på väg bort. Ni kommer igen...

Tuesday, January 09, 2007

Lindsay och stjärnorna

Ja, ni har ju såklart hört den. Men eftersom det var ett tag sen ni fick en mp3a så tänkte jag att det kanske var dags. Och den svänger ju. Och har en passande text. Fast den är explicit (jag skojar inte) som ingen annan och jag vet knappt om jag vågar spela den på Nada nästa vecka. Men här är den i alla fall. Och så fick jag ju en anledning att lägga in en bild med stjärnor placerade på strategiskt utvalda platser. Och det är i alla fall något beautiful K inte kommer att sakna...

Update: Extremt explicit, borde jag nog skrivit...

Sunday, January 07, 2007

60 år och stylish som få...

Alltså så vill jag också se ut när jag är 60. Och jag vill vara exakt lika nyfiken på allt som är nytt. Jag hoppas jag aldrig tappar mitt intresse för att upptäcka nya saker. Musik, mode, film, teater, dans, texter... You name it. Saker som jag kanske inte alltid har full koll på. Men som jag inte kan låta bli att ge mig in i. Jag vill bara sluka allt. Precis som han gör.

Visst, han är en av Britain's most dazzling stars och det är inte jag. Och visst, han har varit både Ziggy Stardust och the Thin White Duke och det har inte jag. Å andra sidan har han ju också dragit i sig ett ton mer kola än vad jag har. Men att ha exakt lika mycket glimt och lyskraft i ögonen när man pratar om något man precis upptäckt vill jag ha. Och hans garderob. Damn, vad jag vill ha hans garderob. Fast jag hinner ju samla några år till...

Friday, January 05, 2007

Jag har bestämt mig!

Alltså det är ju faktiskt ändå fredag. Och nån slags afton. Och om man inte hade haft ett trasigt knä hade man ju kunnat gå på Ed Bangers-kalas på Debaser Medis idag. Eller på Cocktails 5-årsjubileum på Grodan. Eller Go Bang! på Teatron. Det kommer med andra ord svänga både här och där ikväll.

Själv ska jag inte på nåt sätt vara där. Jag ska äta anti-inflammatoriska och Ben&Jerry's-glass. Och det är inte det minsta synd om mig för jag kommer att ha bestämt mig för att det till slut blev Tom Ford-brillerna.

Så nu måste jag plåta om mig på jobbet igen. Och det tycker jag ju är så tråkigt. Eller hur, Ann! Synd bara nu när min kollega Jan fällde omdömet "Du ser ju helt förförisk ut på din nya bild, Peter". Ja, herregud vilket dårhus...

Thursday, January 04, 2007

With every glasögon.

Jag håller på att köpa glasögon. Som ni ju vet. Det är ett evighetsprojekt. Men för första gången tror jag att vi kan närma oss ett avslut.

Just nu är det ett battle mellan ett par Clark Kent-aktiga briller med flaskbottenkänsla och en viss touch av intellektuell bibliotikarie-style och ett par en smula kantigare varianter som nog hade trivts bättre på en byrå än citerandes Tolstoy i nån skön kofta och slip-ins. The battle continues...


Förresten, har vi pratat om
Punks Jump Up-remixen på With Every Heartbeat? Vi har inte det va? Ja, här är den i alla fall. Och den är ju värd ett samtal eller två...

ps. Och tack alla jag tvingat vara smakråd!

Tuesday, January 02, 2007

Så här då?

Det här kan nog absolut funka för mig. Stiligt som bara den var det i alla fall. John Varvatos Spring 2007 från New York-visningen. Fortfarande ganska dressat men sannerligen inte strikt. Jag tror jag gillar det.

Farliga skogar.

Vet inte varför jag ger mig in i detta. Det är ju inte direkt en komplimang. Men lite roligt...

På julafton skulle vi åka hem till min mormor efter vi hade varit hos mina kusiner. Hon bor inte direkt granne med Spy Bar så det är helt sinnessjukt stjärnklart där nere. Vilket jag och M.I.A självklart var mycket imponerade av. Så vi tog en ficklampa och gick ut.

Det är bara det att om man skickar ut två cineaster ute i skogen med en ficklampa (ja, ni fattar...) så är det ju fullkomligt omöjligt att inte leka The Blair Witch Projekt. Vilket vi ju såklart inte skulle gjort för det fick till följd att vi blev fullkommligt vettskrämda för både träden och varandra och fick springa in till mormor igen. Som såklart skrattade så hon kiknade åt oss stackars stadsbor.

Jag tror inte jag hade nån poäng. Kom bara att tänka på det nu och kände att jag var tvungen att dela med mig. Hur fan blev det så här? Jag var ju med i friluftsfrämjandet ju.

Ehhh... Ni får en hit från 2006 som för att lägga allt bakom mig.

Teki Latex - Les Matins de Paris (Surkin remix)

Monday, January 01, 2007

2007-01-01

Nytt år. Och inte ett enda ord kommer det att stå här om eventuella nyårslöften. Så klart. Vad trodde ni? Kan bara konstatera att det är den första januari 2007 och jäklar vilket bra år det här ska bli.

Och trots att jag har varit och fingrat på en ny snowboard så är det ju bara att konstatera att I couldn't care less om resten av vintern fortsätter så här. Som på bilden av det första huset jag bodde i nedan. Det var på julafton btw... Koko!

Och jag är grymt sugen på att köpa vårkläder. Från Duckie Brown till exempel.