Friday, November 24, 2006

Andres Lokko!

Alltså det är ju inte direkt någon hemlighet att jag hyser nån slags kärlek till Andres Lokko. Eller hans texter, för att förtydliga... Och hans krönika i dagens Svenska Dagbladet var väldigt väldigt rolig.

Dessutom fick Anders Wendins citat i dagens City, angående att sjunga på svenska, mig att dra på smilbanden på tunnelbanan i morse: "Man måste hålla koll på orden och hitta sin egen stil så att man inte trillar in och börja sjunga som Uffe." Kunde inte sagt det bättre själv.

ps. Om man är nere med Carl-Johan Vallgren är Andres krönika kanske inte fullt lika humoristisk. Får man däremot migrän samtidigt som, till exempel Lars Winnerbäck ställer sig på en scen, eller går in på din favoritbar, rekommenderas den varmt.

8 Comments:

Blogger Annie - PD said...

Men åh så bra! Jag är djupt nere i CJV-träsket men det här var underbart. CJ är en känslig konstnärssjäl så man får ha överseende. Lokko skriver mycket bra! Applåd!

November 24, 2006 3:44 PM  
Anonymous Anonymous said...

Din kärlek till Lokko är väl rätt fysisk också... Eller hans till dig... Eller nåt. Den långa blicken på Lollipop är ju ett stycke modern nutidshistoria vid det här laget. Inskrivet i alla läroböcker i historia för dagens gymnasieelever.

Synd att vi ska ses på Winnerbäcks favoritställe efter jobbet. Men vi kan alltid lura ner honom i källaren med några 16-åriga groupies och en back Löwenbräu om han dyker upp.

November 24, 2006 4:05 PM  
Anonymous Anonymous said...

Läste just Lokkos krönika som är ett ganska bra exempel på hans skrivande. Han har verkligen koll på sin populärkulturella historia och ingen referens går honom förbi. Därför ser han snabbare än någon annan mönster som ofta är en del av något större. Med pennan som florett sticker han hål på uppblåsta kulturfenomen. Det är smart. Det är snyggt. Och det är riktigt bra.

November 24, 2006 4:06 PM  
Blogger Peter said...

annie: Konstnärssjäl ut i fingerspetsarna. Men såna här tilltag funkar ju inte riktigt.

b diddy: Ha ha, ja jävlar, det var kärlek det. Hur kunde jag glömma. Han ville käka upp mig! Hoppas LW är på turné i Finland. Snart får vi gå. Lycka!

maria: Det är smart och snyggt som attan. Han är utan tvekan bäst i det här landet på att observera och kontextualisera populärkulturfenomen. I Like!

November 24, 2006 4:27 PM  
Anonymous Anonymous said...

så du är alltså gay?

November 24, 2006 4:31 PM  
Blogger Peter said...

anonymous: Ehhh, nej.

November 25, 2006 2:26 PM  
Anonymous Anonymous said...

Jag gillar oxå Lokko!! N-G och jag läser alltid krönikan. Visst kanske man inte håller med om allt men det är ngt som gör att man bara gillar Andres så mycket ibland. :)

November 27, 2006 9:25 AM  
Blogger Peter said...

Håller med, Ida. Ibland blir han lite för skäggig för mig, men oftast har han väldigt kloka saker att säga om vår omvärld.

November 27, 2006 8:06 PM  

Post a Comment

<< Home