Monday, July 30, 2007

Hellre Öland...

Alltså nu har jag faktiskt jobbat en hel dag. Nästan. Och jag kan synnerligen enkelt konstatera att det var mycket roligare att ha semester. Får nog se till att göra massa roliga saker efter jobbet varje varje dag om det här ska funka. För hittills leder semestern stort över jobbet...

Yeah!

En skräddarsydd enkelknäppt kostym från Nitty Gritty, tack så mycket. Det kommer bli grymt det här, Paco! Du äger. Som fan! Så snart ska vi partaja som vore det din födelsedag.

And yeah, we're with the Rapture!


Sunday, July 29, 2007

I väntan på...

Jag klarar inte det här längre. Våra bokhyllor ser återigen ut som dagen efter V&R-lanseringen. Så idag tog vi en tripp till Kungens kurva och gjorde som Kerstin och köpte en sån här. Och den är ju riktigt stabil ju. Det är alltså hennes kläder i hennes lägenhet och inte mina i min. Ifall ni undrar varför jag har en bikiniöverdel hängandes i ena hörnet. Och Linda K! Varför är alla lånekatalogerna slut? Kan du förklara det för mig...

ps. Kerstin, säg till om du vill ha tillbaka din bild.

Thursday, July 26, 2007

Aquascutum Ltd.

Inte för att jag är nån vän av Brett Anderson anno 2007, men när han bär upp Aquascutum-kläder som här stiger han ändå lite i mina ögon. Savile Row-skräddaren Nick Hart har specialritat en kollektion för Aquascutum i höst och den ska enligt uppgift vara inspirerad av the sharp British tailoring of Aquascutum in the 60s. Ja, tack!

Nu är ju Brett förvisso britt så det förslår men jag hade nog förmodligen valt någon annan. Kanske när han var Suede-man och inte fullt lika botoxt hälsosam som nu (tänk Per Gessle). Fast kläderna ser bra ut! Och Brett är fräschare än Halmstadmannen, jag vet... Och förmodligen har de nåt smart marknadstänk som jag inte vet om. Kanske få börja komma in på pubarna igen till exempel. Och bli mer classy. Fullt förståeligt.

Wednesday, July 25, 2007

Philip Lim

Undrar om det var tur eller otur för vår (M.I.A's) ekonomi att Philip Lim's butik på Mercer Street, som vi gick typ varje dag, inte hann öppna medan vi var där. Med tanke på att alla våra kläder stannade där det nu stannade... Nu är den öppen i alla fall. Så om nån ska dit snart får ni för allt i världen inte missa den.

Nikoline Liv Andersen

Inte för att jag känner att jag riktigt är klar med sommaren ännu, men det känns ändå som det börjar bli dags för lite sensommar när det dyker upp höstkollektioner i butikerna och när det snart är dags att börja jobba. Och gå på modevisningar.

För ett par dagar sedan blev det klart att danska designern Nikoline Liv Andersen vann +46 Award. Hon kommer att inleda hela +46-mässan med att visa sin kollektion. Ska bli superkul att se för det har varit bra visningar de senaste två åren. Mässan +46, som även i år kommer att gå av stapeln på Enskilda galleriet, har i år ännu mer fokus på svenska designers. Kommer inte riktigt ihåg alla som var med förra året, men många begåvade designers var det. Dagmar, Bea, Pudel, Permanent Vacation och So Last Season var i alla fall där och kommer att vara med i år också.


Och helt plötsligt kändes det inte alls lika tråkigt att börja jobba på måndag igen.

För övrigt...

Så kan jag inte låta bli att då och då sno lite av M.I.A's Molton Brown-kräm som hon köpte i New York efter en alldeles för solig dag utan solskydd. Den liksom bara försvinner in i huden. Inte som massa annan kletigt smörja som lägger sig som en läskig hinna. Måste genast kolla herr-linjen kom jag precis på för Blissful templetree moisture bodybalm är helt briljant.

Cotton eller Cashmere?

Det är ju fan inte helt enkel att välja vit färg alltså. Just nu är jag inne på en vit variant som är matt. Och vit. Eller också blir det en vitvit variant men då blir den skitkall? Men jag vill inte ha en som är bruten mot gult och jag vill definitivt inte ha en som drar åt rosa... Mot blått, anyone? Får nog börja med att färgkalibrera min mac eller helt enkelt provmåla varenda vägg. Men Fashion texture från Sadolin-Nordsjö ligger just nu på min short list. Idag i alla fall. Tur att min vän Maria ligger ungefär en månad före mig i sitt renoverande så jag får veta allt...

Monday, July 23, 2007

Min walk-in closet!

Jag tror jag alltid ska ha semester. Jag funkar alldeles utmärkt då nämligen. Hade nog till och med kunnat slänga upp min livs första "dagens outfit" för det skiljde sig inte nämnvärt åt under tiden jag varit borta kan jag ju konstatera. Nakknabrallerna, tunnaste t-shirten (från Acne, Whyred eller American Apparel), skjorta med uppvikta ärmar och höga seglardojjer från n.d.c alternativt de där svarta sandalerna från Yohji Yamamoto. Varje dag typ. När jag inte hade badshorts. Precis så ska det vara.

Annars var det som vanligt. Volleyboll i poolen, volleyboll i trädgården, fotboll, tennis och så lite reggae, drinkar, god mat, färgdiskussioner, trägslagsdiskussioner och allmänna diskussioner om inredning, inredning och eehhh, japp, inredning. Precis som det brukar med andra ord. Fast jag tror det hjälpte att jag och M.I.A numera är husägare. Husägare with a mission to fixa ett och annat med det där huset. Har nog inte bestämt allt ännu för det finns väldigt många nyanser av vitt och ännu fler träslag att välja på innan man lägger dem på golvet. Men det ska nog ordna sig. Vi har i alla fall köpt flyttkartonger. Det är en bra början. Trots att nåt mongo backade på oss på parkeringen. Och trots att vi fick köra runt halva södra Stockholm för att överhuvudtaget hitta till vårt hus. Tur vi alltid kör hyrbil.


Lär få anledning att återkomma till det där huset. Det är roligt att köpa hus, fler borde göra det. Man får till exempel 2 walk-in closets. Bara en sån sak!

Thursday, July 12, 2007

Nu åker jag igen.

Ja, jag var ju inte direkt Mr. Frekvent- bloggare där här dagarna. Får skylla på att det tog mer på krafterna än jag trodde att vandra upp och ner i den där staden. Nu drar jag i alla fall iväg igen. Till New Yorks raka motsats och en liten pytteby på södra Öland. Sol, bad, surfing, världsarv, jordgubbsodlingar, bokskogar och reggae. Typ.

Klart är i alla fall att Öland Roots, den skönaste lilla reggaefestivalen onna da island inna da sun drar igång imorgon och då är jag där. Men den lilla skillnaden att jag ligger på precis lagom avstånd och dricker drinkar vid poolen och de toviga håren röker braj och bor i trasiga tält.
Tror jag föredrar min version...

Monday, July 09, 2007

New York - Restauranger och barer

Okej, sista New York. Sen ska jag prata om nåt annat. Hoppas jag. Det finns ganska mycket att äta där borta också. Och dricka. Vi åt och drack ganska mycket. Och som vanligt nästan alltid när vi var så hungriga att vi höll på att svimma. Men då och då gick vi faktiskt dit vi hade planerat. Till exempel gick vi hit. Och ni som kan ert New York märker ju ganska snabbt att vi oftast, med väldigt få undantag, käkade söder om 14e gatan.

1. Epistrophy. Mott Streeet. Liten vinbar och vårt lilla stamhak precis där vi bodde. Grymt soft stämning med fashionfolk från de närliggande små butikerna.

2. Public. Elisabeth Street. Fantastisk restaurang med grym brunch och ännu snyggare lokal.

3. Schiller's Liquor Bar. Rivington Street. Ett av de absolut bästa ställena på Rivington Street och på hela Lower East Side. Snyggt som fan och med originalkaklet kvar från när det var apotek.

4. Happy Ending. Hemligaste baren på Lower East Side. Det tog ett tag innan vi hittade den för den ligger insprängd mitt i kineskvarteren utan skylt. Och det är ett väldigt udda ställe. Har inte riktigt kommit på vad det är för ställe.

5. Peasant och stället bredvid. Elisabeth Street. Se Epistrophy.

6. Ye Waverly Inn. Gode tid vilken restaurang. I slutet (eller början) av Waverly Place i ett litet hörn med uteservering på gården och vid entrén. Sommar-New York!

7. Morandi. I andra delen av Waverly Place. För drinkarna.

8. Pastis. Meat Packing District. Håller fortfarande hög klass, säger de som varit där tidigare...

9. Umi Sushi. Grym liten oansenlig japan på East 31th. Bästa Yaki Udon jag käkat på länge.

10. Bar Martignetti. Broome Street. The Hamptons i New York. Av nån outgrundlig anledning hamnade vi där ganska sent på 4th of July. Som slutade ännu senare eftersom jag av nån ännu konstigare anledning blev hittad av en snubbe som sålt sitt nördiga it-företag och var "too rich to even care" och som tyckte att jag och M.I.A självklart skulle dricka gratis hela kvällen och därefter släppas in i nån slags vip-svartklubb. Mycket udda. Bra mat men lite för mycket tennisveckan i Båstad.

Och som avslutning. Eftersom det mesta var stängt på 4th of July drog vi ner till Coney Island. Var vi inte visste var att det var dagen för typ VM i korvätning typ. USA tog tillbaka "the Mustard Belt" från Japan som haft det de senaste 5 åren eftersom Joey Chestnut käkade 66 korvar med bröd på 12 minuter. Only in America, folks. Only in America.

New York - Shopping

Jag brukar vara riktigt jävla usel på att köpa kläder när jag är utomlands. Det spelar ingen roll om jag varit i London, Paris eller Barcelona, jag kommer hem med bara ett par shorts eller en väska eller nåt i den stilen.

New York är nåt helt annat. Nu hade jag ju förvisso bara ett par adidastrainers, ett par jeans och en skjorta. Och det håller ju inte för sju dagar och lika många nätter.
Och jag tänker inte räkna upp allt jag köpt, men ni fattar ju själva. 7 par strumpor, 7 par boxershorts, 7 t-shirtar, skjortor, sandaler, allt som finns i en neccesär, kameraladdare, mobilladare, osv osv osv. Och samma gällde såklart för M.I.A. Trosor, smink, klänningar, byxdressar, koftor, toppar och skor, skor, skor.

Så ni får helt enkelt några ställen, eller gator, utan inbördes rangordning jag alltid ever kommer att återkomma till och inte hade klarat mig utan.


1. Uniqlo. Tack gode gud för Uniqlo. Den första butik vi gick in i, eftersom den ligger i nere vårt hood. Uniqlo är ju som American Apparel så ni fattar utbudet. Fast med lite mindre Terry Richardson-stylade modeller. Tills de nyss gjorde en bok med just Terry Richardson. Den enskilda butik som vi spenderade mest dollars i.

2. American Apparel. Ja, ni vet ju vad deras utbud består av.

3. Bleecker Street. Den skönaste gatan i hela New York. Typ. Tillsammans med Waverly Pl. Bra hela vägen från Greenwich Village upp till West Village.


4. Elisabeth Street och Mott Street. Hemma. Vi behövde bara gå 50 meter norrut för att befinna oss i Nolita med allt vad det innebär. Grymt mycket bra små designerbutiker, vintageställen som Ressurection och lika sköna barer och restauranger.


5. Barneys. What can I say... Hittar man en helt fantastisk Burberry-skjorta för 290 dollars så gör man ju. Och den enda butik i New York som förutom alla de jättestora designersarna säljer Minimarket-kläder. Lyckas man hitta en liten södermalmslabel så har man koll på ganska mycket.

6. Och om man vill åka till Williamsburg kan man ju alltid gå in i Buffalo Exchange och Ylli på Driggs Avenue. Den första en riktigt bra second hand-affär och den andra en liten designerbutik som drivs av en före detta fashioncoordinator från Bergdorf Goodman eller vad det nu var...


7. Strands Bookstore i alla ära men McNally Robinson på Princ Street har öppet hur länge som helst och det är skönt med en bokaffär som säger "Ja, men sätt dig och läs igenom de första sidorna och se om du gillar den..."


8. Apple Store. En iphone är alltid en iphone. Köpte ingen dock men den var väldigt trevlig.


9. Molton Brown på Spring Street. Hudkrämer to die for.


10. Canal Street. Jag hatar Canal Street. Mest för att alla är så jävla jobbiga. Jag gillade inte kopior i Shanghai och jag gillar inte kopior i New York. Förutom när det kommer till mobil- och kameraladdare. 15 dollars i stället för 125 i midtown. Men förhoppningsvis behöver jag aldrig handla där igen.

Ja och så förstås hela Soho, Fifth Avenue, Madison Avenue, East Village, Lower East Side osv osv osv...

New York New York

Okej, då börjar jag då. Men eftersom jag skulle kunna skriva exakt hur mycket som helst så får det bli lite uppdelat annars hade det blivit en enda lång New York-post här. Och så kan vi ju inte ha det.

Men first things first. Våra väskor. Kom. Aldrig. Till. New York. Jag vet, det är helt mad. Min väska kom till Newark lagom till vi skulle checka in och åka hem och Mias kom för en timme sen typ. Det var jävligt trist. Framför allt eftersom jag hade alla mina guider i min väska. Lyckligtvis har jag grymt minne, när det gäller saker jag gillar, så vi missade inte dirkekt något vi vill hinna med.

Men New York är ju New York. Och trots att jag och M.I.A håller ett sjukt högt tempo på våra storstadstrippar är det omöjligt att hinna med allt. Men om man går från Little Italy upp till Central Park och sen tillbaka och fortsätter så upp och ner på typ alla avenyerna hinner man ju trots allt se det mesta.

Och ja, man får en smula ont i fötter och ben, framför allt eftersom man tvingas köpa nya skor eftersom de andra ligger i resväskan.

Breaking News!

Vi har nu fått båda våra väskor! I repeat, vi har nu fått båda våra väskor. Det är en stor dag i vår lilla familj! Bara tio dagar efter att vi åkte till New York och tre dagar efter att vi kom tillbaka.

Sunday, July 08, 2007

Hemma ett litet tag...

Ja, det var ju inte så tråkigt. Och förutom vissa väskincidenter, som fortfarande inte löst sig, var det ju helt jäkla otroligt bra. Grym shopping, fantastiska barer och restauranger och hur sköna människor som helst. Och väldigt väldigt varmt. Ska försöka lägga upp lite bilder och texter så småningom, det verkar ju ändå regna rätt mycket här hemma...

Vet inte riktigt hur ni haft det här hemma, men Alice Timander verkar ha lämnat in, Alex Schulman plankat Filip Hammars gamla krönika och Jonas Björkman var tydligen helt tokig i Wimbledon. Där ser man.