Thursday, November 29, 2007

Happy shejk

Ibland när jag kommer till mitt skrivbord ligger det utskrifter där. Oftast korrektur på nån annons jag gjort eller en text jag skrivit. Det är inte alltid disco. At all!I dag var det dock det. Två av girlsen hade bildgooglat och hittat en bild på mig och undrade varför jag dök upp. Fair enough.

Men vad jag personligen är mycket mer intresserad av är varför de igår kväll, vid 22.09, bildgooglade på "happy shejk"???

Wednesday, November 28, 2007

Häpna!

Om ni vill bege er på en utflykt på lördag så kan jag berätta vart ni ska. Till Botkyrka konsthall. Det trodde ni inte va? Men så är det. Det alldeles bedårande lilla skivbolaget Häpna har mer eller mindre tagit över konsthallen för en dag och det blir musik från Islaja, Anna Järvinen, Erik Enocksson och Musette. Visst låter det bra?

Fråga:

Är det nån som vet vem som uppfann fleecesulor? Nån som har ett namn eller möjligen en adress? Fax går också bra. Skulle bara vilja tacka så ödmjukast...

Tuesday, November 27, 2007

Fattar!

"Lite ruffare. Lite mer närvaro. Inte så polerat och tillrättalagt. Mer Alicia Keys, på nya singeln, än Mariah Carey om du fattar vad jag menar..." Klart jag fattar. Glasklar textbrief!

Kylie, klapp klapp klapp!

Lyssnade på en Kylie's nya platta "X" hela vägen in idag. Det är verkligen helt helt fantastisk pop. No more no less. Och det är exakt vad jag behöver just nu. Och ni också för den delen. För ibland behöver man faktiskt dansa lite. I sitt vardagsrum. Eller uppe på bergen i Sätra Hills.

Kylie - The One

ps. Ben, du behöver inte ladda ner den. Den kommer inte på nåt sätt omvända dig!

Monday, November 26, 2007

Stilig form.

Om den är bra, rent innehållsmässigt, eller inte har jag faktiskt inte en aning om. Men att Modernistas klassiker är utomordentligt vackert formgivna och typograferade står bortom allt tvivel.

All the Make up That MAC Can Make!

Ibland undrar jag ju vad jag gör här. Jag inte härHÄR alltså utan där jag jobbar. När vi satt och fikade innan idag fick jag förklara för två tjejer att ja, det finns ett märke som heter MAC som gör smink. Hur kan man inte veta det? Russian Red, anyone? Har de aldrig lyssnat på TLC? Eller sett några av de här damerna? Finns det inte lagar mot sånt här?

Och sen berättade jag om den där concealern från Chanel som M.I.A. fick i present med nån slags klickgrej. Att den var skitbra. Haha, jag skulle betala för att få såna blickar en gång till. Jag var tydligen mer gay än hela Fab 5 på schlagerkoks! Ibland är inskränkta människor väldigt väldigt roliga.

Nästan lika roligt som när ett annat gäng praktikanter pratade om Bea och jag lite försynt undrade om de hade sett några nya grejer från henne eller? De pratade om bearnaisesås...

Ge mig en bloggdejt. Nu. Genast. Pronto!

Bra!

Och nej, jag har inte något att invända mot att HD inte väljer att ta upp den där våldtäktsdomen utan att hovrättens dom på 4 års fängelse kvarstår. Inte nåt att invända alls faktiskt.

Thursday, November 22, 2007

Veckans stilikon!

Herregud! Sebastian Bach är tillbaka. Jag visste inte ens att han hade varit borta. Trodde han bodde i nån slags alternativ heavy metal-värld där alla var lagom spritfeta och gräset alltid gratis. Det måste verkligen vara -91 igen. Med låtartexter som "Rolling down the avenue, I got my fist in the air", "If I can be your bitch slap, honey" och "looking down through a barrell of a gun". Typ. Behöver jag säga dubbla baskaggar? Och ja, självklart finns det en powerballad, vad trodde du?

Wednesday, November 21, 2007

Never Mind the Bollocks!

Så utomordentligt jävla tråkigt. Nu går jag och sover. Good Night, England, wherever you are! Om man nu har 2-2 och är i EM, då får man fan hålla det. Fast då hade å andra sidan fotografen aldrig fått den här helt fantastiska bilden. Ja ja...

Update: Ja, Steve McCLaren fick sparken direkt efter matchen. Senaste England missade EM var 1984. Då får man sparken. Eller The FA har emergency meeting just nu... Harry Redknapp, anyone? Jose Mourinho? Eller Fabio Capello?

Ja!

Okej, jag erkänner. Jag är skitnervös. Och Scott Carson i mål. Och Crouch ensam på topp. Och Becks på bänken. Jag hoppas han kommer in och gör så här. Eller mest hoppas jag att det är avgjort tidigare. Och så hoppas jag fan att Sverige gör sitt jobb. Att Zlatan är grym, att Ljungberg är skitförbannad och att de sliter lika mycket som sjuksköterskan som tog blodprov på mig idag. För då blir det en rolig EM-sommar!

Update: Tack för omtanken, du varma omtänksamma själ, men jag är fullt frisk. Var bara på hälsokontroll genom jobbet.

Monday, November 19, 2007

Nya Aktuellt

Åh, Jarl. Hjärtat... Det kommer nog bli ett helt strålande nyhetsprogram det där. Men det var visst inte så lätt att ställa om till nya slipslösa, lite softare men tillika ännu mer fördjupande Aktuellt, jag förstår det. Men jag lovar, det kommer bli strålande. Du kommer att vänja dig. Och vi med. Och Matte Knutsson! Lätt hetaste politiska kommentatorn i studion i sin rosa skjorta med en knapp uppknäppt.

Brasil!

Kom på en sak. Min syster och hennes brazilian boyfriend åker ner till Brasil nu igen över julen. Så om ni inte ska lägga alla era julklappspengar på en färddator från garmin eller en sån där fantastiskt meningslös, och dessutom ful, digital fotoram som ni ändå kommer att slänga snart så kan ni ju säga till. Eller mejla. För det finns en hel massa små brasilianska kids som är ganska sugna på en enda julklapp.

Sunday, November 18, 2007

Nytt golv. Igen.

Åh, jag skulle ju målat i helgen ju. Så blir/blev det ju inte. Men flyttat bokhyllor har vi i alla fall gjort. Den där grafitgrå färgen som skulle täcka vårt fantastiskt spräckligt gula linoliumhallgolv är förvisso fortfarande högst aktuell. Tror det kan bli hur grymt som helst. Förutsatt att vi använder en mohair-roller då. Såklart.

Men eftersom jag jobbar där jag jobbar så dyker det ju upp andra ganska fiffiga idéer och förslag när vi dricker drinkar ihop. Senaste idéen är att lägga ett nytt golv, av vävd vinyl, från Bolon ovanpå linoliummattan. Det är skitsnyggt och slitstarkt. Nån slags granitfärg är tanken vilket passar oss utmärkt eftersom vi ska lägga det i hallen. Tror nog jag måste kolla på det i verkligheten för det finns en hel massa kollektioner och färger att välja på. Armani har det i alla sina butiker. Och Lacoste. Och Bloomingdales Broadway. Visste väl att jag skulle varit mer observant på golvet och inte bara kollat kläder. My bad!

Wednesday, November 14, 2007

Yeah!

Ja, men vi kör väl en annons till. Jag är ju ändå reklamare. Idag är jag glad över marknadschefen på Saabs godkännande. Eller om han eller hon helt enkelt varit så storsint att han/hon totalt släppt ansvaret till byrån. Och då blir jag ännu gladare.

Oavsett har han/hon fattat det där med att bygga varumärke. Eller att använda andras varumärken och attityd för att därigenom få deras egenskaper och associeras med värden som kanske inte alltid är självklara för det egna varumärket. Och lite självdistans har faktiskt aldrig skadat. I like.

Tuesday, November 13, 2007

FOTC!

Ja, men det var ju inte helt oväntat att jag skulle gilla Flight of the Conchords. Den där briljanta dialogen och timingen. Och så dialekten. Eller språket. Som inte normalt på nåt sätt funkar för mig (sorry E...) och kanske är det därför jag köper det rakt av här. Eftersom Bret och Jermaine inte direkt är de skarpaste knivarna i lådan.

Fast egentligen borde det här inlägget bara handla om
Kristen Schaal som spelar Mel, deras enda fan. För hon är så bra att det är ett skämt. Fast det är hon ju alltid. Nej, men det var väl bara det. Jag går och spelar tennis...

Monday, November 12, 2007

På riktigt?

Bensinbolaget Shell har fått en reprimand för en av sina senaste annonser som visar blommor som flyger upp ur skorstenarna för att visa hur duktiga de är på att vara bensinbolag. Men det gillades inte av the advertising watchdog eftersom "We considered that most readers were unlikely to interpret it as a depiction of reality."

Måste genast kolla in skorstenarna i Hammarbyhamnen...

Thursday, November 08, 2007

Trucker!

Om det nu ska vara biltema i den här bloggen så ska jag ha riktiga grejer. Inte några små nätta fodrade vinterskor från Whyred, A.P.C. eller Acne och allt vad de där som brukar få mina pengar heter, utan lite mer hardcore.

De här helt fantastiska stövlarna, med inte det minsta dold homoerotisk underton, kommer från Scania Truck Gear och är utvecklade för *drum roll* lastbilschaufförer. Riktiga lastbilschaufförer alltså. Försök backa på mig nu!

Jävlar.

Jo, men tack ska ni ha. 3000 i självrisk för att nåt mongo backar på mig. Och så kommer räkningen 4 månader efter att jag lämnat tillbaka bilen. Det är väl inte mitt fel att nåt stolpskott från Bankeryd inte kan köra bil. Och det är inte ens en förmildrande omständigthet att knattarna gillade mina Nakkna-braller. Ni har precis snott mina nya skor. Wankers!

Monday, November 05, 2007

Vildanden

Ja, jag är förvisso partisk. Men, som ni vet, ser jag också mer teater än de flesta i er närhet. Och jag kan helt ärligt säga att Thommys version av Ibsens Vildanden som hade premiär i lördags går raka vägen i på min topp 3 ever. Kanske är det till och med det bästa jag sett. Nånsin. Så om ni skulle få för er att gå på teater nån gång den närmsta tiden vet ni vart ni ska gå...

Thursday, November 01, 2007

Pavlo Pile

Har precis diskuterat handsydda skinnskor med lädersula med en av mina välklädda kollegor. Vi är båda väldigt bra kompisar med N.D.C. Som ju inte är fullt lika god vän med svensk vinter och promenader till tunnelbanan härifrån till evigheten, konstaterade vi.

Därför tror jag på de här. Pavlo Pile i svart skinn från Whyred. Vad tror ni?

Hej, jag heter Peter och sjunger när jag inte ska.

Det blir extremt konstigt när jag återigen lyckas sjunga med i en låttext utan att fatta att jag gör det. Nu var det Alla som inte dansar med Maskinen. Och kan ni er blogghype så förstår ni att det blir väldigt konstig stämning.

Och i måndags, mitt i mötet i Malmö, sa en av kreatörerna jag satt med, att han tyckte jag sjöng en snygg andrastämma på nån Regina Spektor-låt som gick på en stereo en våning upp...

Från och med nu blir det Anna Järvinen på repeat. Vilket det nästan är ändå. Eller också så får jag lägga av och tourettes-sjunga.

Skins

Eftersom jag, mer eller mindre regelbundet, tvingar er att läsa om brittisk arbetarklassromantik på den här platsen så är det väl på sin plats att jag fortsätter.

Ni har ju sett This is England. Och vet ju att den i stort bygger på Gavin Watson's bilder på sina kompisar från förr. Från och med idag finns de utställda på Färgfabriken och ikväll är det vernissage. Jag såg en utställning med hans bilder när jag bodde där borta och de är verkligen helt fantastiska. Gemenskap och utanförskap i ett. Värme och kyla på samma gång. Och snyggt snyggt snyggt. Till och med nästa söndag håller utställningen på. Missa den inte.