Friday, March 30, 2007

Nu.

Nej, nu får det faktiskt räcka för idag. Det är världens soligaste fredag och jag vill ha en drink. En god. Nu! Au revoir och ha en fantastisk helg, underbara människor!

Thursday, March 29, 2007

Deal?

Nya regler. Om M.I.A flyger iväg mer än 600 km från vår bostad för att gå på teaterpremiär har jag rätt att ha värsta New York Super Fudge-festen med både Ben och Jerry. Dessutom har jag rätt att köpa exakt hur många plagg som helst på Nitty Gritty och det måste alltid vara soligt. Det samma gäller om jag flyger iväg nånstans som ligger mer än 6 tidzoner bort. Så!

Wednesday, March 28, 2007

Fotboll, fashion och solsken!

Jag tycker det är jätteroligt att vi har en galen snubbe från Liberia på vårt kontor som utnämnt sig själv till vår bookmaker.

Idag är Nordirland – Sverige och Andorra - England spelbart. Undrar om det är lagligt. Det är det förmodligen inte men I couldn’t care less så länge England vinner med 4 - 0 och jag får massor med pengar! Eventuellt kan man också få spela på om Steve McClaren får sparken ikväll...

Och så är det invigningsfest på nya Monki-butiken på Götgatan och Rigetta Klint har modevisning på C.o.e.t.

Och det är ju helt enormt soligt. Det ligger redan folk i bikini utanför vårt kontor och det är inte direkt vanligt den här sidan april...

Update: Jag bytte bild. Den här var ju mycket roligare och passade ju min text alldeles perfekt. Från The Sun. Såklart!

Tuesday, March 27, 2007

126 kvm klädförvaring.

Men jag ville ju faktiskt köpa ett radhus. Jag vet, den allra största anledningen är ju att mina vänner bor precis bredvid. Men sen var det ju det där lilla lilla faktumet att det fanns både en walk in-closet och en jätteklädkammare. Och en hel jävla vind.

Men man kan faktiskt inte köpa ett radhus bara för att jag och M.I.A ska ha nånstans att ha våra kläder. 3 miljoner för en garderob är för mycket. Så är det bara. I alla fall till det dyker upp ett nytt objekt...

Bad Man Nuh Flea!

Peter, du är så jävla svart. Arkitekter är jävligt vita. Spela inte så svåra låtar! Du är för cool. Eller hur! Och då stod inte ens Dj Supergravid brevid...

Aha, det var därför den där snubben friade till mig när jag spelade Beatmastersremixen på Depeche Mode's Route 66 direkt efter Duran Duran's Notorious.

Btw. Min praktikant var grym bakom mixerbordet igår. Måste bara säga det.

Sunday, March 25, 2007

Mera helg!

Från inbjudan till Modettefesten, bonus och ostron och champagne med grymma kollegor i fredags kväll till bryggkaffe och brownies och hallongrottor i eftermiddagssolen hemma hos F&J och världens snyggaste hund idag. Exakt så ska mina helger vara.

Skönt att det finns bra människor med koll, inside information (om nya fantastiska modebutiker på södermalm bland annat...) och motorsågar.

Och nej, jag tänker inte ta upp att England bara fick noll noll borta i Tel Aviv.

Har ni inget för er imorgon (måndag alltså) så lirar jag och Johan på Nada. Och ni är naturligtvis lika välkomna som vanligt.

Friday, March 23, 2007

Öland Roots!

Vem vill inte ha en moster som mejlar och tipsar om små obskyra Roots-festivaler på Öland? Det är ju världsklass. Och snart är det sommar. First we take Manhattan, then we take Stora Frö!

Och så jag gillar texten på deras sajt. "Respektera att sommarhusen inte tillhör festivalen. Var snäll mot våra grannar och stör dom inte."

Och ingen graffiti i jordgubbslanden, tack så mycket.

Thursday, March 22, 2007

An auf hinter in...

Idag ska jag och Didde gå till Pet Sounds Bar efter jobbet. Det var sannerligen inte igår jag var ute och tog ett glas med der Deutsche. Fantastiskt trevligt ska det bli och vi ska rabla tyska prepositioner till solen går upp...

Wednesday, March 21, 2007

Nobody Puts M.I.A In the Corner!

- Om vi köper ett hus nån gång vill jag ha en Alfa Romeo.
- Nej.
- Vadå, nej?
- Jag vill inte ha nån Alfa Romeo.
- Okej, men det vill jag. Varför vill du inte det?
- För att den dumma i Dirty Dancing gillade Alfa Romeo.
- Så därför vill du inte ha en Alfa Romeo?
- Precis. Vad är det för konstigt med det...

Tuesday, March 20, 2007

Göran och Kim!

Skönt att Göran Persson beskriver Kim Jong Il som en klämkäck liten farbror i nån slags sportig fritidsdress och höga klackar. Kim Jong Il är dessutom vardaglig och inte en neddrogad porrknutte? Ehh, okej... Då vet vi.

Jeans vs. tvättmaskin.

- Fan, jag måste hem och tvätta.
- Vadå, har du inte tvättmaskin hemma?
- Nej, vad tror du, jag bor i lägenhet.
- Ja, då är det fan dags du flyttar.
- Jag vet... Förresten hur mycket kostar en tvättmaskin?
- Inte vet jag. Kanske fyra tusen. Men dom håller ett och ett halvt år.
- Perfekt. Som två par jeans.
- Exakt.

Avd. Begåvade män.

Det är för övrigt när man ser såna här stollar som man nånstans ändå börjar fundera på om det inte är dags att styra upp fler internationella kvinnodagar...

Och jag är inte ens, på nåt sätt, en vän av Chelsea. Snubben med knytnäven är Tottenhamsupporter och blev för det här tilltaget på Frank Lampard igår avstängd på livstid. Bra jobbat. Tosser!

Vadå trendtofflor?

"Crocs, eller "Foppatofflor" som de är mer kända som i Sverige, förbjuds nu på ett norskt sjukhus. Man misstänker att trendtofflorna orsakat kortslutning i en maskin på barnavdelningen vid Førde centralsjukhus."

Å fan, jag som hade hoppats att de förbjöd dem för att de är skitfula och att de misstänkte att de små liven kunde ta skada av att se en sån styggelse det första de gjorde i sina små liv. Men det är ju bara jag...

Och så tar vi det igen...

Jag vet, jag tjatade ju om espandrillos för ganska exakt ett år sedan. Nu är jag tillbaka. Med besked. Och kombinationen för ett år sedan är ju ännu mer exakt i år. Japp, självklart valde jag att sporta mina espandrillos med chinos och Ray Ban's Wayfarers, true chicano stylee. Även om jag nog i och för sig mer såg ut som Woody Allen än som nån tuff gangster när jag tassade omkring.

Och även om Sara hotade med att aldrig mer prata med mig och förpassade mig till radhusens förlovade land om jag köpte chinos så kommer det att funka så grymt bra i år. Vare sig man bor i lägenhet i Little Italy eller i ett radhus i Sätra. Kan du snälla skicka en bit grillad tonfisk, darling... Och snälla, ta bort kamphunden!

De här rackarna med utsökta skinndetaljer kommer från Miu Miu och finns på Nitty Gritty.

Monday, March 19, 2007

Jil eller vår, tack så mycket.

Om jag bara hade haft lite längre lunch idag hade jag flygit över till närmsta stad där Jil Sander säljer den här. Det är antingen det eller så får det sluta regna/snöa/hagla på mina luncher god damn it!

Jag vill ha tillbaka min vår!

Sunday, March 18, 2007

Här är hon!

Tvingade ju min syster att smuggla in en kamera när hon skulle dansa på Rio de Janeiros sambodrom för en månad sedan. Det gjorde hon och hann ta ett par kort innan nån ilsken brasilianare började vifta med armarna och prata portugisiska. Tur att hon är språkbegåvad!

Det fanns en bild där man såg ännu mer publik i bakgrunden men den fick jag inte visa... Men här är hon. Med utstyrsel och allt. Ascoolt!

Saturday, March 17, 2007

Utflykt. Bageri. Och grattis!

Idag har jag varit på utflykt i Stockholms södra förorter. En mycket bra sådan. Förhoppningsvis får jag anledning att återkomma till varför jag var på utflykt just dit.

I alla fall. Jag (vi) gled runt lite här och där och landade till slut i Skärholmen Centrum. Kanske har ni sett den rosa tjejen som sitter på reklamplats i tunnelbanan och säger nåt om Skärholmen Shoppingstaden. Nu är jag ju inte där så ofta, men eftersom mitt kontor bland annat utvecklar köpcentrum så var det en intressant liten tripp. Och det kan nog bli ganska bra därute. Ganska mycket människor var det och ganska många tokstollar. Men det var i alla fall 3 (eller eventuellt 4 beroende på hur man räknar) sköna tjejer där samtidigt som vi. Och M.I.A köpte en skitcool jättejättestor klänning på Monki. Trevlig liten butik.


Och igår var jag på premiären på Bageriet. På Orionteatern. Med Fläskkvartetten på scen samtidigt som skådespelarna. Den var bra, fast kanske inte direkt min kopp te, även Shima Niavarani är värd alla entrépengar i världen för hon är helt jävla fantastisk på scen. Och bilden på Shima kommer från Orionteatern.


Och hade jag bara kunnat hade jag varit på kalas hos fantastiska
Hanna Fridén ikväll. För hon blir ett år äldre. Och det är ju sannerligen värt att firas!

Ja, det var väl mest det. Hoppas ni har en bra helg!

Thursday, March 15, 2007

Ät mera lunch!

Idag fick jag ett mejl från min fantastiska kollega Ulrika som ville äta lunch på nåt roligare ställe. Det blev Gondolen. Ett betydligt roligare ställe.

Note to self: Mera mera mera! Ät fler luncher med sköna människor på bra ställen.

Och det är nåt visst med platser som ligger högt upp och som har grym utsikt över den här stan, tycker ni inte...

Wednesday, March 14, 2007

I Like!

Jag gillar människor som bryr sig. När de på riktigt verkligen är intresserade av något. Eller vill veta mer om något. Ni, som de begåvade människor ni är, anar ju säkert vart jag är på väg. Egentligen spelar det inte så stor roll vad i intresset ligger. Ett par limiterade Adidastrainers i material från Wain Shiell & Son, en whitelabel-12a från nåt litet obskyrt vokalhousebolag på Lower East Side, en heldämpad cykel med hydrauliska skivbromsar från Magura Julie eller bara faktumet att utan nån som helst förvaning kunna droppa samtliga spelare i Premier League. Eller i melodifestivalen för den delen. Eller som kollar in små små ytterst sällsynta fåglar med jättestora kikare. Människor som bryr sig, växer i min bok.

Men det jag skulle komma till var SVTs program om Bowie’s Life On Mars igår. Jag älskar när de sätter på sig stora nördkepsen och går till botten med sina ämnen. Och när de gör det bra. När de gör det dåligt blir det nuvarande Filmkrönikan och det klarar jag mig utan. Musikbyrån igår var klockrent från början till slut. Mycket beroende på, så klart, att det är en helt fantastisk låt och att Davve är snygg som fan när han sitter där och är ödmjuk, men framför allt för att de lägger 30 minuter på att gå igenom en enda låt. Mer sånt.

Och om nån mot förmodan inte har hört David Bowie’s Life On Mars så finns den att ladda ner både här och där men eftersom jag inte tänker ta bandbredd från vem det nu var så har jag tagit bort den härifrån.

Monday, March 12, 2007

x2000 och iTunes är the shit

Få saker är så sköna som att sitta på x2000, ensam, och göra låtlistor med låtar jag tycker att mina vänner ska ha. Så nån kommer att få en hel jävla hög mixplattor...

På väg till Göteborg för att prata varumärke tills solen går ner. Och ju längre västerut jag kommer, desto mer skiner solen. Det blir nog en bra dag trots allt. Och recensionerna Uppdraget är ju faktiskt ganska okej. Skönt. Har iofs inte läst DN än men det var en grym föreställning.

Hoppas ni får en fantastisk dag!

Saturday, March 10, 2007

Gilles Peterson

Och kalas blev det. Drog i väg till AG efter jobbet och efter ett tag där visade det sig att Ecco (ja, de extremt foträta och inte så vackra skorna) tänkte ha kalas en våning ner. Och ingen mindre än Gilles Peterson skulle lira. Och det var gratis. Helt stört egentligen. Men vill de shapa upp sig och släppa skor designed to make me move eller vad det nu var och bjuda in en av världens skönaste djs och fixa fetaste ljud- och ljusspektaklet till en av mina favoritspots så be my guest. Sent och svängigt blev det. Och jag såg inte om Gilles sportade Ecco.

Och om 2 timmar typ är det dags för premiär för Uppdraget av Björn Runge på Stadsteatern. Ska bli otroligt kul. Och M.I.A ser inte så nervös ut...

Friday, March 09, 2007

Tack för god match!

Peter (Swe) 6
Didde (Ger) 2
Det får nog bli kalas ikväll! Ja, det är en Björn Borg-kollektion på bilden.

Märklig reklam

Såg reklamfilmen för nån ny Nissan igår. Den har säkert gått hur länge som helst men jag har i så fall helt missat den. Och så såg jag printen idag. Den hette nåt i stil med Qashqai. Och såg ut som en ganska stor bil. (Är den det, Ben?)

Hur som helst. Hela tänket är i alla fall att den är "100% Urban Proof". Designad för att tåla det hårda livet i innerstan. Och så är det nån skejtare som kör några kickflips (med bilen) och ollar upp på ett tak för att slutligen parkera. Det kanske bara är jag, men hade det inte varit smartare att göra bilen lite mindre, om det nu är en bil för stan? Eller det kanske helt enkelt behövs en bil där det gäller att blixtsnabbt kunna väja för sopbilar i innerstan. Med hög markfrigång. Perfekt väl...

Och nån slags floristorgansiation hävdar att "En svensk tulpan är alltid rätt. En svensk tulpan blommar längre." Men okej, då vet jag. Och svenska bönder är ju bättre än tyska. Och svenska fotbollspelare är ju bättre än engelska. Japp, så måste det ju vara...

För övrigt tycker jag att det är ganska snålt med en (1) internationell kvinnodag av 365 möjliga.

Wednesday, March 07, 2007

Made by Noemi S/S 07

Var på visning igår. Made by Noemi S/S 07. Av just Noemi. Lek och elegans. Skörhet i blått och stramhet i vitt. Noemi, som för övrigt är helt bedårande, ritar mest underkläder till tjejer och gör det fantastiskt bra. Det finns visserligen en och annan spetsprydd brief till exempelvis mig, men jag skulle nog säga att det trots allt är mest till tjejer. Och vi snackar inte your average 5-pack string från H&M. Dessutom gör hon väldigt fina accesoarer som extremt välsydda läderväskor.

Till den här kollektionen har hon dessutom ritat "the sommarklänning". Den hon själv har på sig på bilden. En helt fantastisk springabarfotaigräset-sommarklänning som bara totalutstrålar svensk sommar. Visserligen hjälpte det kanske vårkänslorna en bit på traven att modellerna tassade omkring i underkläder, men just nu är jag ännu mer sugen på vår och sommar. Förmodligen dyker den upp snart på hennes sajt och gör den inte det tänker jag tala om för er när den gör det.

Och. Eftersom jag och M.I.A köpte Minimarket-kläder innan de ens hade en liten lapp som sa att det var just Minimarket-kläder så måste jag säga att vi snackar grym kvalitet i sömmarna här. Visserligen var det bra kvalitet på Sofies grejer också och jag har ju visserligen bara fingrat lite på klänningen på bilden men damn, this girl vet hur man behandlar en symaskin. Spring och köp!

Monday, March 05, 2007

Bara för att...

... hon är så oerhört skön. Och för att det är samma röda klänning som hon hade på Berns! I like!

Rocky på SVT

Jag gillar den där hunden. Jättemycket. Så det är lite läskigt. ”Martin Kellerman & Co” ska tv-serien heta och det blir en serie med 15-minutersklipp en gång i veckan med start 13 april.

Och jag vill verkligen veta vem som ska göra Rockys röst. För min del får gärna Martin Kellermans polare Jonas Inde göra den. För han är grym på att dissa och vara inte så lite småsur… Fortsättning lär följa.

Saturday, March 03, 2007

Så får det bli!

Undrar om jag ska se Gangs of New York eller läsa Paul Austers New York-trilogi igen? M.I.A är lite avundsjuk över faktumet att jag får åka till Shanghai och inte hon. Vilket jag ju kan förstå utan att ens anstränga mig det minsta.

Och med tanke på att hon jobbar som ingen annan tyckte jag att hon också skulle få åka nånstans. Så det får helt enkelt bli New York. Tror nog att det kan bli ganska trevligt. Minst sagt.

Nån som vet nåt fantastiskt bra och överjordiskt prisvärt hotell? Nu när Gramercy Park Hotel gått och blivit lyxhotell...

Och Mikael, jag tror nog du måste boka in ett möte runt 31a gatan den veckan vi är där.

Friday, March 02, 2007

Fredag i mars var det va?

Hej!
Nu har jag fört över SEK 3915,00 för glasögonen till ditt lönekonto.
Trevlig helg!
Hälsningar
Ekonomiavd. Gbg


*nynnar... "Go shorty, it's your birthday, we're gonna party like it's your birthday..."

That's the Spirit!

"I hear every day that the game’s changed and that I couldn’t play for England again because I haven’t got the pace. But my game was never about pace.

My game was more than that. I was never a quick player and one who went past people. But, if you give me two yards, then I’ll put a ball into a box where people can score. That’s always been my game"

Äntligen!

Det måste vara den mest förutsägbara låten jag kunde ge er den första fredagen i mars 2007. Men ingen låt sammanfattar bättre just nu hur jävla överlycklig jag är att det är fredag. I kid you not!

Och jag ska krossa på tennisen om ett par timmar. Och sen ska jag ta de jag tycker bäst om och gå till Allmänna Galleriet.

Så ni vet, darlings...

The Cure - Friday I'm In Love

Update: Jag krossade inte. Men det gjorde Robert. Både sitt tennisracket, sina glasögon och sitt ögonbryn. Way to go!