Monday, April 30, 2007

Tack så värst!

Ja, men jag fortsätter väl då... Helena von Zweigbergk hoppar av Filmkrönikan efter bara en säsong som programledare. Hon ersätts av gästrecensenten Andrea Reuter. Andrea vill ha högre tempo och fler inslag i programmet. Tror inte hon har något att oroa sig över. Och ja, M.I.A sitter i sovrummet och läser skithemliga manus och vill inte bli störd, om ni undrar varför jag sitter här och tokpostar inlägg...

Update: Hon kom ut. Dansandes! I en helt fantastisk Hope-kjol. I did not see that coming...

Adidas ZX 700 Animal

Har ju helt glömt bekänna att jag offrade ett par trainers i det stora röda landet i öster. Det var förvisso synnerligen uträknat och förutbestämt, men ändå. Tänkte göra exakt likadant i Kapstaden, men då gick det inte. Jag behöll mina Schattenboxen eller vad det nu är de heter från Puma, trots att det är världen största hål i dem.

Den här gången gick det bättre. Så numera befinner sig ett par andra av mina Puma-dojjer i Shanghai. Trots att kineserna kollade in dem likt japaner på jakt efter vintage-dojjer. Först satte jag och Didde dem vackert uppstaplade så att de fick fin utsikt från hotellrummet, men vi kom på att den stackars städerskan med all säkerhet hade postat dem till mig, eftersom hon var extremt vänlig och hjälpsam. Så vi placerade dem helt sonika i papperskorgen i rum 837 och la en förpackning med väldigt äckliga nötter med fisk-smak ovanpå. Mycket begåvat tyckte vi.


Till saken. Trainer-balansen är i alla fall numera, ehhh... balanserad, igen. Och hemma hos mig finns de där Adidas ZX 700 Animal jag pratade om för ett tag sedan. Bara så ni vet.

Vackert!

Jag tror hon har en av de absolut bästa röster jag någonsin hört. Tracey Thorn, som ni naturligtvis har hört i Everything but the Girl. Hennes soloalbum "Out of the Woods" som släpptes för nån månad sen är enormt bra. Och den här versionen på kommande singeln It's All True är ju inte direkt sämre...

Tracey Thorn - It's All True (DSE Dub)

Thanks Dj Eli.

First Class Riot

Jag vet att ganska många har lagt upp sendshare-länkar till den här och det hade jag också gjort om det inte varit så att så många andra redan gjort det. För det är ju en fantastisk låt. Och inte helt oväntat fortsätter Göteborgs finest TTA sätta musik till min sommar.

Jag vill minnas att jag la upp Marcus förra video Silly Crimes, med det underbart vackra fotot på hopprepstjejerna, för ganska exakt ett år sen så det borde ju vara dags igen. Den här gången är det mest, alltid lika välklädda, Henning och Eric i studio med ett helt gäng delfiner. Kanske inte lika lika vacker som Silly Crimes-videon, men hey...

Har jag förresten berättat att det första min yngsta, och snyggast tatuerade, kollega sa när han såg mig i Shanghai var "Ey, Vatos Locos 4-ever!" På tal om byxorna på välklädda killar i First Class Riot-videos...

Fira valborg!

Idag är det valborg och klämdag och ledigt. Not. Men det är ganska skönt här ändå. Inte lika mycket folk. Och alla är väldigt väldigt vänliga och sociala.

Och Robert har tydligen köpt en stereo till oss så jag måste nog genast bränna en skiva. Och man behöver ju faktiskt inte jobba hela dagen. Väl?

Friday, April 27, 2007

Inte igår. Alls.

Gode tid. Fabio och Grooverider spelar på Rekyl i kväll. Helt plötsligt blev det -97 igen. Jag och Johan floorfillade med Super Sharp Shooter så det liknade ingenting och jag hade klippkort på National Express mellan Cardiff och London.

Så mycket klippkort att jag fick sälja min stereo och hälften av skivorna för att ha råd med flygbiljetten tillbaka till Sverige. Och alla ställen vi gick till hade 15"-basar från golv till tak och nån slags ganja-rökande MC som sprutade ur sig ord över helt galna beats. Tio år. Hur fan gick det till?

Om jag ska dit? Hell No!

Sol och jeans.

Jag hann inte förbi den förmodat grymma utförsäljningen på Svartensgatan igår kväll. Det ångrar jag. Men damn, vilken grym dag det var igår. Varmaste dagen hittills och världens bästa lunch i gräset och öl i solen vid båtklubben efter jobbet. Det kan nog bli ganska bra det här! Väldigt till och med.

Och idag ska jag se till att en av mina vänner köper skitsnygga jeans. Jag tror jag ska tvinga in henne i ett par Tube från Acne. Eller ett par Hep. Hon kommer inte att gilla det. Undrar vad jag kommer att komma hem med...

Och nu har jag ganska exakt 5 timmar på mig att skriva copy, och formge, en annons om varför man ska bygga fler trähus. Nån som har några uppslag?

Idag fyller min lillasyster år! Grattis Alle!

Wednesday, April 25, 2007

Västra kajen

Jag har inte helt försvunnit igen. Har bara fantastiskt mycket att göra. Men det blir ganska fint. Och nyss var jag på teater. Västra kajen på Stadsteatern i regi av Åsa Kalmér. Sista föreställningen. Den var bra.

Och Ulf Brunnberg var väldigt bra. Har kommit på att han borde få mer uppmärksamhet för sitt skådespeleri. För förutom ikväll var han ju fullkomligt lysande i Killinggängets Fyra nyanser av brunt. Som jag nog för övrigt måste se igen. För det är en väldigt välskriven film.

Monday, April 23, 2007

72 timmar Shanghai

Tillbaka. Vet inte riktigt var jag ska börja och hur jag ska beskriva livet i Shanghai. Andra, som bor där, gör det extremt mycket bättre. Dessutom bodde jag ju inte där. Jag spenderade mina 72 timmar i Shanghai på gatorna, i gränderna, i butikerna, hos små dumplingstillverkare, i lyxbarerna, hemma i folks förråd, i taxibilarna, i ett korsstygnsmuseeum och på nattklubbarna. Och då och då tre timmar på hotellet. Trött? En smula...

Det är verkligen en helt galen stad. Och jag har förmodligen bara upplevt en promille av vad den egentligen har att erbjuda, men shit vad coolt Shanghai är. Och vilka sköna människor. Förvisso är det ju Lost in Translation och kulturkrockar all over the place men det är väldigt roligt. Till exempel när man får fotmassage av en grymt vacker kinesiska som flirtar hur mycket som helst och som vi inte riktigt fattade om hon undrade om "are you american" eller "are you married"... Samtidigt som det i bakgrunden spelas nån slags euroslagdänga på kinesiska med refrängen "You are my sexy baby hoe". Mycket udda. Eller när man försöker få hjälp av servitriserna på en krog och det krävs 6 stycken för att förklara var på kartan deras egen restaurang ligger för att vi ska veta vart vi vill ha taxin. Eller man ska säga till taxichaffören vart man ska och det enda han kan på engelska på "karaoke". Xie Xie!

Shoppingen (om man är snubbe) var skittrist. Tyvärr. Om man inte är sugen på att köpa loggoväskor från Louis Vuitton eller Rolexklockor med "best quality" vilket jag ju inte direkt var. Men hittade ändå lite små designerbutiker med små obskyra t-shirtlables, vintage-trainers och betonggolv där man kan skejta. Och det är ju alltid trevligt. Men det blev inte så mycket shoppat. Till mig... Däremot har jag gått typ 8 timmar om dan så jag har sett allt från bröllop, trevåningskorsningar och tanter som köper levande hönor till folk som cyklar i världens sämsta luft, sångtävlingar och en ultrabrutal misshandel, mitt på dan.

Och hus med miljoner våningar. Och hus som rivs för att ge plats till nya. Det revs två hus utanför vårt hotell medan vi var där och det dyker med all sannolikhet upp nya skyskrapor på samma plats inom ett år. Och tåg till flygplatsen i 431 km/h förbi risfält. Det är helt ofantliga kontraster. Och det är det som gör det så otroligt coolt. Från dåtid till nutid exakt samtidigt.

Om det är kö för att komma in på H&M? Självklart!

Wednesday, April 18, 2007

Hej så länge!

Off I Go! Planet till Shanghai lyfter om ganska exakt 4 timmar. Kommer snart tillbaka. Och förhoppningsvis med massa roliga saker och helt säkert med 2 gb bilder.

Ha det fantastiskt här hemma och medan jag är borta kan ni ju passa på att köpa Sahara Hotnights platta som släpps idag och glädja er åt att Acne snart slår upp sin första butik på Söder. Det tycker i alla fall jag är helt strålande!

Au revoir och puss!

Tuesday, April 17, 2007

Sex!

För övrigt är Bons sex-nummer riktigt jäkla bra. Så om ni inte prenumererar så tycker jag att ni ska springa och köpa det. Välskrivet och snyggt som bara den. Det brukar det ju å andra sidan vara men den här gången så var det ännu skarpare än vanligt. Kanske för att det var mer sammanhållet. Bra som tusan är det i alla fall!

Och sen är jag den första att beklaga att Ika och resten av redaktionen bakom magasinet SEX ska lägga ner. För det är/var också ett väldigt bra magasin.

Imorgon!

Känns ju helt absurt att jag åker till Shanghai i morgon. Har inte en aning om vad jag ska ha med mig, på mig, än mindre hur stor väska jag kommer att hinna fylla med kläder.

Det enda jag med säkerhet vet är jag får massage så fort jag landar och att hela resan kommer att bli helt koko. Och att jag och Didde kommer att få hålla i efterfesterna.

Monday, April 16, 2007

Graphic designers

"When people meet us for the first time, before we even open our mouths, they get excited. They want to work with us. It's a certain atmosphere that we bring, a certain aura. It's all very connected."

Gode tid! Jag måste ha en ny garderob. Eller börja jobba som copy igen. Läs mer här.

Saturday, April 14, 2007

Helt okej!

Känns som en helt okej dag. Minst sagt. Det är strålande sol, 500 grader varmt och hemmapremiär. Som Bajen förhoppningsvis vinner. Så klart. Och sen middag hos vår fantastiska vän Ragna. Det kunde vara extremt mycket sämre.

Hoppas ni har det lika bra som jag, mina vänner!

Friday, April 13, 2007

Lyxkonsumismen vs.

Alltså den där debatten om lyxkonsumism och djupa värden (som även Annie skrev om för några dagar sedan) är otroligt intressant.

Dagens inlägg i DN Kultur är skrivet av den feministiska tidskriften Bangs chefredaktör Karin Eder-Ekman. Hon gör genuskopplingar och skriver bland annat "I jämförelsevis unga kvinnotidningar som Mama och Family Living är mannen osentimentalt bortrationaliserad. Förekommer han är det som en accessoar bland andra livsstilsmarkörer. "

Jag hoppas innerligt att hon inte tycker att det är en bra grej, för det är ju exakt det herrmagasinen, med rätta, kritiserats för, utan att det mer handlar om ett bortrationaliserande av mänskliga jämställda värden. Som inte på nåt sätt gynnar någon.

Så jag förutsätter att hennes avslutning "Jag läser den som en rätt lysande skildring av hur mannen inte längre står sig i konkurrensen av riktigt snygga handväskor." är skrivet med nån slags glimt i ögat. Annars är jag mer feminist än hon.

Thursday, April 12, 2007

Cary från Tom Ford

Hmm. Ett par såna här kanske jag ska skulle ta och köpa när jag förflyttar mig några tidszoner österut om en vecka.

Ray Ban's Wayfarer i all ära men, jag vill ha nya och jag vill inte ha exakt likadana solglasögon som alla alla jag möter på söder på mina luncher.

Dessutom är jag ju helt vansinnigt nöjd med mina vanliga Tom Ford-briller och så öppnade ju mannen i fråga en flagshipstore på Madison Avenue i dagarna. Får nog bli ett litet studiebesök där i juni. Känns ganska okej...

Modette-festen

Ja, det var ju en tillställning vill jag lova. Fantastiskt trevligt var det. Och alla var skitsnygga. Nästan. Vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta det hela så det får bli en lista.

Helt enkelt kvällens:
Mest självklara: Hej och välkommen, jag heter Micke!
Fodral: Marie Serneholt
Lärarinna: Hon den där lärarinnan från schlagerfestivalen.
Scentjej: Måste fråga Lina men grym och smittande var hon. Just det, Lykke Li heter hon ju!
Mest galaklädda: Pyttelilla söta Agnes.
Mysterium: Var var Yeh-Yeh girl och Annie? Och Hanna. Och Mia...
Snart måste vi ha bloggträff igen: Kerstin och Mia. Och Sicilia såklart. Och alla andra.
Trevligaste: Camilla Thulin.
Coolaste: Lina. Alltid.
Mest saknade: Linda K (i nyinköpt hjälm)
Mest sprejade frisyr: Klang. Lätt!
Snälla drinkdrickande tvillingar: Emma och Ida. Såklart.
Mat: Jättegod
Drinkar: Ännu bättre
Mest dansanta: Modellerna. Som alltid.
Goodie bag: Överfull
Roligaste: att M.I.A fick träffa alla mina fashionvänner och att alla är så duktiga och får grymma erbjudanden och att en av girlsen var gravid. Och att jag träffade en hel massa nya trevliga människor som är här inne och tassar...

Tuesday, April 10, 2007

Karl-Oskar och Kristina i Skäris.

Nu har jag haft workshop hela dagen. Det var sådär. Så det ska bli en fröjd att åka ut till Skärholmen och kolla på Farnaz version av Vilhelm Mobergs Utvandrarna.

Hoppas dessutom komma tillbaka med en rejäl uppdatering om hur det går med hennes Midi Maxi Efti-dokumentär. Eftersom jag vet att ni är dying to know... Och så håller jag på att bli förkyld, lagom till Modette-festen imorgon. Vill inte inte inte...

Sunday, April 08, 2007

Både och!

Det skulle kunna vara så att jag just nu har norra Europas renaste fönster. Om ni bara visste hur sjukt bra vi ser ut just nu... Tror inte vi ska vänta lika länge nästa gång.

Är kvar i stan under hela påsken och har självfallet njutit av att det är mycket färre folk i butikerna. Har för första gången, på jag vet inte när, stått i ett provrum och tänkt "men Peter du har ju faktiskt två par exakt likadana byxor, kanske ska börja använda dom istället för att köpa de här..." och hängt tillbaka dom! Bra där!

Och så vet jag inte riktigt, men vit linnekostym som H&M nu tokskyltar är ju inte jag... Det skulle kunna var lite skön 80-tals Miami Vice-feeling men utan att ens prova vet jag att det i min skalle mer konnoterar, nummer 1, en belgisk rasistisk storviltjägare i Sydafrika, eller nummer 2, nån slags cuba libre-snubbe i stråhatt och med ett glas rom och cigarr i handen. Och jag är varken nummer 1 eller nummer 2. Alls. Dessutom är det är det grymma Marc Anthony-vibes och superfylla på stadshotellet i typ Västerås-känsla och det är inte okej!


Ett par dressade shorts däremot skulle jag kunna tänka mig att slå till på lagom till Shanghai.

Wednesday, April 04, 2007

Shanghai?

Ibland när man är inne hos Alex undrar man ju om det inte varit billigare och flyga hela vårt kontor till Sigtuna eller nån annan fiffig svensk småstad med en hygglig kinakrog istället för Shanghai? But then again...

Acne Paper No 4.

Jag vet inte om det har att göra med att jag sitter och tokformger hela dagarna just nu och desperat är på jakt efter den perfekta omslagsbilden... Men Acne Paper blir faktiskt bara vassare och vassare. Och just nu vill jag ha människor på mina bilder. Hur svårt kan det vara liksom...

Tuesday, April 03, 2007

Stay Fly!

Så här ser det ut om man står på scenen samtidigt som Three 6 Mafia. Min kära vän Mikael håller i kameran. Endel får tisdagsträff med kinestakeaway med kollegorna på takterassen. Endel får stå på scen efter hinkar med gratisdrinkar med Dj Paul & Co i Orlando. Dags att byta jobb kanske... Och jag blir ju inte direkt mindre sugen på Justin-konserten efter det här.

Monday, April 02, 2007

44,4%

Nu är ju inte jag en vän av just Englas blogg, alls överhuvud taget faktiskt, men 44,4%. Respekt!

Impossible Is Nothing!

En del är bra på att måla. Andra är bra på fotboll. Becks är bra på båda. Eller... Inte riktigt, kanske.

Men eftersom jag höll på att köpa ett par Adidas ZX idag som kom jag på att han ju spelat in ny reklamfilm. Och i den målar han. Målet som han gjorde mot Grekland i kvalet till VM 2002. Kommer aldrig ever att glömma det och det beror inte bara på att jag blev så glad att jag välte M.I.A's brorson som satt i sin barnstol... Det kan också ha något att göra med att det var 11 greker mot typ David Beckham i 90 minuter. Kanske inte var så begåvat att plocka bort honom från landslaget...

Här målar David!

ps. Brorsonen gillar mig fortfarande. Jättemycket!

It's Not You, It's Your Apartment

Den här artikeln, från NY Times, är för övrigt ganska rolig. Nu vet jag ju i och för sig att ganska många av er har synnerligen fina lägenheter, och hus, och lever i lyckliga förhållanden. Vilket är ytterst glädjande.

Men om ni som är singlar skulle vilja veta varför ni är det, så beror det ju på era små söta uppstoppade sälar! Såklart.

Present!

Ja, nu är det ju inte jag som fyller år, men om jag fyllde år snart så hade jag kunnat tänka mig att få denna. Gillar ju Mario Testino och den här rackaren lär ju inte få mig att tycka sämre om hans bilder.

Inte lika stageade bilder utan mer spontana. Sägs det. Det sa i och för sig Anton Corbijn om sina bilder också, trots att han förbereder sig in i minsta detalj. Bra är de i alla fall, båda två.

Finns till exempel här.