Thursday, August 31, 2006

Two down!

Köpte en helt fantastisk rutig 8 meter lång och 2 meter bred cashmerebomullsidenblandad scarf/halsduk i helt fantastiska färger som kommer att värma mig i höst. Den är helt underbar och jag vill ha den nu. NU. Ska naturligtvis lägga upp en bild på den så fort jag får tid.

Eller som Johan uttrycker det; Jag snackade med Paul and Friendskillarna när jag var där och köpte vackraste gröna skjortan för ett tag sedan och tydligen så är scarfarna väldigt unika, de har köpt in typ en i varje färg. Det bådar gott när vi springer på varandra i matchande indiska halsdukar på Spybar framåt höstkanten.

Eller hur!

Wednesday, August 30, 2006

One down!

Ben, jag sa ju att jag skulle köpa skor. Skor, liksom. Inte vita trainers. Då blev det så här. Höga brunsvartaktiga i skinn. Och inte så spetsiga som det ser ut på bilden. Med lädersula. För fantastisk hållbarhet under den svenska höst/vintern 06-07. Mycket bra val!

Snälla...

Okej, hur svårt kan det vara. Det enda jag behöver är ju lite mer tid. Och en löneförhöjning på några tusen i månaden. Det är ju egentligen inte svårare än så. Så ge mig en höstgarderob full av Burberry, tack!

Imizamo Yethu

Idag hade jag verkligen inte en enda låt i min ipod som jag ville höra. Det visade sig leda till att jag istället fick höra människor prata. På tunnelbanan. Det är intressant. Och det är mycket gymnasiekids. Med Louis Vuitton-väskor. Som pratar jättttttemycket. Förmodligen för att dom precis börjat ettan och miljarder saker att gå igenom med sina kompisar som inte längre går på samma skola. Extremt underhållande.

Men ännu roligare var att det gled in fyra afrikanska tjejer och satte sig precis brevid mig. Som inte pratade svenska alls. Utan som blandade afrikaans och xhosa. Och det låter så otroligt skönt. Har inte hört xhosa på ganska exakt åtta månader när jag var i Kapstaden.

Så nu vill jag höra en tokremix på Sarah Brightman's "Time to say goodbye". Nej, nej... sluta inte läsa nu... Det var nämligen den mest spelade låten där nere. Helt stört. Dom blev helt galna. Tänk dig själv att sitta i en av de illegala pubarna i en av kåkstäderna i Kapstaden med dom skönast människorna ever, där snubbarna dricker Carling Black Label och tjejerna Savannah Cider, och lyssna på Sarah Brightman på monstervolym. Dom har hur mycket bra musik som helst där nere, men det enda dom ville var att bli fulla med oss till Sarah Brightman. Tror jag ska spela den nästa gång jag är ute. Garanterad floorfiller.

Tuesday, August 29, 2006

More than this...

Idag vill jag, precis som nån annan, också ha en sen höstdag i London. En promenad i Primrose Hill. En sväng förbi dom alldeles för dyra butikerna. Dom fantastiska pubarna som heter saker som The Slaughtered Lamb. Och oannonserade konserter på ställen som knappt finns och som sätter hjärtat i brand. Jag vill ha mitt London som det ska vara. Med musik, mode och fotboll. Jag tänker inte låta nån ta det ifrån mig. Allra minst nån ljusraketskjutandes snorunge på Söderstadion. Den här hösten är min. En välpressad kostym och lite lagom slarvigt hår var det va...

Bra jobbat!

Jag blir så otroligt trött på såna jävla idioter. Det var förmodligen sista derbyt ever på Söderstadion och med tanke på att det här var bland det värsta, kanske det värsta, som hänt på en svensk fotbollsplan ever så blir det förmodligen både böter och poängavdrag. Och definitivt inget SM-guld.

Jag vet, det var ett fåtal soppskallar som stormade planen och sköt raketerna. Och såna kommer alltid att finnas. Lyckligtvis finns det en hel massa rakryggade bajare i klacken (inklusive matchvärdar) som helt sonika gick och hämtade endel av dem och turned them in. Trots att jag vet hur jävla jobbigt det är att ligga under med 3-0 mot dif. Tro mig.

Men ändå liksom. Kom igen! Det var ju för fan vuxna människor som var med inne på planen. I slacks liksom och replika-tröja. I slitna loafers. What the fuck... Och jag vill verkligen inte se Aquascutum-kepsar och Stone Island-jackor. Inne på Söderstadions gräsmatta. Och jag vill inte se små dif-huliganer i Burberry-kepsar som kastar femkronor på Jeffrey Aubynn. Det får fan räcka nu.

Och det räcker ju med ett par ganska flinka fingrar och Canal+Sport-upptagningen och någorlunda koll på Avid sen är det ju bara att zooma in idioterna och ta bort på livstid. För det rörde ju sig inte om särskilt många. För resten av alla underbara bajare som ökade takten sista kvarten tidaholm är det bara att hoppas att det på nåt sätt ordnar sig. För jag vill verkligen också ha ett SM-guld till.


Monday, August 28, 2006

Mera Justin...

You know what you want.
Yeah.
And that makes you just like me.

Justin Timberlake - Future Sex/Love Sound

Just tell me which way you like that...

Tack så mycket!

Fick mejl nyss: "Idag firar alla våra kontor vårt förslag som vann Karolinskatävlingen. Vi firar kl.15.00 i stora konferensrummet på plan 4 med tårta och champagne. Välkomna!"

Ha! Visste väl att nåt till slut skulle lyfta den här jävla ipréndagen!

Saturday, August 26, 2006

Till Hanna H.

Hanna. Det var dom här tre jag pratade om i bilen. Från vänster Envy Me från Gucci, i mitten Flower Bomb från Viktor&Rolf och den till höger är Chance från Chanel. Hör av dig sen!

Det var en koko kväll igår för övrigt. Kan vänta lite med just en sån, just där, ett tag känns det som. Ingen nämnd, ingen glömd!

Friday, August 25, 2006

Yessir!

Idag var det tydligen en sån här dag... Ha, det trodde jag inte när jag vaknade.

The Clipse feat. Pharrell - Mr. Me Too

Fast det är ju ändå fredag. Och vi dricker champagne på jobbet. Och jag ska träffa the Manilla don aka Crusty the Clown och the Ben. Då är det väl lika bra att slänga in lite Skateboard P...

Thursday, August 24, 2006

The Stray Boys SS07

East. Stureplan. 17.09. Rock'n'roll. Såklart. Stayboys är väldigt mycket rock. Nicke Borg från Backyard Babies har valt musiken och stroboskopen går på högvarv. Mycket folk. Trångt. Och det är bra. Trångt är bra.

Fast det lyfter liksom aldrig riktigt. Strayboys är väldigt mycket strayboys och är man nere med dom kan man ju köpa en hel garderob. Jag kanske helt enkelt inte är en strayboyskille. Jag är ju inte en Weekday-kille liksom. Men det känns som om det skulle behöva hända lite mer.

Det känns som om jag har sett collegetröjor med skinndetaljer ett tag nu. Det känns som jag sett ganska normalsizeade hoodies. Om om tjejerna ville ha en ryggknäppt stickad kofta kunde dom ju köpt den redan för ett och ett halv år sedan hos Whyred. Och jeansmärken finns det ju hur många som helst. Även om just jeansen var grymma. Så det fanns ju såklart snygga grejer. En jacka. Till exempel.

Men om det här var det jag ska se fram emot om ett halvår, så känns det inte som om jag behöver vänta på just detta. Det är bara att köpa valfritt plagg från deras AW 06/07-kollektion. Det är typ samma. Så det var inte på nåt sätt dåligt. Bara safe.

+46-visningen

Med +46 vill man skapa en plattform för att ungt svenskt mode ska få mer uppmärksamhet internationellt. Därför har dom blandat in kommunikationsbyråer, magasin och en stor butik vid norrmalmstorg som säljer mycket jeans och inte heter Acne.

I år representeras +46 av Marie Hammarberg, Diana Orving, Lisa Ask och Alice Shulman. Deras kläder presenteras en gigantisk nedsläckt hall i varsin "monter" som dom fyllt med rekvisita, modeller och kläder. Och i stället för en vanlig catwalkvisning får vi i stället gå runt. Och det är i princip bara en designer som har en upplyst monter i taget. Resten är ganska svart. Och på det hela taget blir det ganska coolt.

Det är ganska olika uttryck. Vilket såklart är meningen. Och bra. Allt från stickat och jättestora hår till klänningar i skira material och massor med guldfärger hos Marie och Diana till mer dressat och omlottkappor och tyger hos Lisa. Alice har utan tvekan de mest skira materialen. Nästan inget material alls. Och hon säger sig inspireras av rytmiska gymnaster och har därför följdriktigt placerat 5 modeller på varsin pilatesboll. I rytmiska rörelser och förförande, extremt erotiskt laddade ansiktsuttryck, vilket naturligtvis är väldigt väldigt genomtänkt. Och modellerna gör sitt allra yttersta för att se sexiga ut. Voyeurkänslan är total. Det är fantastiska klänningar. Nästan mer än lovligt tunna. Och kommer inte på nåt sätt att finnas i en butik nära dig.

Bra visning absolut. Och vi lär ju få ser mer av de här fyra.

Wednesday, August 23, 2006

Justin.

Ja, ni vet ju vad ni ska göra vid det här laget. Skruva upp volymen, basen och tryck på repeat...

Justin Timberlake feat T.I. - My Love

Och det är faktiskt som Fluo säger, det är nästan så att man saknar "Atlantic records...-pålägget". Saknar inte ljudkvaliten dock.

Och idag är det +46-visning med Diana Orving & Co. Kan bli riktigt riktigt bra.

Tuesday, August 22, 2006

Velour SS07

Måste säga att dom gjorde precis som jag önskade. Överraskade. SS07 kan nog funka ganska ordentligt bra för Velour tror jag. Visningen, som ägde rum under St. Eriksbron, var riktigt bra. Velour ville ta oss tillbaka till Brooklyn 1980 och gjorde det bra. Skön gammal acid house, ljudet från tunnelbanan och urindoft under bron så det stod härliga till.

Och kläderna var väldigt 1980. Smala byxor med vidd upptill och grymma axelvaddar i dom ärmuppkavlade kavajerna. Mycket vitt och grått. Och lite svart. Och till det mintgrönt, rosa och blått. Är inte helt hundra på dom rutmönstrade stickade tröjorna. Lite för mycket Studio Line hårgelé-förpackningsdesign än så länge. Men det smala siluetten är ju grym. Både på killar och tjejer.


Det är ganska mycket gata. Och alltså, dom vill ju att det ska vara mycket gata. Fast kanske inte direkt varken punkgata eller hiphopgata. Och inte modsgata heller. Mer lite välklädd, dressad, gata kanske. Det fanns nåt där som var kul. Vill se mer.

Jag är energi!

Det blev ingen Dagmar-visning igår. Det blev VSPRS med det belgiska kompaniet Les Ballets C. De La B. på Dansens Hus i stället. Det var andra gången jag såg dom men faktiskt första gången jag var på Dansens Hus i år. Vilket ju knappast är okej. Det var helt fantastiskt. Trots att jag hade otroligt höga förväntningar. Men det var 90 minuter ren jävla frenesi, glädje, ledsamhet och kokobello. Allt samman under ledning av koreografen Alain Platel.

Han hade utgått ifrån kortfilmer från början av 90-talet där pyskpatienter visas i förvrängda, absurda rörelser. Och det kan man väl säga. Allt från en kauchukdansare som dansade ner sig själv i ett par haremsbraller, (japp, Maja, du läste rätt...), true Hammer-style med den sjukaste kroppskontrollen jag sett på länge till ja, sjuka, förvrängda rörelser allt kompanjerat av ett liveband på scenen. Det var otroligt otroligt bra. Och idag jag vill också vara dansare.

Fast AD funkar med. Och idag blir det iaf Velour-visning. Har inte fullt lika höga förväntningar på den som på ovan nämnda dansen men dom får gärna överraska mig.

Och från och med nu tänker jag inte vara kreatörskollektivnamn längre (eftersom varken Ben eller Mike skriver så många inlägg här, eller nån annan av våra kollektivister för den delen...) så nu är jag helt enkelt Peter. Så ni vet!

Friday, August 18, 2006

Sweet Sixteen!

Jag ska spela i morgon. Och min kollega Ann ska på möhippa. En lycklig omständighet för den blivande bruden. Kusin Sara. För hon kommer att få världens bästa mixtape på sin dag. Hon kommer alltså slippa stå i någon slags kreation på plattan och sjunga mer än lovligt dodgy schlagerhits. Just nu ser det mer ut som om det blir Jocke Åhlunds klubbland-remix, My Love med Justin och Linus Loves-remixen på SexyBack nedan, nån Curtis Vodka-remix, Primal Scream, Cassie, förmodligen Lily Allen och någon Remy Ma-version på Gnarls Barkley's Crazy. Och Paris Hilton förstås.

Justin Timberlake - SexyBack (Linus Loves remix)

Och jag ser fram emot fotona! Hoppas jag...

Rihanna och Cassie

Puffy blev förstås lite avis på att se hur mycket dollars Rihanna spelade in till Jay Z så han ville också ha en modern rnbpoptjej på Bad Boy Records och signade Cassie. Det var ganska bra gjort. Eller väldigt till och med. För även om Pon De Replay svängde ganska rejält så känns det som Cassie kommer att leva längre. Tror jag.

Cassie - Me and U

Har ju funnits ute ett tag men i alla fall. Finns ju en miljard remixer i omlopp också fast ingen lika bra som originalet. Kanske Diplos (med gitarrer!) i så fall. Och om du inte tröttnat på Ying Yang Twins funkar den också.

Soft. Slö. Bra beats. Skruva upp basen!

Thursday, August 17, 2006

Mera Mapei, tack!

Förresten. Det var ju en tjej till med en mikrofon på bardisken i tisdags natt. En helt vansinnigt freestylande Mapei över lika vansinniga beats. Har nästan inte lyssnat på så lite hip hop som jag gjort i vår, ever, och jag vet inte om jag riktigt skulle kategorisera henne som hip hop heller för den delen... Men det här kan jag lyssna på hur mycket som helst. Fetfet booty bass Detroit style mixat med bonde do role-remixer. Fast från Alby.

myspace.com/mapei

Mera tack!

En låt.

Och när jag ändå är inne på henne...

Basement Jaxx feat. Robyn - Hey You

En ganska svängig etnohistoria. Och även om Basement Jaxx kanske inte direkt känns hösten 2006 så är ju Robyn alltid Robyn.

Wednesday, August 16, 2006

Shit, vad du kommer gilla det här...

Ja, det vill jag lova. Jag brukar ju förstås komma ganska bra överrens med henne. Men det här var ju nästan löjligt. Intressant. Karin&Pias-visningen var mest en videoinstallation och Ann-Sofie Back gjorde klassåterträff-fashion. True 80-tals-seattle-grejer. Och vita baren var proppfull med modeller och gaykillar som visade sig inte vara gay. Och så fröken Karlsson då. På ett strålande humör. Dansandes på bardisken. Fortsättning följer... Och minimarket-Sofie hade en fantastisk klänning. Såklart. Och jag är inte jättearg på henne längre för att hon inte ritar killkläder. Bara lite. Och New York vill ha henne så mycket att det är ett skämt. Och det är så otroligt roligt.

Tuesday, August 15, 2006

Vår/Sommar 2007

Sa ju i och för sig för några dagar sedan att jag var sugen på höstkläder. Nu. Det var sant. Jag är jättesugen på mer dressade kläder än light-weight-grejer från Acne och havaianas hemflugna från Rio. Jag vill ha skor. Och en tröja. Och en ny kostym. Och en kofta till. Och en ny halsduk. Fast allra mest skor faktiskt. Kanske dom här. Underbara, men 6 lax är för mycket för mig idag. Och i morgon. Så det blir inte dom. Dessutom skulle jag ju inte använda dom ens i närheten av så mycket som jag ibland får för mig.

Fast idag startar ju modeveckan här på allvar och då är det ju nästa års grejer som ska catwalkas. Och det kan man ju inte missa. Så först lite vårmode. Sen höstkläder. Eller kanske precis samtidigt. Det är ju ändå nån slags mellantingväder just nu...

Idag ser jag i alla fall mest fram emot Karin och Pias-visningen, Bernhard Willhelm på AG 925, Ann-Sofie Back-visningen och Backs och Bons After Show Party på Spy Bar. Med Robyn och basutbudet. Kommer bli kokobello.

Förresten. Om DN eller fantastiska Stina Wirsén vill att jag ska ta bort bilden så kan ni ju höra av er...

Monday, August 14, 2006

minimarket

Om jag var tjej skulle jag för övrigt köpa valfritt plagg från minimarkets Autumn/Winter 2006/2007-kollektion som dom visade i Wasahallen i vintras. Har mer och mer gått upp för mig hur bra den faktiskt var.

Och jag är jättearg på Sofie för att hon slutade rita killkläder!

Kom igen!

Tänkte inte att jag skulle kommentera det hela. Men eftersom jag har en man på sporten så får jag ju veta både det ena och andra. Jag har inte på nåt sätt någonting emot att folk drar i sig kola. Vill folk göra det så får dom väl det liksom. Men det är inte nåt för mig. Inte för att jag är så mycket för ensamfyllor för att trösta sig själv heller. Men att Jimmy Nordin super till efter en misslyckad tävling är ju nästan roligt. Om man nu utgår ifrån att killen inte brukar supa till för att bedöva smärtor liksom... utan att det bara var, som han själv uttryckte det, ett party liksom...

Men nåt som är riktigt roligt är att lyssna på Sven Nylanders ursäkter till varför han hade en papperslapp med kokain i fickan. Han hade ju massa papperslappar i fickan och vid ett tillfälle på festen (som för övrigt hölls på krogen där jag djade när jag var i Göteborg senast...) hade han tagit upp en papperslapp för att skriva ner ett telefonnummer. Och hans teori är att det var då kokainet hamnade på papperlappen som sedan veks ihop och hamnade i hans ficka...

Ja, men visst Sven. Så måste det ju ha varit. Mongo!

Emirates och Adidas

Emirates Stadium. Nya arenan för Arsenal. Stor och ganska snygg, faktiskt. Och ligger precis bredvid Highbury och dessutom en liten trevlig park, eller mer liksom... mininaturreservat, där man kan kolla på små grodor, fjärilar och andra små hödjur och amöbor ungefär som på biologin på högstadiet. Skitskumt. Men i alla fall. Ny säsong. Utan Dennis Bergkamp. Och utan Sol Campbell. Men förhoppningsvis med Ashley Cole. Det går nog bra. Såklart.

Fast det jag egentligen skulle skriva var att jag helt hade missat att både Liverpool och Chelsea bytt tröjmärke. Liverpool från Reebok till Adidas. Och Chelsea från Umbro till Adidas. Hade helt missat det. Inte likt mig. Att Thierry Henry bytt dojjer från Nike till Reebok visste jag ju såklart. Och att gunners numer kör Fly Emirates istf O2 på bröstet. Men att Adidas plockat hem både Liverpool och Chelsea är bra jobbat. Duktig marknadschef. Alternativt rik.

Och att McClaren dissat Becks för Aaron Lennon. Vilket jag tycker är koko även om Lennon är blixtsnabb och jag kan fatta om han vill sätta avtryck direkt (ungefär som när en ny vd byter byrå det första han/hon gör) men ändå. Det finns bara en som Becks. In my humble opinion... Och om inte jag minns helt fel låg han bakom typ samtliga engelska mål i VM. Och senast England mötte grekerna så var det ju typ David Beckham mot Grekland. Så vi får väl se...

Men nu är i alla fall Premier League snart igång igen. Och snart även Champions League. Så frågan är vem som vinner den här säsongen. Både på riktigt och vårt tips. Ann ligger bra till. Och Ben. Och Sara. Inte jag. Om inte Arsenal vinner förstås.

Friday, August 11, 2006

Rockin' Chinchilla Coats!

Och wtf... Det är ju fredag. Här kommer en hit till. Som självklart även snart dyker upp remixad med några pålagda Lil' Jon-yeeeah eller några sköna verser med Jigga... Eller förresten. Med den texten är det nog troligare att han inte lägger på några verser. Alls. Men kanske Nas... ;)

Beyonce - Ring the Alarm

Ge den några lyssningar. Den växer!

Så där ja!

Strålande sol. Har inte hållit i ett tennisracket på hela våren. Utebanor med utsikt över klipporna och kolonistugorna i Tantolunden åt ena hållet och Mälaren och båtklubben åt andra. Solen i ögonen och fruktansvärt varmt och jag glömde vatten. Och så vinner jag. 6-4, 6-4! På arbetstid. Mot Boris Becker liksom. Eller Didde servar i alla fall lika hårt, tysk som han är. Swe 1 - Ger 0.

Och så kommer jag tillbaka och har inbjudningar till två visningar med efterföljande fest i inkorgen! Man kan ha det mycket mycket sämre faktiskt. Mycket sämre!

Thursday, August 10, 2006

Raffe och Adobe Garamond Pro

Ibland är det jätteroligt att jobba. Ibland är det verkligen inte det. Igår var det det. Var iväg på möte och visade skisser på en grafisk identitet för ett jätteprojekt som är superhemligt i ett nyinrett kontorsrum på Birger Jarlsgatan vid stureplan. Det är inte riktigt my hood och mitt första möte med dom var extremt businessigt så det var lite läskigt. Framför allt eftersom jag inte hade en aning om vad dom ville ha. Förutom att jag hade typ två dygn på mig "spotta ur mig kreativa idéer"

Vi var tre. Dom var tre. Började prata. Smög fram skisserna. Dom kollade. Slutade prata. Det blev tyst. Shit. Merde. Bollocks. Ehhh... okej... Ja, men säg nåt då for fuck sake! Det gjorde dom. Det här gillade jag. Det kan verkligen funka. På andra projekt hade det nog inte gått, men här kan det nog bli riktigt bra. Håller med, det här varumärket är liksom mer Ralph Lauren än J. Lindeberg, mer dricka champagne än spruta den liksom, och då är det lika bra att ge det en klassisk form men med ett bildspråk som ändå känns modernt, sa jag. Håller fullständigt med. One down! Vad är det för typsnitt? Adobe Garamond Pro och en Akzidenz Grotesk. Trodde det. Det är jättesnyggt. Two down! Det här är en konservativ bransch och det här är vågat. Men det blir skitbra. Nyskapande! Tre down!

Har inte en aning om var det här kommer att landa såklart. Men idag, en natt senare, känns det fortfarande som att igår var en väldigt bra dag på jobbet. Och att kolla in luftballongerna från takterrassen på Anglais var faktiskt ett helt okej sätt att avsluta dagen. Mer sånt här. Och bring me lite höstkläder nu, tack så mycket.

Wednesday, August 09, 2006

Varsågod!

I väntan på nästa mixtape...

Paris Hilton - Stars Are Blind (Tracy Does Paris Radio remix)

Grym att jaga referensbilder till. Till och med svängigare än UB40-versionen. Så klart!

Och dessutom hävdar många (ehhh...) med mig att det är en mänsklig rättighet att ta del av en somrig, nuyoricansoulaktig house-remix på en Paris Hilton-hit.

Thursday, August 03, 2006

I'm Bringing Sexy Back!

Alltså den försvinner inte... Kommer på mig själv att hela tiden gå och säga "Atlantic Records for T.I. clearence"... För mig själv ska väl tilläggas. Tror att "My Love", den rippade Justin-låten med rätt dodgy kvalitet, i inlägget nedan har gått på repeat i ett dygn snart. Och den blir bara bättre och bättre.

Den får till och med "SexyBack" att framstå som bättre än vad den nog egentligen är. Hur som helst, eftersom Timbaland styr upp och eftersom Justin säger sig vilja pusha gränserna för modern pop så kan nog "FutureSex/LoveSounds" nog funka rätt bra i höst.

Och det gör ju ingenting. Faktiskt ingenting. Att Justin sportar likadana kläder som jag gjorde på slottsfesten. Vissa grejer funkar liksom bättre på oss, och på Jesús så klart, än på andra... Som Pete Doherty för att ta ett exempel. Och så har Dior Homme fått en skönare snubbe än ovan nämnda Babyshamble i pressen. Kan nog både bli en snygg och bra höst. Helt plötsligt kändes det så.

I'm bringing sexy back
Them other fuckers watch out, I attack
If that's your girl you better watch your back
Cause she'll burn it up for me and that's a fact
Take em' to the chorus

Gud vad ni inte kommer att kunna stå stilla. Inte det minsta.

Tuesday, August 01, 2006

To Whom It May Concern!

Berättade jag att Justin Timberlake och Cameron Diaz var på Nobu i London samtidigt som jag och M.I.A var där? Inte? Måste ha glömt...

Justin Timberlake - My Love feat. TI