Wednesday, May 30, 2007

Yes, please. Yes!

Jag tror faktiskt man kan säga att jag behöver en kostym till. Ja, så är det. En grå, sinnessjukt välsydd och med en helt oklanderlig passform. Som till exempel den Kimball Hastings har på sig på bilden. Från Band of Outsiders. New York kommer att bli dyrt är jag rädd...

Konstigt!

Panikåkte till Göteborg igår. Ner till vårt tryckeri. Nu åker jag till Stockholm igen. Fördelen med att ha ett tryckeri i Göteborg är att man blir bjuden på helt galna middagar kvällen innan man ska på intag. Ja, det är väl typ den enda fördelen.

Tryckerier är roliga. Man hittar alltid en massa skumma trycksaker om ämnen som är helt way out. Vad sägs om "Volvo Trucks in famous places". Med bilder på tuffa Volvolastbilar världen över. Tuff Volvolastbil vid Taj Mahal, tuff Volvolastbil i Rio och tuff Volvolastbil vid Golden Gate-bron osv.


För att inte tala om årsredovisningen för Nordens Ark. De är ju så sjukt insatta i sitt ämne och deras målgrupp har ju med all säkerhet full koll på texterna, men läser man det som totalt oinitierad är det stor humor. Man får till exempel veta att snögetterna nu kommer att få ge vika för mer utrotningshotade getter. Allt på inrådan av den internationella getkoordinatorn i Amsterdam. Det är ju helt fantastiskt roligt. Det finns en internationell getkoordinator som bestämmer vilka getter som ska vart och hur många som ska finnas på olika ställen. Helt briljant! Dessutom behöver vi som läsare inte vara oroliga, för getbeståndet vid Nordens ark kommer ändå att bestå av 2,4 djur. I love it.


Och så har jag köpt ett par chinos till. Om nån undrade. Och nästan skrivit klart en artikel. För tillfället är jag i Södertälje och radio rippen på M.I.A's Boys och remixen på This Is Why I'm Hot med MIMS går på repeat på vansinnig volym. Snart hemma.

Monday, May 28, 2007

David och Josephine

“This goes beyond Estonia provided England win. Steve has not picked David as a one-off. He thinks he can do a job in the qualifiers next season as well. Steve has seen enough to think he can get him to the Euro 2008 finals.”

Skulle kanske inte droppat honom in the first place då, tosser! Det kommer ju att bli Greklands-matchen all over again...

Och för att jag inte bara ska trötta ut er med fotboll skulle här legat en bild på Josephine Forsmans (Sahara Hotnights-trummisen) byxor från i fredags kväll. Men eftersom jag inte kunde uppbåda tillräckligt mycket mod att fråga om jag fick plåta dem så blir det inget. Lovar att jag ska fråga nästa gång. Hennes pappas gamla vita med hög midja. Shame on me!

Henke!

"Den allsvenska matchen mellan Kalmar FF och Trelleborg på Fredriksskans var också domare Tobias Mattssons allsvenska debut. Han ersattes av fjärdedomaren Henrik Nilsson, Växjö, som gick in som huvuddomare.

Men när Tobias Mattsson tvingades utgå fick fjärdedomaren Henrik Nilsson, göra allsvensk debut. Och gå i sin pappas fotspår.

– Jag var så nervös så att knäna skakade, säger han. Den första Henrik ringde till efter matchen var sin pappa Karl-Erik. Karl-Erik var Fifa-domare och har dömt 150 matcher i allsvenskan."

He he! Kul att se att alla våldsamma fotbollsmatcher i farmor och farfars källare till slut ger resultat!

Thursday, May 24, 2007

Jo då!

Alltså, jag kan verkligen inte bestämma mig om Björk's Volta är briljant eller inte. Det finns verkligen både och. Men kanske är det så enkelt att det handlar om att hon tagit (för min smak i alla fall) ett litet steg i rätt riktning. För det två senaste plattorna var fan anskrämliga. Konstmusik när konstmusik är just konstigt.

Men Earth Intruders, som Timbo producerat, och framför allt Lexx-remixen, är ett litet euforiskt mästervärk som inte har några som helst planer på att lämna mig ifred. Gott så.

Björk - Earth Intruders (Lexx Remix)

Radio 1's Big Weekend

Förresten. Radio 1 har lagt upp alla konserterna från helgens Radio 1's Big Weekend. Typ 30 konserter med bland andra M.I.A, CSS, Dizzee Rascal, Jamie T, Lcd Soundsystem och Block Party. Livar upp vilken dag som helst.

Och vi har fått en liten interior designer-praktikant från Cardiff! Hon blev introducerad till mig med "This is Peter, he's a friend of yours from Cardiff". Roligt! Gud, vad här ska pratas walesiska.

Han är ju ändå Steven!

Och jag som så gärna ville att han skulle få lyfta den där bucklan igen... Tänk om alla hade lika mycket hjärta. Och avgör jävla Pipo Inzaghi. Jesper, jag känner med dig.

För att inte tala om hur mycket min kollega, och bookmaker, ville att de skulle vinna. Han tvingade till och med sina barn att vara uppe för att se matchen. Det är kultur!

Tuesday, May 22, 2007

Finally!

Yeah, baby! Nu har jag skickat upp allt på ftp:n! Här ska firas. I alla fall till jag får provtrycket och ser allt jag vill ändra... Men det är inte idag!

Monday, May 21, 2007

Beckmans 2007

Det här var roligt. Beckmansvisningen, alltså. På Berns dessutom, vilket var enormt skönt för det där lilla rummet på skolan där de haft visningarna de senanste 4 åren var mer lovligt befriat från luft.

Det var en jättebra visning. Och det var väldigt skönt att se så varierade kollektioner. Tänker inte beskriva allihop men kan ju konstatera att det var en kavalkad av material, skärningar och olika stilar. Bomull, lack, siden, skinn (ganska mycket skinn faktiskt), rå linne, plast, nylon och en persienn!

Tight, extremt kroppsnära, baggy, plisserat, dramatiska skärningar, kortkort, ballongformat, överdimensionerat. Och fullt av begåvade detaljer och grafiska mönster.
Och roligt att se att två av studenterna i alla fall gjorde killkollektioner.

Mycket var jättebra. Bäst gillade jag nog Jennifer Blom. En fantastisk kollektion med draperade, plisserade, skira tyger. Och Charlotte de Besche ganska enkla plagg men med roliga skärningar. Och förstås Nicole Janotas finfina klänningar. Och så gjorde Sofia-Li Gustafsson en väldigt trevlig killkollektion som jag vill se betydligt mer av.


Om jag får bestämma kommer årets avgångselever nog att klara sig alldeles utmärkt. Jag vill i alla fall se mer.

Hedda!

Var ju som ni vet på Hedda Gabler i lördags. Av Alexander Mørk-Eidem med bland andra Helena af Sandeberg och Gerhard Hoberstorfer. Det var helt strålande teater. Å andra sidan är ju faktiskt allt jag sett av Alexander helt briljant. Gillar verkligen hans regi.

Det var tight, grym närvaro (men vid rätt tillfällen precis lagom blasé) och väldigt väldigt snyggt. Celsingsofforna är nästan den enda scenografin och kostymen noggrann och väl utvald. Men om jag ska skriva en bok nån gång kommer jag förmodligen inte satsa på flamländsk hemslöjd under medeltiden.

Har ni inte sett den, rekommenderas den varmt. Ikväll blir det Beckmansvisning på Berns. Inte heller så dumt.

Saturday, May 19, 2007

Final.

Idag är det FA Cup-final på nya Wembley. Det är stort. 90 000 på läktarna och förmodligen en helt underbar stämning. Synd bara att Arsenal inte är ett av lagen.

Men ha så roligt... Jag går och kollar på Hedda Gabler på Stadsteatern istället. Har verkligen sett fram emot den.

Friday, May 18, 2007

Jag är också kär!

Hanna Fahl, klapp klapp klapp!

Hanna Fahl - Jag är kär i en hipster

Underbart! Också från Soul Lounge.

Thursday, May 17, 2007

Peter, Lina och TTA.

Mon dieu! Vilka dårar. Allt som började så vackert med en helt fantastisk onsdagkväll. Det slutade ju förvisso med en lika vacker onsdagnatt, men mittemellan, I'm telling you, gode tid. Jag, Lina, hennes väldigt trevliga kompis, M.I.A och E var alltså på TTA-releasefest på Södra Teatern. Det var ju trevligt. Och svängigt. Och exakt lika mycket playback som vanligt. Jag och Lina pratade modetidningsförlag och vikten av att, en afton som denna, klä sig förstklassigt. Vilket vi självfallet alltid gör.

Sen hände nåt. Den välklädda publiken började beblandas med all möjlig vanlig highstreet fashion. Men framför allt var det ju hela casualsvängen. Den snälla varianten. I alla fall. Jag och Lina gick till dansgolvet. Och sen blev det disco. Huliganwise. Jävlar vad det small. Och helt plötsligt stod två av era favoritbloggare mitt i en liten trevlig uppgörelse mellan olika fotbollssupportrar i den här stan. Eller i alla fall använde det som nån slags ursäkt för att få utdela hela kaskader av knytnävar. I kid you not, vad dom slogs. Om jag hade haft aktier i testosteron hade jag varit tätast i stan.

Kidsen lugnade så småningom ner sig och sen var det som en helt vanlig TTA-konsert - alla på scenen, playback, ölflaskor i luften och en och annan smula förvirrad indiekille i stilig cardigan.


Om det var bra? Inte en aning. Som på skiva, fast med mer folk som slogs. Och dansade. Och sjöng a capella till First Class Riot.

Monday, May 14, 2007

TTA - New Chance

Åhhhh, vad jag gillar när höga förväntningar infrias. Jag gillar det jättejättemycket. Och den är ju exakt så bra som ni trodde att den skulle vara. Herregud, vad ni kommer att dansa till det här i sommar. There is, som sagt, no alliance, like The Tough Alliance. Gode tid, det finns ju inte en enda svag låt!

Och jag lovar. När jag lämnat det jag håller på med hela dagarna, till tryck kommer jag tillbaka. Med full kraft. Och då ska vi prata om jeans, Benjamins skräddare och vår sommaravslutning. Dessutom kommer vi med all säkerhet även prata om kläder som inte är jeans. Och kanske lite lite om New York. Ser fram emot det.

Friday, May 11, 2007

Får man gå nu?

Egentligen har jag så mycket att skriva att jag kunde sitta här till det blir mörkt. Men så kan vi ju inte ha det. För ni ska helt säkert iväg och dricka drinkar på nån trevlig bar. Det borde jag också göra. Hade en fantastisk kväll igår. En vacker dag ska ni få så mycket detaljer att ni storknar. Promise. En i sällskapet äger 290 par jeans. Bara en sån sak...

Thursday, May 10, 2007

Loooovely!

Lite sent kanske. Men ni vet att ni måste ha den!

Mingus & Sexfemman - Jag är kär i en kickers

For lack of a better word, Fett! Från The Soul Lounge.

Wednesday, May 09, 2007

Bäst just nu!

Nu har jag lyssnat på Kocky på repeat i evigheter. Och hostat. Också i evigheter. Nu får det fan räcka för jag har lite andra grejer jag måste ordna.

Eller Kocky kan ju förstås få följa med, men I kid you not, vad jag är trött på det här satans Shanghai-viruset som vägrar låta mig göra det jag ska i fred.


Och om ni inte lyssnat på Kocky så finns han
här. Med glorious Mapei vid sin sida.

I morgon blir det kul. Minst sagt!

Tuesday, May 08, 2007

Chanel No 5, anyone?

Förresten. Jag är på jakt efter en högupplöst bild på en Chanel No 5-flaska. Till jobbet. Den lilla flaskan med snyggt glas/prisma-lock. Nu är det ju kanske inte den parfym ni använder mest, men om någon av er råkar ha en ståendes hemma som ni kan plåta och mejla mig vore det väldigt uppskattat.

Mera shorts...

Jag vet inte om det är värmen eller min feber, men jag behöver ett par shorts. Och jag är ingen shortskille som ni ju redan vet. Köpte ju de där i Paris förra sommaren men... nej. Eller... nej.

Lyckligtvis är ju den här sommaren, rent utbudsmässigt, den bästa shortssommaren ever. Varenda märke har ju lyckats styra upp snygga modeller, vilket varenda magasin och blogg tagit fasta på. Det är bara det att uttryck som "cityshorts" ter sig ungefär lika lockande som musik som beskrivs som "brunchmusik".

Så, om jag ska in i ett par så får det bli de här. Buggy Shorts, från Hope. Och i deras butik på Norrlandsgatan finns för övrigt en hel massa snyggt. En helt fantastisk sidenscarf om inte annat...

Sunday, May 06, 2007

Trunk Food!

Nu äger jag ju ingen bil men om jag gjorde det skulle jag vara grym på utflykter. Det blir med andra ord väldigt sällan raka vägen från punkt A till punkt B när jag och M.I.A hyr bil. Mer fram till punkt B via punkt J.

Så jag gillar tanken. Det gör NY Times också. Så de har helt enkelt ägnat en del av sin Stylebilaga till just bilutflykter. Och vad man då med fördel har på sig och stoppar i sig. Trunk Food helt enkelt. Och Miles Aldridge bilder känns ungefär lika stageade som David LaChapelles.

Donnan på bilden är till exempel klädd från topp till tå i Missoni och maten synnerligen stylad av Susan Spungen. Och då är det ju väldigt svårt att misslyckas. Har man dessutom wheels som den där brevid är ju allt verkligen dandy! Synd att det bara är en tjej med, hade velat se vad de tyckte att jag skulle sporta med tanke på hennes outfit...

Friday, May 04, 2007

Volkswagen gillar Nakkna

– Vi ville visa bilen som ett sommarmode. Man behöver helt enkelt inte tänka på vad man har på underkroppen eftersom större delen av sommaren kommer att tillbringas i en Eos Cabriolet, säger Magnus Jakobsson.

Med anledningen av att DDB har gjort en kampanj för Volkswagen där Nakkna ger bilen massa cred genom att vara med i kampanjen. Förra gången var det Schwarzkopf. Listigt. Eller nåt...

Wednesday, May 02, 2007

Tråkigt.

Och ja, jag tycker det är oändligt tråkigt att c/o Stockholm stänger för att ge plats för Gina Tricot. Har inte en susning om det överhuvudtaget är någon som handlar på Gina Tricot, än mindre vad de har för kläder, men det känns som om det finns tillräckligt med den typer av kedjor. Och bara faktumet att jag aldrig ever varit inne i en Gina Tricot-butik säger ju det mesta...

Och jag gillade c/o Stockholm. Framför allt efter att de fixade våning 2. I morgon klockan 15.00 börjar utförsäljningen i alla fall och 7 juli stänger de. Tråkigt.

Tuesday, May 01, 2007

Silent Alarm?

Hoppas ni demonstrerar duktigt idag. Eller gör något annat meningsfullt på er lediga dag. Nu åker jag in till de toviga håren och de, för dagen politiskt korrekta svarta cheap monday-jeansen, converse-skorna, parkas från valfri high street-kedja och fjällräven-ryggsäckarna och gör dem sällskap.

Sen Bloc Party på Cirkus med fantastiska Janna & Jon. Kan nog svänga och gitarrslamra som bara den. Sen tidningsreleasefest på Södra Teatern. Om vi inte somnat. Och om sötaste Marvin fortfarande sover sött.