Wednesday, June 28, 2006

Pavão!

Det är helt otroligt svårt att jobba idag. Det är jätteroligt med reklam. Absolut. Men just nu vill jag bara läsa bra texter, lyssna på jättebra låtar och se snygga saker. Och fortsätta välja låtar till white wedding nummer två... Det är alltid lite tricky det där. Även om jag "får spela precis vad jag vill..." så går det ju inte. Flosstradamus-remixen på Laffy Taffy till exempel? Eller Kornéls grymma ihopslagning av Corona och Booka Shades? Lily? Uffie? Annie?

Och så jag vill bara koncentrera mig på kvartsfinalerna. Och dom kommande semifinalerna. Är i Paris när England möter Frankrike eller Brasilien. Min systers pojkvän är från Rio. Så vill jag se matchen på en sunkig engelsk pub med landsförvisade engelsmän lyssnandes på Sex Pistols version av God Save the Queen? Eller vill jag se den på en brasiliansk joint med en miljard utspökade brasilanos lyssnandes på samba för att sedan glädjerusiga gå till någon skitläskig källarklubb och dansa sig genomvåt till stenhårda Bonde Do Role-remixer? Med risken att jag eller dom är skitförbannande... Tur att jag vet att påfågel heter pavão på portugisiska.

Och ja, jag förutsätter att England slår Portugal i kvarten.

Tuesday, June 27, 2006

En helt vanlig monsterhit!

Höj volymen! Det är ju ändå tisdag...

The Klaxons - Gravity's Rainbow (Van She remix)

Enjoy!

Monday, June 26, 2006

David och Brittany.

David. Beckham. Oh Captain, My Captain! Finns få fotbollspelare som jag tycker så mycket om som David. Och så mycket skit jag fått för det. Att han är slut, värdelös och a fucking nancy boy... Talk to the hand. Det finns ingen, ingen, som har en sån högerfot. Varenda gång han får det där läget så tänker jag visst han kan göra det igen men vågar ändå inte hoppas att han han ÄNNU en gång kan få in den. Men det kan han. Golden Balls levererar som ingen annan. Trots att han (eller kanske tack vare...) att han gjorde en Zizou och kräktes på planen. Och fortfarande har England inte gjort en enda bra match i VM. Och är i kvartsfinal. Inte så dåligt. Alls.

Brittany. Murphy. Världens näst vackraste kvinna. Och Ben har träffat henne. Och Stålmannen. My mate Ben har varit i det stora äpplet och blev VIP-inplockad på the Late Show med David Letterman (visas i Sverige den 27 juni) där Brittany och stålis var gäster. Kommer en jättebildspecial på hans sajt när han har semestrat klart, massa sköna sopbilar och Missy Elliott... Brittany hade för övrigt så höga klackar att hon fick hjälp av sin assistent att gå av scenen. In gick det bra. Bara en sån sak.

Idag börjar Wimbledon btw...

Och jag har inte badat ännu. Otroligt dåligt. Nästan lika dåligt som Sveriges
backlinje. Fast ändå inte ens nära.

Thursday, June 22, 2006

Midsommarafton.

I morgon är det midsommarafton. Och med mitt posse brukar det sluta med nakenbad, jordgubbar, champagne, sill och oändliga mängder av snaps. Och inte nödvändigtvis i den ordningen. Förutsatt att Ben&Jen inte är monsterjetlaggade förstås. Men det slutar i 100 procent av fallen att det dansas till solen går upp i antingen min, eller Luddes, trädgård.

Förra året dansade vi till M.I.A. Jättemycket. Jättelänge. I år kommer vi med all säkerhet att dansa till TTA ända till korna kommer hem. Och eftersom någon precis krävde (okej, bad snällt...) om ett blandband så kan jag ju lägga ut en del av det här... Titlarna i alla fall. Nedladdandet och ordningen får ni styra upp själva...

1. Lily Allen - Smile
2. Nelly Furtado - Say It Right
3. TTA - Silly Crimes
4. Peter, Bjorn & John - Young Folks
5. Christina Aguilera - Ain't No Other Man
6. Primal Scream - To Live Is To Fly
7. Mariah Carey - Emotions (dj copy remix)
8. Hot Chip - And I Was a Boy From School
9. Cat 5 - Stretch and Bend
10. Friday Bridge - It Girl (Nicolas Makelberge Remix)

Och så sen är det bara att sätta på TTA och "25 years and runnin'" på repeat och höja volymen så är natten räddad...

Zieht den Bayern die Lederhosen aus!

Ja, kruzifix, sag i!

Jetz holt amio dei Gosch'n!

Ja, du Sau preuß, du Elend'r!


Varsågod. Tre väldigt bra och viktiga fraser att hälsa de sydtyska filurerna med. Artighet är ju som bekant viktigt. Och när barnen ser ut som på bilden är det nog fan bäst att vara artig.

Dom kommer bli jätteglada av de glada hälsningarna och tillropen, säger Dirken. Och han och brorsorna är ju ändå från Stuttgart. Så de, om några, vet!

Allianz Arena

Det är ett monster till arena. Nog den bästa arena jag varit på i hela mitt liv. Schweizarna Herzog & de Meuron har ritat den och den ligger som nån slags ufo mitt ute i ingenstans utmed motorvägen in till München. Man ser helt sjukt bra var man än befinner sig och även om det kommer att vara ungefär en miljard tyskar och inte fullt lika många svenskar på plats på midsommardagen kommer det att vara helt jävla magiskt.

66 000 platser plus en helt galen VIP-avdelning med ett innertak som ser ut som en greve-ost i guld typ. Anskrämligt, så klart, men är det gratis så är det... Hela skiten är uppbyggd med några slags celler som man lysa upp i olika färger beroende på vilket lag som lirar... Och så finns det massa annat coolt high-tech som, om man råkar vara arkitekturintresserad, kan läsa om här.

Och. Eftersom jag antar att tyskarna är hemmalag så får Sverige bortaomklädningsrummet. Det är bra. För där finns en pool. Det gör det inte hos tyskarna.


För övrigt finns det en hel rad jävligt bra modebutiker i München. Grymt bra faktiskt. Gjorde av med en hel förmögenhet. Och det var inte jag som köpte Lederhosen. Promise. Så om man inte vill vara fotbollsklyshig och sitta och dricka Spaten, skrika vi är svenska fans allihopa finns alla möjligheter att styra upp garderoben. Eller också inte. Det är bara åttondelsfinal en gång vart fjärde år.

Wednesday, June 21, 2006

Silly Crimes!

Har inte riktigt hunnit tröttna på TTAs New Waves ännu. Och förmodligen inte än på ett tag. Här är videon till Silly Crimes. Med fina små hopprepshoppande tjejer i lika fina sommarklänningar.

Sommar är bra. Och ibland bedårande vackert.

2-2

Det blev ju bra det här. Joe Cole och Gerro. Allbäck och Henke. Och det ska bli ett sant nöje att slå ut Ecuador. För att inte tala om tyskarna på hemmaplan. Även om det nog kan bli mer än lovligt jobbigt. För inte nog med att dom faktiskt lirat riktigt riktigt bra hittills så har dom ju en hel nation inte så välklädda män med uppkavlade tröjärmar bakom sig. Kan bli svårare än svårt.

Och Ecuador kommer ju inte direkt vara a walk in the park... Dom har också imponerat. Och Owen är borta. Inte för att han varit särskilt het. Men ändå. Det är ju Michael Owen. Crouchie och Rooney på topp funkar ju iofs och ska vi kasta in en anfallare till har vi ju ändå Vendela Bärlin-gamla Theo Walcott som ingen sett spela ever. Kan ju bli spännande.

Och frågan är om jag vågar se Sverigematchen på Street med dirken igen. Och 2000 till. Trots att han har en bra kamera på sin telefon, en fin SverigeTyskland-pin och trots att Leif Pagrotsky smyger omkring där och är skäggig och sprider harmoni. För det kommer att bli nasty. Och det kommer att sluta med att en av oss är glad och den andra lite mindre glad.

Men, at the end of the day, så länge England vinner och Becks fortsätter använda sin högerfot som ingen annan är jag nöjd.

Tuesday, June 20, 2006

Whoa, Nelly!

Nelly. Furtado. Ibland sjunger hon ljuva små historier om att hon är som en fågel, ibland sjunger hon invigningssånger till fotbolls-EM i Portugal och nu är hon en Maneater...

Vet inte riktigt vad jag ska tycka om nya albumet Loose. Men att det är hårdare och mer beats behöver man ju inte vara särskilt klipsk för att inse. Framför allt inte eftersom Timbaland Mosley snurrat på massa knappar och spakar. Och när det låter som bäst låter det som Try Again med Aaliyah. Nästan. Och när det låter som sämst låter det som Black Eyed Peas efter att dom blev konstiga.

Say It Right är en fantastiskt fin låt i alla fall. Som bara den.

Lily en gång till...

Känns om jag har sagt det förut. Och förmodligen kommer säga det igen. Även om jag inte egentligen vet var jag har henne. Men Lily Allen är väldigt mycket the sound of summer 2006. Vet inte riktigt hur det gick till. Men så blev det. Och även om Boten Anna med Basshunter regerade på studentflaken i Sthlm och förmodligen kommer att spelas på varenda sommarfest där människor under 20 kommer att bli finfint kalasberusade på xider så kommer den inte nära...

Och här är videon till Smile med Lily Allen. Enjoy.

Street kl. 21.00...

Det kan bli en jobbig kväll... Eller en helt fantastisk kväll... Det kan bli 2-0. Till England. Eller oavgjort. Det är ju inte direkt någon hemlighet var mina sympatier ligger i kväll, men jag vill för allt i världen att Sverige ska gå vidare från gruppen. Därför är Douglas (nej, inte katten...) på mitt jobb och jag levande måltavlor på jobbet idag eftersom vi är dom enda som håller på Sven's lads... Fullt naturligt. Och jag ska med glädje erkänna att jag hade fel om jag har det.

Därför hoppas jag att för varje mål Wazza kommer att göra ikväll, att Ljungberg gör två. Annars blir det tufft. Förutsatt att socalirarna får stryk och att beautiful Rocqe Santa Cruz får göra mål.

Wazza har ju för övrigt en monsterdeal med Nike och dom satte i förrgår upp en jättebillboard utmed M4an med Rooney målad i S:t George's Cross för att hylla hans tillfrisknande. Stort.

Och Ben hälsar att det är varmt i Central Park och att man kan titta på soccer på två storbildsskärmar. Amerikanerna är dock sådär intresserade.

Monday, June 19, 2006

Onna da Island, inna da Sun!

Världens bästa ö! Lätt. Förvisso lika varmt som på Robben Island. Men med hav, jordgubbar som man kan palla, naturreservat, kall öl, beachvolleyplan i trädgården, pool i trädgården, världens snyggaste kusiner, en skitdålig köpstad (där vi alla handlade kläder!), en mormor som fyllde 80, en syster från paris, massa skitcoola fåglar och blommor, färsk potatis, ölänningar, grym vind och kossor som härstammar från typ Jurassic Park. Och så Öland Roots precis mellan jordgubbslandet och stranden. Reeeeespekt!

Fast. Varför kostade min lilla herbie-bil mer än min brors jävla monster till Hummer? Det undrar jag...

Friday, June 16, 2006

Hej hej Öland!

Förresten. Sitter just nu med värsta Ford Ka Super Sport med fetaste motorn, vit hastighetsmätare och one hell of a soundsystem. Det är skitroligt att köra bil. Det sjuka är att jag fortfarande inte vant mig vid att köra på "rätt sida". Sist jag körde bil var ju i Kapstaden och det är ju som det är. Kaos. Fast roligt kaos. Och ratten på "fel sida". Så nu vindrutetorkar jag när jag ska blinka och blinkar när jag ska vindrutetorka...

Undrar om rådjur är farligare än kudus? Och nu vill jag ha en itrip...

In-Ger-Land!

Det var väl fan vad svårt det ska vara att göra mål lite snabbare än i sista tio... Det är fruktansvärt. Men det är helt otroligt vilken högerfot David Beckham har. Den är magisk. Och der zweimetermann Crouchie. Och Gerrard, med fel fot. Och Rooooooney. Fan vilken kille. Det går inte att bli frisk så fort och sen gå in och lira som han gör. Och så lilla lilla Aaron Lennon. Som är typ 11 år. Och vände upp och ner på T&T. Och så Fredrik Ljungberg. Som inte längre har red hair men som verkligen verkligen är everywhere. Han är grym. Det kommer att bli en cracker in Cologne.

På Radio 1 intervjuade dom precis en engelsk supporter som dragit ner med sitt posse till Tyskland utan biljetter. Dom är 12. Och hittade en snubbe med biljetter. Och betalar 500 euros per match. Och gjorde upp dealen på Mc Donalds. 12 x 500. You do the math... Nu skulle dom ta the auuuuuuuutobahn to Cologne. För dom hade fått dealerns business card. Seriös jävla svartabörshaj. Bara i Tyskland, my friends. Bara i Tyskland.

Fick ett sms från my mate Marcus eftersom jag undrade vad han gjorde. Han svarade: Det pågår ett VM. Där är jag.

Thursday, June 15, 2006

Coooooooome On!










För vi har Wazza... "a huge boost for England and our World Cup campaign" Eller hur! Och han får vara exakt hur lik Shrek han vill bara han formligen öser in mål ikväll. Och resten av VM också för den delen. Han är nu i alla fall officiellt förklarad frisk "by independent medical experts" och då lär det ju bli disco...

Och nu är det mindre än tre timmar till avspark och jag är bara lite nervös. Tur att jag har Didde med mig. Han vet ju hur jag funkar vid det här laget... M.I.A hävdar att jag är sjuk, att jag blir som en djävul, ett monster, om något kommer emellan mig och min Englandsmatch. Det måste väl ändå vara en komplimang.

Kan också meddela att innan matchen liras bland annat Jigga, Curtis Mayfield och Justin i det engelska omklädningsrummet. För det berättade Rio.

Guuuuuuuuuuuuuuuuud, va roligt det här är...

???

Här till vänster skulle det egentligen legat en bild på Mikael Persbrandt. Och den här texten skulle egentligen börjat: Om du vill veta exakt hur du inte ska klä dig så titta på mannen på bilden. Men om nån tror att jag hade tänkt gå fram till honom (han var också på Pet Sounds Bar igår), säga ursäkta men kan jag få ta en bild av dig med min mobil för du ser verkligen förskräcklig ut, så tror ni fel... Hade ju kunnat sluta med typ:"Du kan få en tandläkarräkning på 8000 om du inte håller käften!!" (ja, jag googlade på Gunvald Larsson-repliker...)

Läste på någon blogg, inte på the way we wear, for sure, att kostym var the shit för sommarens sena kvällar, gärna med ingenting under... Jag är inte på nåt sätt övertygad. Micke Ps var grå, stor, jättestor med jättestora axelvaddar och alldeles för vida byxor. Och sömmar som såg helt torktumlade ut. Och till det sportade killen ett par lågskor. Självklart utan strumpor. Mikael Persbrandt. Det är inte okej. Och ska du envisas med kostym, köp en snygg. Inte nån jävla oformlig historia från Kapp-Ahl. Eller ta Jean’s från Fröken Julie. Du kan säkert få ett bra pris från Dramaten.

Var bara tvungen att få ur mig det innan min Englandspepp går totalt överstyr här idag.

Wednesday, June 14, 2006

Oh Captain, My Captain!

"As captain you have to notice things like that, I think I just said to Crouchie, 'You don't have to put your arms up to jump' - because, at the end of the day, no one's going to out-jump you. There are situations where sometimes I have to calm players down. Sometimes it's me that I have to calm down."

Tänk på det du, Mellberg... Tomte!

Tuesday, June 13, 2006

Så där ja!

Eftersom det är fullkomligt omöjligt att ens få till ett enda vettigt fashioninlägg i den här värmen så får det bli så här. Vissa gör det helt enkelt bättre. Lite mer stylish helt enkelt. Becks i official World Cup-utstyrsel när han landade i Tyskland. Ser ganska ordentligt mycket bättre ut än när Teddy Lucic och Tobias Linderoth tomtade nerför flygplanstrappan.

Själv fortsätter jag att välja vilken färg jag ska ha på min lightweight-tshirt från Acne varje morgon. Idag blev det nån slags beige-offwhitehistoria. Fortsätter det så här får jag snart gå över till lightweightlinnen. Stora stora frågor...

En sak till... Kanske är det värmen, kanske är det fotbollsVM och England, kanske är det Chris Moyles show på BBC Radio1 men Primal Scream's Riot City Blues är verkligen helt fantastisk. Har nog inte sagt det... Och Paul Oakenfoldremixen på Embrace's World At Your Feet funkar ganska bra också. Och Lily! Lily är sjukt mycket sommar. Var rädd att det bara skulle bli TTA hela sommaren...

I'm the Guy!

Ibland är det smått plågsamt att jobba i ett glashus som ligger precis brevid en sluss och en thaibåt med sandstrand. Som om en del seglar förbi i bar överkropp eller dricker drinkar i bikini bara för att jävlas med mig. Förmodligen är det inte riktigt så att hela världen rör sig runt just mig men min värld gör ju det i alla fall.

Så för att trotsa ytterligare så gick jag och kollade på dramatiska instutets slutfilmsvisning. Tre timmar inne i en biosalong i stället för solsken. Ångrar det inte en sekund. För en del av dom var riktigt bra och fina. Bäst var, så klart, min kompis film Stilla Natt som jag ju var där för att se. Men som faktiskt var den bästa. Och det var ju glädjande. För hon är grym. Och Lina Englund är alltid bra. Alla skådespelare är faktiskt inte det. Men Lina är det. Och Tuva. Och Sven Ahlström. En liten Tiger var också jättefin. Varm och snyggt plåtad. Båda dyker med all säkerhet upp på en statsfinansierad tvkanal nära dig inom kort.

Sen är ju Owen Wilson i stan igen. Alltid lika glädjande. Finns så saker som är så roliga som min systers flirt med honom och hans synnerligen väl avvägda ord... Men sen är ju också Zoolander en av världens bästa filmer...

Saturday, June 10, 2006

Game On!

Flaggorna är uppe och det är tre timmar tills kapten Becks leder stolta Three Lions in. Gud vad härligt. Säger som Gerrard. "We have to be aggressive, go after teams and REALLY kill them off." Ser fram emot det. Så mycket så mycket.

Sen gör det verkligen inget om Ljungberg springer in ett par och Zlatan och Henke stämmer upp i värsta socadansen mot T&T.

Game On!

Friday, June 09, 2006

Ja, det vill jag lova...

Aftonen med Matte och Jaqee var ju helt mongo. Som jag misstänkte att det skulle bli när man inte setts på så länge. Och då tar det ju ett tag att liksom komma fram till 2006. Men dom var lika snygga som jag minns dom. Och lika begåvade. Och det är ju alltid roligt. Mattes senaste projekt var att snickra ihop den där kinesiska hiphop-låten som är med i Volvos senaste reklamfilm som Acne gjort. Och J gör ju fortfarande världens snyggaste grafisk form. Undrar när vi ska jobba ihop igen...

Och dagen efter var dagen efter. På x2000. Till Göteborg. Och det vet ju alla som känner mig att det är ju verkligen min favoritstad i världen. Och att inte må tiptop, käka räkmackor och sen åka bergodalbana på liseberg rekommenderas så klart också. Men Göteborg visade sig från sig absolut bästa sida. Verkligen. Och efter ett tag hamnade vi på en bar med en miljard små preppygöteborgare som alla skulle kunna heta sina vanliga namn men ändå vara featuring Ebba von Sydow. Ni fattar läget. Perfekt sminkade, perfekt sittande jeansshorts och perfekta små cashmirtröjor. Snyggt? Så klart! Läskiga? Så in i helvete!

Och allt var ju dandy fram till Fredde talade om för bossen på stället att jag var gryyyyyym dj. Var på han frågar: Seriöst? Självklart, sa jag. Vill du lira? Japp! It's all yours, sa han. Thank you sir, sa jag! Och efter tre timmar bakom två skivspelare hade jag och Göteborg nästan blivit vänner.

Och om ett par timmar är det avspark... Fantastiskt!

Wednesday, June 07, 2006

Lily Lily Lily

Tack så så så så så mycket Lily!

Du anar inte vad jag behövde det just nu. Just idag. En riktigt uppfuckad Verdis Quo-eftermiddag... Nu kan jag jobba ett tag till innan jag ska gå och dricka drinkar med mina favoritbrats. Har inte träffat dom sen ungefär när Usama bestämde sig för att han inte gillade höghus. Och det är ju onekligen ett tag sen. Och tack dj lillflacke!

LilyAllen Mix Tape2

Enjoy!

”visions of science and the arts”

Okej, om det är nån som vill designa klart en rapport om future labs är det bara att höra av sig. Jag går sönder snart. Och jag vill ha längre luncher. Anyone? Ni får tusen spänn... Eller nåt...

Roo!

I'm 300% certain to play! Det räcker för mig.

Dessutom... Legendariska Manchesterklubben Haçienda blir lyxlägenheter. Borde vara något för alla fantastiska arkitektstudenter som läser allt här... Tänkte komma med en lång lång utläggning om dom uppenbara likheterna mellan arkitektstudenter och afa-medlemmar men insåg att det bara hade blivit alldeles för likt mitt kravallfashioninlägg i samband med senaste reclaim the streets-grejen. Så jag skippar det och säger bara Cheap Monday. Fast. Är delighted att dom i alla fall inte ser ut som nazister. Wankers! Nazisterna alltså.

Och även om jag inte tror han läser det här så ber jag ändå om ursäkt till den tyska snubben som trodde att han skulle få dja i fredags... Förlåt. Jag kunde inte hålla mig undan. Och knattarna behövde höra TTA. Flera gånger. Och dom behövde dansa. Dessutom var jag och Ben ganska så mycket vassare... 5-1 liksom. Fråga Jesus.

Imorgon ska jag träffa lisebergskaninen. Undrar om jag är mest rädd för honom eller Lars Winnerbäck...

Friday, June 02, 2006

What Else Can I Do?

Nån måste ju keep on keeping on... Vår vän Pete Doherty och hans numera ex-band är banned for life hos EasyJet. Varför? Det blev värsta security alerten när det visade sig att han lämnat kvar lite blodindränkta sprutor på flygplanstoaletten. Han hade uppenbarligen missat att det inte var tillåtet. Sen spelar det ingen roll att hans exflickvän är den snyggaste kvinnan som nånsin satt sin fot denna jorden och att han faktiskt behärskar konsten att klä på sig. Han är inte en begåvad ung man.

Och Becks missade två straffar på träning. Frank Lampard satte båda sina. Och kommer trots straffmissen mot Ungern fortsätta ta straffarna. Dessutom tränade Rooooney med boll och använde båda fötterna. Gary Neville är numera också lite skadad. Och The Guardian har satt ihop ett jätteroligt heja heja-kit och lagt som pdfer på sin sajt som man kan printa ut och sätta på sitt skrivbord. Sveriges kit består bland annat av Sven-Göran som typ Chippendale-snubbe... Italienarna får så klart "your very own bribery kit".

För övrigt hoppas jag...