Thursday, January 31, 2008

Payback-time!

Ibland är mina kollegor faktiskt fantastiska. Som när de stryker omkring mitt skrivbord, får syn på mig och undrar vad jag gör här. De tycker nämligen inte att jag ska vara här denna veckan. I deras värld ska jag springa på visningar och sen berätta hur bra det var.

Men okej då... Om ni tjatar... Off I Go! Idag blir det Camilla Norrback, Lars Wallin, Nakkna och sen Bon-fest. Minst!

Tuesday, January 29, 2008

Hanna är Bon!

Det är i alla fall en jävla tur att fina Hanna och Bon finns. Två bra i en. Sa han helt ogenerat, haha... Annars hade det varit fruktansvärt tråkigt att jobba nu. Fast det blir ganska fint i alla fall. Nu +46!

Monday, January 28, 2008

I stället för mode, förvirring...

Om jag överlever den här veckan med vett och sans i behåll så är det jag som bjuder... Kan nån jobba lite åt mig medan jag går på visningar? Please?

Tuesday, January 22, 2008

Levi's Blue

Det där med mode var ju ganska roligt trots allt. Tänk att det bara behövdes lite visningsinbjudningar i posten för att jag skulle vakna till liv igen. Fiffigt. Hoppas jag hinner gå på några bara.

Fast till nya Levi’s pop up-butiken som öppnar på världens bästa Nitty Gritty på lördag hinner jag i alla fall. Det är deras blå linje som kommer som kommer att dyka upp i ett samarbete med Nitty Gritty. Vet inte så mycket om den om jag ska vara ärlig men det ser ju bra ut i alla fall. Levi’s RED däremot, som jag skrev om i Bon för ett tag sedan, har jag ju grym koll eftersom jag lurade ur Miles en massa detaljer om nästa kollektion en sen natt på 2:35:1. Smart, Peter!

Så bring me the modevecka! Jag är ganska beredd.

4 nyanser av gult

Jag vet, det kanske inte är jätteroligt för er, men med tanke på var jag jobbar och vad vi faktiskt gör på dagarna kan såna här dialoger liva upp vilken eftermiddag som helst...

C: Vad ska det vara för färg?
R: Gul
C: Jo, men vilken gul? Gul, ljust gul, putsat gul...?
R: Va fan! Vanlig jävla gul!
C: Det finns inte.

Sa jag förresten att jag krossade på tennisen idag? Det gjorde jag. Tysken var chanslös!

+46

Vi pratar mode i stället. Jag gillade verkligen +46-vinnaren Annika Bergers förra kollektion Skyward. Den var liksom lite "fel". Den kändes som den stack ut ganska mycket, på ett bra sätt, med sina prints och de oversizade kläderna. Som funkade lika bra på killar och tjejer. Ska bli kul att se hennes visning på +46 och se hur hon följer upp den kollektionen. Dessutom är ju hon ju på många sätt väldigt långt från Nikoline Liv Andersen som visade en helt makalös kollektion sist. Roligt! Bild: John Gripenholm

Fresh!

Nu vill ju jag inte vara den som är den. Folk får väl dra i sig vad de vill. Och det är väl kanske inte det som borde ge löpsedlar, egentligen, men Amy Winehouse röker alltså crack? Det är ju inte direkt chokladcigaretter...

Update: Och Britney kör alltså på Chrystal Meth? Herrejävlar...

Monday, January 21, 2008

Hyllorna

Den där solen gör underverk för mitt humör. Just nu är den precis så att den bländar. 100 miljoner lux rakt i ansiktet. Vi har ju förstås såna där fiffiga grejer som åker ner när solen lyser för starkt men jag tror de fortfarande har vinterlov. Inte mig emot.

Har haft världens skönaste helg. Tagit det superlugnt, kollat på American Gangster, förlorat i Stockholmsspelet, gått 18 mil i solen igår (och träffat min granne och hennes underbara knatte) och flyttat runt grejer i huset som besatta.

Men nu tror jag att vi har mätt klart.
Tills vi flyttar runt lite till, öppnar upp väggen, målar om, you name it... Ungefär så här ser det i alla fall ut just nu. Innan själva hyllplanen är uppe men komplett med vattenpass och maskeringstejp. Och där i mitten, ganska exakt där skuggan från nån av växterna är, ska det alltså inte vara nån vägg.

Nu jobba...

Friday, January 18, 2008

Lite glädje, anyone?

Ja, den här dagen blir ju verligen bara bättre och bättre... Krashad dator, dissad av mitt fredagssällskap och så tvingades jag nyss tacka nej till att formge en bok. Bra. Jättebra. Och roligt! Fuck it, nu blir det den här i stället. Jättejättehögt. Det är ju ändå fredag!

A.P.C.

Indianmockasiner från A.P.C. är tydligen hett som fan i vår. Jag är inte helt övertygad. Tror jag hellre kör deras derbydojjer om jag får välja. Snygg vårkollektion har de snickrat ihop i alla fall...

Sluta!

Ja, jag skriver fortfarande copy på engelska för fransmän. Det är liksom det jag gör hela hela tiden just nu känns det som. När jag inte andra saker. Och just nu är det 800 människor som vill ha saker. Det. Går. Inte. Så nu har vi precis bestämt att vi ska glasa in våra arbetsplatser och ha en skithård gästlista och så får han som brukar stå i dörren i lilla baren på Riche fan styra upp det här! Återkommer.

Wednesday, January 16, 2008

Svepa?

"Alltså jag måste nog sitta kvar ett tag ikväll, ska vi gå och svepa en sushi eller?" (Manlig kollega, typ 63) Lite roliga kollegor har jag trots allt...

Update: Jaha. Så ringde SOS Alarm precis till min intejobb-mobil... Dom ville bara meddela att inbrottslarmet gått men att två bilar var var på väg. Finfint! Då gömmer jag mig under skrivbordet så länge, du kan väl smsa när ni fångat kanaljen så jag kan krypa fram och fortsätta jobba...

Tuesday, January 15, 2008

!

Och så en sån här sen är jag nöjd! För supernerdfakta (Benjamin och Mike mfl) kolla livefeeden här. Dessutom borde den lanseras lagom till att jag behöver en ny Mac.

Min vägg.

Om jag inte hade jobbat hela tiden så hade ni kunnat få se min nya hatthylla. Den är jättefin. Och så kunde ni fått se min vägg som snart (jaja...) ska öppnas.

Och så kunde ni fått se våra finfina String-hyllor som nu har lämnat kartongerna och så smått börjat smyga sig upp på väggarna. Måste bara mäta lite till. Snart så...

Och btw. Jag har läst av mätarställning för värme, vatten och värme i garaget. Det måste ju betyda att jag är vuxen som fan. And I like! Men okej, jag erkänner. Fredrik fick visa var vattenmätaren satt...

Friday, January 11, 2008

Is it you?

Idag kommer jag inte riktigt undan den här låten med Cassie. Den är ju liksom inte egentligen på nåt sätt märkvärdig. Eller ens speciellt ny. Men det är sköna halvsläpiga beats som känns lite roliga trots att den är superslickt producerad. Och så låter den ju precis som Unpretty med TLC. Men ändå. Den vägrar lämna mig i fred.

Thursday, January 10, 2008

Webb 2.0?

Har varit i Malmö hela dan och pratat sajt. Fick veta nåt mycket mycket lärorikt. Nån superstar inom usability och webbdesign har kommit fram till att man ska ha både långa och korta artiklar på en sajt för att den ska fungera optimalt för att behålla läsare. No Shit, Sherlock...

Tuesday, January 08, 2008

Z som i Ziggy

Utmanad var det. Av Lina som i sin tur var utmanad av Annika M. Musikjakt. Och eftersom jag fick den stora äran att fixa en grym artist på bokstaven Z så är det ju bara att sätta igång. För det måste ju finnas hur många floor fillers av artister på Z som helst ju... Inte. Fan, Lina. Får man använda efternamn? Zetterlund Monica? Z-Jay? Hell, jag kan till och med kasta in Zelmerlöv Måns...

Men okej... Zero 7 finns ju. Och ZZ Top! Har man gjort en sån brottarhit, och lika finfin video, som Sharp Dressed Man borde man ju vara ett självklart val på den här bloggen, n'est pas?

Men nej. Jag kör på Ziggy. Inte Marley (fan är det bara jag som känner att det börjar bli röda tråden med Pekka Heino av det här jävla resonemanget...) utan Stardust. Ziggy Stardust. Han är väl kanske inte egentligen en artist per se utan mer ett alter ego, men han är i alla fall min Z. Dessutom fyller han år idag, David Bowie. Och min kusin Frida också ju förresten! Grattis!


Ziggy Stardust and the Spiders from Mars - Starman

Och så var det ju det där med att skicka vidare utmaningen. Eftersom man skulle kunna hävda att Z är sista bokstaven i alfabetet (om man är engelskspråkig) så är det ju slut nu. Men då missar vi ju Å. Och det borde ju finnas hits av artister som börjar på Å väl. Så. Linda K, Sara, Mia och Yeh-Yeh girl. Ni får bestämma om Z är sista bokstaven eller om det finns fler. Finns det inte fler är ni skyldiga mig en drink!

Monday, January 07, 2008

Duffy och Adele

Lyssnade en hel del på Duffy under julen. Ni vet den där hypade lilla walesiskan från nån av de där städerna som bara innehåller konsonanter. Jag och M.I.A. var väl inte helt överrens om hennes kommande storhet, men hon har grymt skön röst och kommer förmodligen att bli massive. Precis som Adele, ännu en lika hypad ung brittiska med fantastiska små berättelser. Och i väntan på Kleerups debut, och Mapeis för den delen, får de mer än gärna hålla mig sällskap ett tag.

Adele - Hometown Glory

Tillbaka

Kan ju berätta att det lätt hetaste i Skellefteå var skidbraller från Craft. På var och varannan människa. Å andra sidan var det 15 minus så det fanns ju en poäng. Önskar bara att nån hade berättat det för mig så jag kunde smälta in. Tillbaka i Sthlm igen. Här är det ju inte direkt strålande sol och vinter...

Friday, January 04, 2008

It's Grim up North!

Ja, okej inflygningen var ju inte exakt lika het som den till New York men knarret under skorna från den iskalla snön väger upp. Och på radio i taxin pratas det finska. Här finns helt säkert varg! I alla fall om vi hade kört till vänster i korsningen mot Ragvaldträsk. Jag är beredd. Skellefteå, beware!

Thursday, January 03, 2008

3 januari, 2008!

Jag sa ju att det här skulle bli ett grymt år. Och bara för att snön vräker ner här i deep south och för att jag har längtat efter att få skotta snö så blir det fan en dagens outfit. Första ever! Och förmodligen sista. Ni ser ju hur sjukt koncentrerad jag ser ut när jag försöker kolla in i mobilkameran. Och för ovana läsare, ja, det är nån slags snöskyffel längst ner i bilden. Det är den som är den viktiga!

Update: Glömde ju lista! Mössa från We, brickor från Tom Ford, halsduk från Fendi, svart rock från Karl Lagerfelt/H&m, kaninvantar från Paul&friends och snöskyffel modell stor från ehhh, förrådet...

Wednesday, January 02, 2008

Medieval vs Medieval

Det kanske i och för sig bara är jag. Men varje gång jag läser ordet medieval, alltså mediernas val att vinkla, eller val av medier för den delen, så läser jag medieval som i medeltida. På engelska alltså. Fattar inte varför men det är verkligen så undantagslöst. Kanske för medierna (japp, totalgeneraliserar här) är helt uppfuckade när det kommer till värderingar så att medeltida faller sig alldeles naturligt... Ja, det var bara det...

Tuesday, January 01, 2008

Dag 1

2008 alltså... Sweet! Tror det kommer bli ett alldeles förträffligt år. Även om idag, dag 1, varit mer än lovligt seg. Av förklarliga skäl. Tur att Will Smith finns. Han kan få rädda världen och traska omkring i ett övergivet New York hela dan om jag får bestämma. Trodde inte I am Legend skulle vara så bra som den faktiskt var. Eller den går väl inte in på topp 3 direkt men absolut sevärd. Framför allt den dag som denna. Hoppas ni mår bra, vänner.