Friday, December 29, 2006

The Sound of da Police!

Man skulle nog kunna säga att jag är tillbaka i stan igen. Efter en utflykt till de småländska skogarna. Bra såklart. Träffade massa människor jag inte träffat på länge, både familj, vänner och hus. Ska inte ge er några detaljer om min jul, ni har ju själva varit mitt uppe i det. Fast M.I.A var ju med hela tiden och jag gillar julen och jag har fått superbra och fina presenter. Och fått veta att min släkt vet vad det är för adress hit. Ja, Frida, jag vet att du läser! Och be Richard smsa när han spelar mot Hammarby!

Och nej, det kommer inte en KRS One-mp3a i det här inlägget om ni tänkte på rubriken. Och inte 50 Cent heller. Men frågan är om ni blivit stoppade av en polisbil på E4an när ni körde i 118, snällt fick kliva ur bilen, slå er ner i polisbilens passagerarsäte i julhelgen? Har ni det vet ni exakt hur lycklig jag var i just det läget. 8 km/h för fort. "Falling Down" med Michael Douglas, anyone?

Han visade sin finfina lasermätare där det mycket riktigt stod 118. Polisradion stod på och vi lyssnade på en snubbe som körde i 125.
- Där klarade han sig, sa Polismannen och drog på smilbanden.
- Shut the fuck up, sa jag. Tyst för mig själv.
Sen tar han mitt körkort för att göra en anmälan och ungefär samtidigt säger en kvinnlig röst på polisradion: "han är inne i butiken, det är en man, med skägg, i jeansväst och han har precis lagt ifrån sig pistolen..."
- Holy shit, säger jag för jag är, trots min tuffa attityd, inte supervan vid att ha skjutvapen i min närhet. Polismannen tittar på mig, lämnar tillbaka mitt körkort och säger:
- Och så skänker du 1500 till Rädda Barnen! Sen kastar han ut mig och drar iväg med en rivstart och blinkande blåljus.

Jag köpte en Canon Ixus 850 IS. Hoppas det var ungefär som Rädda Barnen.

Friday, December 22, 2006

So Long, Au Revoir!

Nu står den utanför kontoret. Min underbara hyrbil. Med lika underbar stereo. Justin har redan provsjungit och godkänt basen. Mapei också. Så i morgon drar jag ner till Småland. Och är tillbaka i stan om lite mindre än en vecka. Så, ja, en drink i mellandagarna borde absolut kunna funka, thanks for asking!

Och nu går dessutom vår kontorschef omkring här med stränga blicken och beordrar alla att gå hem tidigare. Jag är inte svårövertalad. Så off I go!

Ta hand om er och ha en fantastisk jul, ni underbara människor. Puss.

Roligt in i det sista!

By the way. Jag tror man vet att det är dags att ta jullov när man står ensam i hissen med nån slags grånad konsult och helt plötsligt hör någon som högt sjunger, inte i sitt huvud alltså, "you don’t want to fuck with me, you ol’ dirty bastard" och inser att det faktiskt är jag. Han log en smula förskräckt och nervöst. Jag kände mig exakt som den där besynnerliga knatten i "About a Boy".

Kanske inte skulle letat upp den där gamla wu-tang-plattan... Tur att det är sista dan. Fast jag skrattar ändå ganska mycket åt det fortfarande. Men det är ju jag.

Thursday, December 21, 2006

Nu får det bli jul!

Ja, nu får det nog faktiskt räcka. Ann och jag har tänt 4e adventsljuset. Så bring me the julstämning.

Tänker inte ta en enda typsnittsdiskussion, inga fler varumärken som ska stärkas eller omprofileras, inga felaktiga färgprofiler och framför allt inte optimera några fler bilder för webben. Enough Is Enough! Nu ska jag bara lyssna på Mariah på repeat. Hela dagen! Och klippa mig.

Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You

Wednesday, December 20, 2006

Gucci Pour Homme II

Woody and spicy... The scent has top notes of bergamot and violet leaves, a heart of pimento, black tea and cinnamon and base notes of olive wood, tobacco leaves, musk and myrrh.

The formula is aimed at hitting "the sweet spot" between providing a "fresh, easy to wear
" ambience, "a masculine sensuality" and a "distinct, memorable" sensation.

Ja ja... Nån har ju ansträngt sig för att skriva en ambitiös beskrivning så jag får väl i alla fall testa. I mars 2007 ska den dyka upp.

Dior Homme Dermo System

Alltså folk i min närhet börjar bli lite irriterade på att jag inte önskar mig nåt i julklapp. Framför allt eftersom jag är helt stört svår att köpa saker till eftersom jag kan vara en smula kräsen.

Men i år kan jag ju inte ens komma på nåt. Nästan. Så jag har sagt att jag inte vill ha nåt. Men det kommer jag ju helt säkert att få ändå. Så please, säg nånting jag vill ha. Vad har ni köpt till era boyfriends? Jag vet ju att ni har koll... Bring it on!

Fully Automatic!

Jag vet. Jag är ingen gangster. Så att överhuvudtaget ens göra inlägg om att jag gärna skulle vilja ha en styck av det tredje ordet i Uffies låttitel är ju tämligen banalt. Men hey... Idag är en sån dag!

Fint omslag är det ju oavsett. Och rosa vinyl är ju rosa vinyl!

Tuesday, December 19, 2006

Kirsty!

Jag är ledsen. Jag kunde inte hålla mig. Ni får en jullåt. Se det som ett undantag utan dess like för ni fick ju inte ens The Knife-låten.

Men mest får ni den eftersom det idag är sex år och en dag sedan Kirsty MacCall dog i en tragisk dykolycka eller hur man nu ska uttrycka det. Och näst mest får ni den för att jag ändå tycker den är väldigt fin.

The Pogues - Fairytale of New York

I Aear c?n ven na mar.

Idag tänkte jag att vi skulle prata lite om Eragon. Toppfantasy-filmen om just Eragon som precis gått upp och med bland andra Sienna Guillory, Robert Carlyle, Jeremy Irons och John Malkovich i rollistan.

Basic plot: After finding a blue stone in the forest, main character Eragon at first thinks it's a lucky discovery, something that will bring meat to his poor family for the winter. But he's wrong. Instead Eragon's blue stone brings a dragon hatchling and he's soon thrown into a world of magic and power through which he and the dragon have to navigate. He has to protect his homeland from destruction.

Ehh, okej. Vi tar det en annan dag... Kommer inte riktigt på varför vi skulle prata om den just idag. Jag trodde vi var klara med det här efter att Frodo kastat iväg den där ringen och kommit hem till de där små gröna kullarna igen. Men inte. Draken heter Saphira och den onde elake som Eragon måste bekämpa heter Galbatorix. Och jag förutsätter att minst en av damerna i ensemblen har spetsiga öron, en Giambattista Valli-klänning och pratar ett uråldrigt hemligt språk.

Jag håller andan...

Monday, December 18, 2006

Clifton 2nd

Hej hej darlings. Jag överlevde julfesten och en inflyttningfest i helgen. Nätt och jämnt faktiskt. Dessutom har jag ägnat en hel massa tankar åt faktumet att jag vid den här tiden förra året var den som höll i kameran när bilden i det här inlägget plåtades. Och det kan ju, som en del av er verkligen förstår, få mig att tänka på allt annat än säsongens varmaste it-plagg.

I år spenderar jag som ni märker inte julen på den andra Cliftonbeachen i Kapstaden. Jag kommer inte heller på nåt sätt att bada med pingviner, kolla på geparder eller dricka Carling Black Label på en olaglig bar i nån av Kapstadens kåkstäder. Men det känns helt okej. Faktiskt.

Friday, December 15, 2006

Jul i glashuset

Nu ska jag snart ta min skitstora patinerade läderväska inköpt på Herr Judit på Hornsgatan (ja, jag läser också Rodeobloggen) som är full med diverse vackra plagg, gå förbi Didde och sen hem till Ann och dricka champagne. Den är kyld sedan två dar nämligen. Och sen ska vi gå på julfest. Det ska bli intressant.

Och om det inte är intressant, eller roligt, ska jag ringa Hanna och göra henne sällskap till Spy Bar där hon ska plåta. Japp. Så får det bli.

Hoppas alla får en grym helg och glöm inte Beckmans julmarknad i morgon och på söndag.

Nasty Nas!

Ja, ni såg ju top15-listan. Inte ett enda hiphop-spår. Och då pratar vi ändå om "Nej, inte Peter, han spelar ju fan bara hiphop, vi bokar nån annan!" Jag och hiphop har inte direkt varit på samma nivå i år. Well, guess what? Bring me the motherfucking ruckus!

Sakta men säkert trillar det in en och annan mp3a som funkar för mig. Alan Braxe & Fred Falke-remixen på Kelis's Bossy kan ju knappt räknas men när både Nas, Jigga och The Game släpper album är jag nog faktiskt med. Så Samme, fixa den där festen så kommer jag!

Turn the music up in the head phones!

Nas och Jay Z - Black Republican

Och Discobelle gör underverk. Tack!

Thursday, December 14, 2006

Scarlett Johansson och Louis Vuitton

Alltså det är en rätt bra kampanj. Den nya Louis Vuitton-kampanjen för våren/sommaren 2007 med fröken Johansson. Väldigt vårig är den och, som av en händelse, lite viktorianskt romantisk med lite blommor och lite softfilterrosa. Men hon ser ju skön ut. Inte superskinnysmal. Men å andra sidan är hon ju skådespelare och inte your average 16-årig fotomodell från Ukraina. Tror nog hon kan kränga en och annan logobag.

Atlantic Records for T.I. Clearence!

Inte helt oväntat gled unge herr Timberlake in på förstaplatsen över mina mest spelade låtar 2006. Och om ni nån gång funderat över vad som egentligen legat på min top15-lista över årets mest spelade låtar i min I-tunes så såg det ut så här.

1. Justin Timberlake feat. T.I – My Love
2. Hot Chip – Boy From School (Erol Alkans Extended remix)
3. Cansei de Ser Sexy – Let’s Make Love and Listen Death From Above (Diplo remix)
4. Nelly Furtado – Say It Right
5. Mapei – Video Vixens
6. Lily Allen – Smile
7. Andreas Kleerup & Robyn – With Every Heartbeat
8. Hot Chip – Over and Over (Diplo remix)
9. Cassie – Me and You
10. Pharrell feat. Gwen – Can I Have It Like That
11. Chris Brown – Yo, Excuse Me Miss.
12. Lily Allen – LDN
13. The Killers – Mr. Brightside (Jacques Lu Cont’s Thin White Duke radio edit)
14. The Knife – Silent Shout
15. The Tough Alliance – 25 Years and Running


Där ser man! Jag som var helt övertygad om att Rex the dog-remixen på "Marble House", Oakenfold-remixen på Embrace's "World At Your Feet" (det var ju ändå England i VM), "Young Folks" med Peter, Bjorn & John och Van She-remixen på The Klaxon's "Gravity's Rainbow" skulle vara med. Och så "Be Mine" med lovely lovely Robyn. Förstås. Alltid. För att inte tala om "Boten Anna". ;)

När jag kollar på min lista över 2007 års mest spelade låtar vill jag att Whitney Houston ska toppa den. Som fan.

Wednesday, December 13, 2006

He worked his way up. So...

En arbetsplats, vi kan för enkelhets skull kalla den för min, ska ha julfest på fredag. Jag ska inte spela skivor. Thank God. Jag gjorde det förra året och spelade till 3 timmar innan mitt plan till Kapstaden gick. Roligt nästan hela tiden. Och fullt dansgolv. Mmm, eller hur!

För vän av ordning kanske ställer sig frågan: Varför överhuvudtaget dansa på en företagsfest? Visst det skulle ju, rent teoretiskt, kunna svänga. Och många förhållanden börjar på jobbet. Och alla går ju inte ut och dansar i vanliga fall. Vilket ju såklart leder till att de vill ta igen all missad utgång. På en kväll. Och det blir lätt, how shall I put it, en smula... mycket.

Men ändå, julfesten? Tänk igen. Dans med kollegorna och så lite alkolhol. Och så ännu lite mer alkohol. Och så lite sköna erkännanden. Ni känner vart vi är på väg va? Japp. Julfesten från helvetet. I Slough. Med David Brent.


Så snälla, eller varför skriver jag det här till er förresten, jag borde satt en vanlig lapp på anslagstavlan... Glöm inte att det där studsandet i cirklar och mer eller mindre koordinerade rörelser på dansgolvet och alldeles för mycket alkohol kan leda till trubbel. Eller romans då. Det beror på hur man ser på det. Men fredag it is. Och jag ställer mig just nu frågan varför i helsike jag gör det här. Måste nog se julfestavsnittet av The Office innan.

Vackert!

Herre gud, hur kan jag har missat den här. 10 great Arsenal goals from the 05/06 Season. Bildkvaliten är väl en smula dodgy men vem kan bry sig om det när det är så vackert.

Så varsågod! Ni gillar ju det här så mycket... ;)

Tuesday, December 12, 2006

Be Cool, Ice Cold. Be Cool!

Vissa dagar är det bara så. Idag var en sån dag. Och ställ inga frågor slipper jag ge några svar. Men hey... det är ju faktiskt bara ett jobb. Och det finns ju saker som är av en smula större vikt. Minst sagt.

Lyckligtvis vet jag ju vad jag kan. Och vad en person till kan. Och det kan de aldrig ta ifrån oss. Och hade ni inte varit mina kära läsare hade jag gått all Mel Gibson on you ganska exakt just här. Men jag ska bespara er det.

Så på vägen mellan mitt jobb och Ljunggrens slog jag i alla fall till på en väldigt trevlig lila sammetsfluga. Jättefin var den. Så om det ska vara så jäkla svårt att få dem att vara ödmjuka och professionella ska jag i alla fall outdress the fuckers! Och det är ett löfte.

Monday, December 11, 2006

Você é um pavão!

Vill bara på det här enkla sättet tala om att jag inte på nåt sätt är extremt avundsjuk på min lillasyster, som precis berättade att hon ska spendera en månad i Brasilien och därför önskar sig The Rough Guide to Brazil i julklapp. Inte det minsta!

Saturday, December 09, 2006

Yah!

Och om ni vill dansa till kuduro eller baile funk kan ni ju tassa iväg till Kägelbanan ikväll. Buraka Som Sistema och Rio Neurotic Bass från Rio lirar. Det kommer bli stenhårt, varmt, svettigt, trångt och du kommer inte att förstå ett ord vad dom sjunger. Men så länge basen knockar dig är det bara att hålla god min. Och sist jag bad min systers brasilianska boyfriend översätta baile funk-texter fick jag så jag klarar mig ett tag...

Friday, December 08, 2006

Call him Mr. Vain!

Ja ha! Vad hade du tänkt att jag skulle göra då? Den låg ju där och såg bedårande ut. Ibland måste man. Och idag var jag sannerligen värd en jättegul v-ringad tröja från "Peter Jensen gör snygga grejer för Fred Perry". Tror aldrig jag har haft en så gul tröja på mig. Nånsin. Jag skyller på mörkret.

M.I.A var värd något från den där butiken som precis öppnat och består av två killnamn med ett "och" mellan och ligger väldigt nära Idas butik. Men säg inget. För hon har inte en aning.

Mowgli 2107.

I veckan släpptes biljetterna till Stadsteaterns vår. Och det finns ju en hel del saker som jag inte på nåt sätt kommer att missa. Som ni ju vid det här laget vet. Men den av föreställningarna som jag ser mest fram emot, och som ni kommer att läsa om precis överallt, är Djungelboken. Vadå, den djungelboken? Japp. Fast såklart ändå inte.

Alexander Mørk-Eidem, Norges Finest!, regisserar och dramatiserar och har flyttat Mowgli till Sergels Torg och det verkar bli en helt galen historia. Med både Noppe och Joppe. Och ni har ju läst om Alexander här innan och vet ju att han tidigare, med väldigt bra resultat, regisserat Idioten och En Midsommarnattsdröm.

Så Djungelboken vill ni se. Jag lovar. Kolla på bilden liksom. Det kommer bli koko! Premiär 12 januari.

Thursday, December 07, 2006

Så förutsägbart!

Kerstin, kan du pleeeease styra upp det här nu... Om H&M ska kunna vara lite nytänkande och fräscha så måste dom väl ändå kunna komma upp med något mer nytänkande än Madonna. Framför allt efter det skräpet hon levererade sist.

"Samarbetet mellan Madonna och Hennes & Mauritz fortsätter. Nu ska Madonna vara med och tillsammans med designchefen Margareta van den Bosch designa en kollektion med tillhörande accessoarer. Kollektionen M by Madonna speglar Madonnas tidlösa, exklusiva och glamorösa stil. Som väletablerad stilikon har Madonna ett unikt inflytande på både trender och mode, heter det i pressmeddelandet."

Wednesday, December 06, 2006

Pop the Glock!

Eftersom jag var mer än lovligt slö att skriva om Cansei de Ser Sexy-konserten så ni inte hann fixa biljetter och barnvakt så kan jag ju nu i alla fall, tack vare Maria, nu berätta att allas vår Uffie kommer till Debaser. Den 9 februari. Fast det kanske ni redan visste. Och det vill ni inte missa. Alls.

Champagne, choklad och toaletter.

Ramlade in på en champagne- och chokladprovning efter jobbet igår. Jag skulle ju bara gå hem. Direkt. Och göra låtlistor. Så jag kan spela. Men så blev det ju inte riktigt. Det var en rätt tråkig inredningsbutik i city som höll i spektaklet och snygga möbler hade de verkligen inte. Men champagnen var god och chokladen ännu godare.

Efter det försökte vi komma på ett enda ställe i city som vi kunde gå till. Vi kom bara till Riche. Och varenda gång vi kommer dit, när det inte är en bra dj som spelar, så konstaterar vi ju att det bara är kostymer. Och inte snyggt sittande sådana heller. Jag tror jag måste sätta upp nån slags grundregel. Bra dj = gå in. Vanliga bartendern som pluggar i sin ipod = inte gå in. Så får det bli.

Men toaletterna var roliga. Man skulle nog till och med kunna gå så långt att säga att det handlade om konst. Förmodligen bara i väntan på ombyggnad men i alla fall. 4 toaletter och alla med ett eget uttyck. Från trä och betong till marmor med guldtext. Och eftersom jag brukar plåta toaletter så fick även de här vara med. De var nog behållningen.

Och eftersom mongoblogger vägrar låta mig lägga upp en bild får jag väl göra det en annan gång!

Tuesday, December 05, 2006

For Ever and Ever!

Du vet att jag måste ge dig den här!

Robyn - With Every Heartbeat (Meat Boys remix)

Och så springer du och köper den när den kommer! Deal? Då får du den dessutom i en kvalitet som gör den rättvisa. På riktigt.

C'est Bon!

Som jag skrivit här innan var jag en stor vän av både pop och bibel. Det har liksom inte funnits nån annan svensk tidning som kunnat fylla ut deras skor sen Bonniers tröttnade. Tycker jag. Ibland är Bon väldigt nära. Och ibland är de faktiskt där. Och tidningen blir bara bättre och bättre. För ett tag sen tog Madelaine Levy över chefredaktörsskapet och riktningen börjar sätta sig känns det som.

Nu är det dessutom klart med den nya moderedaktören. Och det blev ju ingen mindre än Marina Kereklidou. Bra designer, grym stylist. Hon har ju gjort bra grejer hur länge som helst och jobbat med Bon flera gånger tidigare så det kan ju bli riktigt bra. Och med lite tur kan hon styra upp några fler jobb som slöj-plåtningen som hon gjorde med Jimmy Backius.

Så bra jobbat. En redan väldigt bra tidning blir förhoppningsvis ännu bättre.

Sunday, December 03, 2006

David och Martin

Förresten. Jag tror David och Martin öppnade sin butik i fredags. Är inte helt helt 100, men om så är fallet så ligger den i alla fall på Hökens gata 5. Brevid Ida och Malins butik Wardrobe. Typ.

Helt fantastiskt och bedårande smycken som borde ligga på varenda önskelista året om. Siffer-kollektionen har ni ju sett överallt och kanske även kycklingfötterna. Och kanske de andra kollektionerna också.


Men har ni inte det, så klicka dit. Eller trippa upp för Hökens gata några meter. Ni blir inte besvikna!

Välklädd söndag.

Och om ni undrar vad en kille som till exempel jag har på mig en första adventsdag som denna så kan jag ju säga att det ser ganska mycket ut så här. Very stylish. ;)

Smile!

Kom på att jag skrivit väldigt mycket musik på sista tiden. Och ganska mycket konserter har det också blivit. Hoppas det är okej. Den här helgen var också mycket konserter. Punkrock med Stajnas Lobos i en extremt sunkig källare på Ringvägen och Cat5 och underbara Lily Allen under kristallkronorna på Berns. Skulle nog kunna vara ganska mycket varandras motsater. Fast ändå inte.

Stajnas Lobos var ju stålande, även om jag är ganska partisk eftersom jag spenderade hela natten och morgonen efter med gitarristens beårande knatte. Cat5 var extremt dåliga och fick stockholmspubliken att stå som stockholmpubliken brukar, stilla alltså. Och sen kom Lily.


Och. Sen. Kom. Lily!


Herre min skapare vilken scennärvaro. Jag tror faktiskt inte jag någonsin sett någon artist, ever, vara så självklar. Eller det har jag säkert, men just nu känns det inte så. Från första sekunden hon kom ut på scenen i sina röda klänning, sina vita Nike och digitalkamera ägde hon hela Berns. Jag har aldrig sett nån med så mycket ögonkontakt. Aldrig sett någon artist kolla rakt in i publikens ögon. Och folk log, skrek, studsade och dansade som jag aldrig sett folk dansa i den här stan, publiken på CSS möjligtvis undantagen. Nån borde berätta det för henne. Och jag ville verkligen inte att hon skulle sluta när hon väl gjorde det. Synd att hon inte hunnit skriva fler låtar. Yet.


Det här var första gången hon var i Sverige, hon kommer självklart tillbaka. Och då måste ni gå dit. För den här tjejen är en entertainer av bästa sort. Och hon kommer att finnas kvar exakt hur länge som helst. Precis så länge hon vill. Och nästa gång är jag också där. Och förmodligen även den kalasfulla tjejen från Yorkshire och den kanadensiska au pair-tjejen brevid/framför/bakom/under mig.

Friday, December 01, 2006

Bring It Back!

Okej, jag trodde jag var klar för idag. Jag hade uppenbarligen fel. Den här rackaren vände upp och ner på Nada senast. Nästan. Så. Nu är jag klar. Ha den där underbara helgen nu, darlings.

Hot Chip - Over and Over (Diplo's Shake It All Over and Over remix)

Puss!

Snart!!!

Hurra! Det är fredag. Och jag har precis druckit två glas champagne! Och jag ska inte jobba så länge till. För jag ska träffa Janna, Jon och mini-Marwin. Och vi ska lyssna på punkrock. Jag vet jag skrev nyss det här. Men jag vill bara ha en anledning att ge er denna!

CSS - Alala (Princess Superstar DJ's Are Not Rockstars remix)

Kontentan: Peter 0 - Jon 1

Ha en grym helg alla underbara!

ps. Om Emma vill att jag tar bort hennes underbara bild på CSS, säg till!

Lily Allen på Berns.

Och när jag ändå är inne på konserter. Ni har väl verkligen inte glömt att det lilla yrvädret Lily Allen spelar på Berns i morgon. Varenda tjej såg ut som henne i London i somras, det var nästan humor att se vilken impact hon hade. Och det var ändå innan hon hunnit släppa sin första singel.

Vet inte hur många gånger jag skrivit hennes namn på mixtapes åt folk och hur mixar och versioner av låtar jag lagt upp här men det känns som om det borde vara ett antal. Och hon fick vara min Mike Skinner när den riktiga Mike Skinner hade blivit trött, spritfet och köpt en Rolls. Då stod hon där i sin klänning och såg mer än lovligt blasé ut. Perfekt.

Så jag tycker ni kan göra mig sällskap dit imorgon. Om inte för att kolla in nån av hennes miljarder klänningar. Eller så kan ni ju gå dit bara för att kolla Cat5 som supportar. Eller stannar ni hemma. Your call!

I Wanna Rock!

Herre gud, det här kan sluta precis hur som helst. Punkrock galore från Stajnas Lobos. På Snövit. Bara en sån sak. Så är ni i krokarna (vilket i det här fallet betyder Ringvägen) så kom förbi. Vågar inte på nåt sätt svara för följderna, men min kompis Jon är väldigt snäll. Och har världens sötaste knatte!