Tuesday, February 27, 2007

Världens bästa Apparat!

Jo tack, jag vet att jag precis innan lunch sa till min kompis Maria att jag inte hade råd att kolla bokrean för att det var CSN-månad och för att jag precis fått mina glasögon. Och för att jag behövde spara pengar. Men vad hade ni tänkt att jag skulle göra?

Mina vänner äger Sveriges bästa inredningsbutik och de har beslutat sig för att nu "bara" vara de grymma inredare de är, på heltid. Och inte ha butiken. Vilket innebär de nu har en helt galen utförsäljning av de mest fanstastiska sakerna du garanterat inte hittar hos din lokala ikea-handlare.

Själv fick jag med mig en lampa i plåt som nån gammal tysk designade på 20-talet för dåtidens fabriker. Plus lite annat. Helt perfekt!

Monday, February 26, 2007

I'm Popular!

"Benjamin och Mikael tvättar håret på Nada Surf". Those were the days... Hur fan tänkte vi när vi satte den rubriken?

318 Taikang Lu

Jaha. Här sitter jag och lyssnar på Aaliyah och letar ett typsnitt med snygga seriffer. Och som dessutom kan styra upp snygga gemena siffror. Nån som har några tips?

Och jag ska ju som bekant till Shanghai om en och en halv månad och det börjar faktiskt kännas att det är på riktigt. Ser extremt mycket fram emot det. Och jag ska plåta som om jag inte föddes för att göra annat. Och förhoppningsvis hinna med att shoppa lite. Ska ju dit med jobbet och vi är inte direkt kända för att slappna av. Men nån skön kinesisk bar och en hel massa coola fashion-kineser hoppas jag springa på. En kompis till en kollega har dessutom en modell-agentur där och det brukar ju vara ett bra tecken...

Idag är jag, och mina nya glasögon, på Nada. Taktmixmaraton, klapp klapp klapp!

Friday, February 23, 2007

Min lillasyster är the bomb!

Jag måste bara... Mejl från min syster.

"De fem basta, av de 13 skolorna som tavlar, far upptrada igen pa lordag. Detta aret var Mike och Denise med och dansade, och deras skola med ca 2000 personer kom pa 4e plats. De ar som sagt bortresta, sa JAG och HODDE ska dansa samba med utstyrsel och allt pa sjalvaste Sambodrom, dar Rios karneval gar av stapeln!!! Sjukt kul ska det bli, och kostymerna ar ganska cooola. "

Det är ju så coolt att det nästan inte är sant. Herregud, hon ska dansa i kostym på Sambodrom! Way to go, little sister!

Thursday, February 22, 2007

What's up with the grunge-mode?

Kom att tänka på en sak... När var det som grungen gjorde sitt återtåg i modevärlden, egentligen? Eller blev grunge helt enkelt bara lager på lager? Annars måste varit några veckor i oktober på väl valda platser eller nåt. Förvisso sportade jag min mohairkofta från Duffer ganska mycket men det tror jag att jag främst kan härleda till att jag jobbar i ett kallt hus. Så vad hände egentligen? Och jag hängde ju till och med på Pet Sounds Bar där ett tag.

Jaja, på måndag lirar jag och Johan iaf igen. Vi har flyttat vår arkitektbar på Nada till måndagar istället. Och ni är som vanligt mer än lovligt välkomna. Och nåt klassiskt Seattle-sound kan jag nog inte utlova, däremot lite Juvelen, Jamie T, Mapei, Suede, CSS och en och annan Jeansbjörn-remix. Och just det, vi har en gästdj också...


Så. Nada, måndag 26/2 från typ 17 till vi känner att vi måste tänka på refrängen.

Wednesday, February 21, 2007

Burberry Prorsum A/W 07/08

Christopher Bailey är rolig. Till Burberry Prorsum's A/W 07/08-kollektion som visades igår i Milano inspirerades han av sin egen logga. Så följdaktligen fick både herr- och damkollektionen finna sig i att bli en betydligt skitigare version av sig själv. Loggan föreställer ju som bekant som en riddare på nån slags häst så det blev tornerspelsfashion all over the place.

På herrkollektionen funkar det ju ganska bra, men damkollektion fick nån slags Tank Girl-touch vilket jag inte är helt övertygad om att jag gillar. Just yet. Men ge mig några dar så kan vi nog vara överrens...

Hosta, anyone?

Nej, självfallet tror inte jag heller att jag påskyndar mitt tillfrisknande genom att springa på möten på stan eller åka in till kontoret bara för att sammanfatta modeveckan för hela mitt kontor. Det är rent av ganska korkat. Men hey, what can you do?

I morgon är det i alla fall jag som är hemma hela dagen. Hoppas ni mår förträffligt, kära vänner!

Sunday, February 18, 2007

Göran Sundberg A/W 07/08

Göran Sundberg, modejournalist gone fashion designer får bli den sista rapporten. Har sett några fler än de jag skrivit om men de har i ärlighetens namn inte varit fantastiska så jag struntar i dem. Helt enkelt.

Göran visade, precis som Nakkna nedan, på Berns. Och scenografin bestod i långa glowstickstavar, typ, som hängde ner från taket speglade sig i det våta underlaget. Snyggt var det. Och mörkt. Vet inte riktigt vem som mixat musiken men monsterbasen funkade klockrent till kollektionen.

Hur som helst. Det var nog den hårdaste visningen jag såg under veckan och kändes väldigt maskulin, i både herr- och damkollektionen. Väldigt dressat, så klart, fast uppdaterat urbant dressat. Mycket raka linjer i kavajer och byxor. Och grymt snygga snitt. Betydligt smalare byxorna här än på många andra visningar och det funkade bra när siluetten kom in lite. Det kändes som en ganska "smal" visning, vilket jag gillade. En känsla av att det var väldigt väldigt modernt. Dessutom hade GS de överlägset längsta rockarna. Och högsta klackarna på de kvinnliga modellerna. Inte en tjej under 1.90!

Men mycket var riktigt snyggt faktiskt. Och så var det fotograf-beef. Och det är ju alltid trevligt.

Thursday, February 15, 2007

Nakkna A/W 07/08

Åh, jag älskar Nakknas powerpretentiösa visningar. Man ser knappt ett skit av kläderna med det är one hell of teatral inramning. Och ni som såg deras visning på Folkoperan för ganska exakt ett år sedan vet exakt vad jag menar. Och under takkronorna på Berns var det självfallet helt helt perfekt.

Mörkt, suggestivt och extremt välkoordinerat och regisserat. Som alltid. Problemet är ju bara att man behöver sin egen lilla private lasershow för att se lika cool ut som modellerna. Hur kläderna såg ut? Inte en aning. Men jag gissar på att det var som det var förra gången. Lika delar goth, fashion, stämningar och Tim Burton. Och jag gillar det.

Så Nakkna, fortsätt gärna skicka inbjudningar. Ni är ett statement mer än your latest höst/vinter-kollektion.

Camilla Norrback A/W 07/08

Camilla Norrback. Alltså jag gillar hennes grejer. Även om jag ju som ni kanske förstår inte är direkt spot on när det gäller hennes målgrupp. Men hon har bra känsla.

Det var såklart också ganska mycket volym, svart och grått men det var nog den färggladaste visningen hittills. Och fin var den. Det fanns jättemånga fina plagg men det är nog kanske lite för snällt för mig trots allt.

Wednesday, February 14, 2007

Fifth Avenue Shoe Repair A/W 07/08

Jaha. Vad ska jag börja här då? Det var ju faktiskt en helt briljant visning. Jag har ju skrivit uppskattande texter om Fifth Avenue Shoe Repair på just den här platsen tidigare och just nu känns det som att jag kommer att fortsätta med det. För det var ta mig tusan bland mina top 3-visningar ever tror jag. Just eftersom det kändes väldigt genomarbetat på både herr- och damsidan.

Kläderna var väldigt mycket Fifth Avenue Shoe Repair. Välskräddat som alltid. Och snygga linjer som tusan. Det var mycket volym, om än ganska sammanhållet. Det var liksom inga tokoversizeningar bara för sakens skull, utan allt var liksom gjort med respekt för den egna linjen. Visst, mycket vidd och mycket tyg var det, men ändå på rätt ställen. Och plisseringar. Hell, dom hade till och med kastat in ett par plisserade shorts. Till Mig! Och även om jag mest kollade in kläder till mig så vet ni ju vid det här laget att jag inte kan låta bli tjejkläderna. Och gode tid vilka klänningar. Och där kan vi nog prata volym förresten. Måste kolla bilderna i kameran. Ett ögonblick... Japp, det kan vi.


Och det var svart svart grått och ibland en enstaka turkos och, typ nån slags kobolt-, duvblå färg. Kerstin kan nog rätta till det där. Ja, som sagt. Mycket vidd och volym, men på rätt ställen. Och jag vill ha massor!
Och ja, jag blir lite smått imponerad när det står NY Times och Vogue Germany på stolarna på en svensk modevisning.

+46 Select och +46 Trade

Igår kväll var jag som bekant på +46-visningen. Och mässan för den delen. En kort och intensiv visning där de tre finalisterna Els-Marie Lidberg, Amélie Marciasini och Magdalena Säfqvist visade upp sina kollektioner. Det var tre ganska typiska kollektioner. En blandning av tights, vidd och mycket tyg. Typ. Ja, ni ser ju själva.

Mässan var en salig blandning av märken. Med den lilla inriktingen att de kanske inte är your average high street brands. Bea, Lick My Label, Dagmar, Diana Orving, Perry, Come on m fl. Själv tyckte jag nog att det var okej liksom. Inte så mycket mer. Bea Szenfeld och Cornelia var nog bäst, om jag ska plocka några. Underbara kläder och sköna smycken. Och så var det lite gulligt att en del av de mindre märkena faktiskt var lite nervösa...

Och Ben, när kommer min ad-ass? Det börjar bli lite mycket här nu... Och Fifth Avenue Shoe Repair-visningen idag var helt fantastisk. Hoppas jag hinner lägga in några bilder därifrån idag.

Tuesday, February 13, 2007

Vice/Style at Sthlm

Och om det är nån som känner att, men wtf, jag vill också ha lite fashion, så kan ni ju i alla fall gå på kalas. Om ni inte är upptagna med andra trevligheter. På fredag är det nämligen Vice/Style at Sthlm Opening Party.

Biljetter finns från och med typ imorgon här:
· Le Shop, Birger Jarlspassagen
· Boutique Sportif, Kocksgatan 60
· Fade, Skånegatan 78
· Core, Gamla Brogatan 27
· Nitty Gritty, krukmakargatan 26

Det brukar svänga vill jag minnas. Ganska mycket!

Peter - Not Yet a Legend!

Det var precis en japansk tjej på vårt kontor. Hon jobbar med att sälja in coola svenska grejer till Japan. Typ. Jag blev presenterad för henne av en kollega och hon gav mig sitt visitkort. Hennes titel var: PR & Event Legend. Beats grafisk formgivare alla dar i veckan...

Prioriteringar, typ...

Missade Carin Wester igår. Hade viktigare saker för mig. Men å andra sidan var ju hela världen på den visningen så det är ju bara att klicka här för en bra beskrivning av den. Och från det jag sett verkade det vara en bra visning. Men det hade jag också. Och jag sa ju att vänner kom före fashion den här veckan. Har inte riktigt bestämt mig var jag ska placera in uppstartsmöte med ny byrå och tandläkartid i prioriteringslistan. Idag tänker jag i alla fall gå på +46-visningen. För den var bra förra året. Även om jag tror att Dagmar-visningen också blir superfin.

Några av mina kollegor har dessutom snokat fram att jag springer på visningar denna veckan. Så nu har jag fått i uppdrag av vår utvecklingschef att sammanfatta A/W 07-08 på ett föredrag nästa vecka. Det ska bli kul. Och shit pommesfrites, vad vissa kommer att störa sig på det. Vilket gör det ännnnnnu roligare!

Och btw. Hur mycket jag än försöker glädjas med min syster som är i Rio blir jag helt stört avundsjuk när hon skickar bilder från stranden.

Monday, February 12, 2007

Bara så ni vet...

Gode tid vad bra det går att göra korrektur till Rex the Dog-remixen på The Knife's Marble House. Tror inte jag har lyssnat på den på ett halvår men jäklar vad den svänger. Hade glömt det...

Update: För att inte tala om Van She Tech-remixen på The Klaxon's Gravity's Rainbow...

Det svänger i glashuset!

Modeveckan hos Bon!

Ja, då var det måndag då! Wish me luck!

Och förresten, jag behöver väl inte tala om att Sveriges bästa modetidning Bon, i år liksom året innan och innan det, filmar en del av de bästa visningarna och lägger upp på sin sajt.

För det vet ni ju redan. Men visste ni inte det, eller om ni inte har tid att springa på visningar hela dagarna och se dem på plats så finns det filmer där. Snart.

C'est Bon!

Sunday, February 11, 2007

Håll i hatten!

För den här veckan blir det åka av. Har i skrivande stund inte en jäkla aning om hur jag ska få ihop den här veckan.

Jag kommer att ha vansinnigt mycket att göra på jobbet. Och det är modevecka med helt fantastiskt många bra visningar jag vill se. Och så releasefester för nya modetidningar, vänner jag inte sett på evigheter och det där lilla faktumet att jag ju också måste jobba.

Det gäller att prioritera med andra ord. Hur var det nu? Vänner, fashion och... jobb. Just det. Så får det bli!

Becks är glad igen!

Det är så här jag vill se honom. Exakt så här. Kolla in glädjen i de ögonen. Becks fick spela för Real Madrid till slut. Och gjorde mål. På frispark, så klart.

Saturday, February 10, 2007

Scarlett och Justin!

Om ni har har 9 minuter och 22 sekunder över föreslår jag att ni tittar på Justins nya video till What Goes Around...Comes Around. Med Scarlett Johansson. Bra låt. Snygg video!

What Goes Around...Comes Around (Director's Cut)

Och jag vill gå på Justinkonsert nu!

Thursday, February 08, 2007

Möbelmässan

Jag har inte glömt er. Det är bara det att det är en hel del just nu. Och innan jag springer runt halva stan och kollar på välkoordinerade visningar nästa vecka är det ju en annan tillställning i stan. Närmare bestämt Stockholm Furniture Fair just nu och därmed helt galet mycket trevligheter (läs champagne).

Förra året spelade till exempel Moneybrother på kontorsmöbelföretaget RH-Stolen. Det var väldigt udda. Och de fick helt sinnessjukt mycket i gage. Hela den här veckan är ett spektakel. Men ett ganska roligt sådant.

Lampan kommer från Örsjö belysning. Såklart.

Tuesday, February 06, 2007

Vill. Inte. Se.

Jag var bara tvungen. Och även om inbjudningarna till nästa vecka börja trilla in så är det en bit kvar till New York Fashion Week. Och när jag ser såna här bilder är jag nog rätt jävla glad över det. Herregud. Slappna. Av. Det är kul med mode! Anna Wintour och André Leon Talley på Carolina Herrera.

Monday, February 05, 2007

Duckies höstkläder

Jag vidhåller att Duckie Brown är en skön kille. Och jag tänker fortsätta tjata om honom till nån börjar sälja hans grejer i den här stan. Alternativt till jag tröttnar. Dessutom tycker jag att nån, föreslagsvis samma person, kan ta in lite Derek Lam-klänningar.

Och Duckie's siluetter blir ju inte direkt mindre i höst. Fast det var det inte nån som trodde heller. Som den här. I grönt. Och i cashmere. Med en trevlig toppluva till!

Not Quite Superfashion!

Om man har varit hemma hos mig så vet man att det finns ett fönster i mitt badrum. Och om man duschar helt sinnessjukt varmt ganska länge och sen rätt vad det är öppnar fönstret på vid gavel, medan det snöar ute, är det ungefär som att kasta sig i snön medan man badar bastu. My goodness, how refreshing!

Sunday, February 04, 2007

To&Co.

Det blir inte de där fantastiska Acneskorna. Jag gillar dem verkligen men med tanke på att jag snart ska till Shanghai så är 2800 inte jag. Eller inte just nu i alla fall. För jag köpte ett par andra i fredags. Ett par supersnygga handsydda skinnskor från sköna japanska To&Co. Från en av de absolut bästa skobutikerna som finns. C.o.e.t på Jakobstorg 3. Det var inte alls meningen, men jag råkade gå förbi och så stod dom bara där. Bilden är väl inte helt rättvisande. Men nästan. Mycket nöjd är jag!

Thursday, February 01, 2007

Det finns stjärnor...

... och så finns det Natalie. Alltså Elle-galan och Grammisgalan och allt vad det nu kan tänkas vara gala för i all ära. Det finns få som kan gå en röd matta som Natalie Portman. Kolla in star qualityn på den tjejen. Helt galet. Och så har vi därmed avhandlat kändiskategorin på den här bloggen.

!

Sprang ihop med Thomas Anderson Wij på lunchen. Och jag kan meddela att han har grymt snygga skor. Bruna i skinn med hög klack. I did not see that coming...

Tie Me To This World

Det funkar. Lycka!

Det här funkar också. "Elgitarrer, beats, dans och 300 m2 röd sammet. Förväntan, lust och mördardans. Portar till andra världar, figurer festklädda för tillfälligt liv, ömma möten i ensamhet, ut- och invridna kroppar. Med ett särpräglat rörelsespråk dansar de sex artisterna och framför livemusik som rör sig mellan rock, electronica och balkanmusik."

Livekonstkollektivet MELO på Dansens Hus. Premiär 6 mars.

Peter och tjej-fashion

Förresten. Om det är nån som undrar vad jag tycker om mode, eller rättare sagt mode för tjejer, så kan man läsa en miniintervju med mig här. Hos Ida och Emma.

Nu ska min it-boss klona min hårddisk. Vad det nu betyder men han har lovat att alla bilder och mp3or ska vara kvar efteråt.

I'll be back. Hoppas jag...