Wednesday, October 31, 2007

Hoppa lite, anyone?

Btw. En av mina favvoinredare har också köpt ny säng. Och tycker också att den är lite väl hård nu i början. Men eftersom hon har koll på riktigt så kommer hon med mycket begåvade råd. Hoppa, Peter. Hoppa!

Hon var lite sen i morse för hon höll på att hoppa i sängen i stället för att komma till kontoret. Mycket bra prioriterat. Så är det nån som kan komma över med lite överenergiska kids i helgen, så be my guest!

Tuesday, October 30, 2007

Snart.

Sorry att jag är mer än lovligt frånvarande här. Det är bara lite mycket just nu... Har inte glömt bort er. Lovar!

Wednesday, October 24, 2007

Magnificient 7!

Eftersom ni inte tittade... Arsenal vann med 7-0 igår och Theo gjorde 2. I Champions League. Det räcker liksom så. Ännu en fantastiskt begåvad minsting. Sen kan Dif och Göteborg göra upp bäst de vill om den där allsvenska seriesegern mot topplag som Trelleborg och BP.

Sunday, October 21, 2007

Lördagspromenad

Ja, alltså vi skulle ju bara ut och gå lite. Vilket vi gjorde också. Vi gick runt lite i vårt hood och efter ett tag hamnade vi i typ Småland. Det var jättekonstigt. Men sen kom vi till Vårby gård och då var ju allt som det skulle, som tur var.

På vägen hem råkade vi gå in i Skäris Centrum och så stod de där tjejerna bara där. Som snällt undrade när vi senast fick nya mobiler av vårt abonnemangsföretag. Vi sa att det var nog ett tag sen, varpå de konstaterad att så skulle det ju inte få vara. Okej tack så värst mycket sa vi och gick därifrån med solsken i blick och köpte en dvd-box. Så nu har vi helt plötsligt täckning hemma. Och därmed inga ursäkter för att inte svara.

Och imorgon ska jag flightmoda hela vägen till Malmö! Mycket bra timing.

Friday, October 19, 2007

Control

Alltså den är ju väldigt snygg. Inte helt oväntat förvisso, men ändå. Ska bli väldigt kul att se.
Eh, ja, just kul är kanske inte rätt ord men ni fattar...

Inte alls jag.

Jag undrar en grej. Varför, nej låt mig förtydliga, varför i helvete vill våra största morgontidningar ha en egen motsvarighet till SJs kupé? Småmysiga texter av förtjusta journalister som får träffa Mads Mikkelsen, Joe Labero eller Charlotte Perelli och allt vad de nu kan tänkas heta. I en avslappnad miljö över en kopp te. Grönt te. I en mysig skärgårdsdoktornpolo.

Eller Charlotte kanske inte har fått vara med ännu. De sparar förmodligen henne till ett skönt hemma hos-reportage där hon fixar julkäk hemma i Hovmantorp. Eller så får hon vara gästreporter och åker på spa. Mat, mode, skönhet, shopping. Och resor och relationer. Jag vet inte jag...

Visst, det har blivit lite bättre sen första numret med det är fortfarande plottrigt redigerat och jag vet fan inte vad som hände med föryngringen och den där utlovade kvalitetshöjda bildjournalistiken. Även om den funkar betydligt bättre. Och svenskans Min helg är ju exakt samma format, rent innehållsmässigt. Fast i påstan-format. Fast de redan hade en grym K-del.

Förmodligen är det ett smart drag rent annonsmässigt. Eller det är klart att det är. Ju fler artiklar om tryffelhundar och systrarna Elvestedt desto fler lifestyle-annonsörer som säljer äkta italiensk olivolja och nygårdsanna-kläder.

Och med tanke på mitt förra inlägg är jag ju förmodligen dessutom målgrupp. Ja ja... Jag går väl och hämtar kaffe då.

Wednesday, October 17, 2007

The Clash!

Jag begiper inte hur man kan lägga en ganska avgörande landskamp på samma tid som Gunnels gröna... Är det ens möjligt att välja mellan dessa båda magiska ögonblick?

Tuesday, October 16, 2007

Hej hej Lars Wallin!

Exklusiva material och avancerade sömnadsdetaljer som en bröstficka dold i en söm, dolda knäppningar och insnitt bak på axlarna för passformens skull gör att prisbilden blir hög. Kostymerna kostar mellan 7 900 och 8 900 kronor säger Cafe.

Ha! Som jag letat efter nåt vettigt att lägga min novemberbonus på...

Träna!

Eftersom samtliga ladies i mitt hus vägrar vara med på bild så får det bli den här. Men jag kan ju konstatera att vårt hus mer och mer är under förvandling. Ibland är det catwalk och ibland är det Nigella-inspelning. Nu senast är det nån slags yoga-pilates-fotbollsakademi! Väldigt trevlig är det. Och i kväll kommer det ännu fler opererade korsband på besök. Snart har vi ett helt damlag!

Sorgligt.

Jag trodde verkligen hovrätten skulle gå på tingsrättens linje och fria de där killarna. Är glad att de inte gjorde det. Även om det är lite konstigt att det kan skilja sig åt så mycket som ett frikännande och 4 år.

Nu vet ju jag inte mer än vad som stått i alla tidningar men med tanke på hennes skador och deras helt sjuka sms efter var det ju en mycket logisk dom. Formulerar man såna sms vet man ju att man gjort nåt som inte är okej. Begriper inte hur man kan ha så lite respekt för en annan människa. Tragiskt.

Friday, October 12, 2007

Pour Moi!

Men inte ska väl jag...

Skämtar du? Inte?

Men tack så värst då. And bring me the bubbles!

Update: And the bubbles came...

Tuesday, October 09, 2007

Grattis!

Chanel Pro Lumiere Correcteur Professional Finish Concealer. Den bästa concealer jag köpt i hela mitt liv. Förvisso den enda, men ändå. Rekommenderas å det varmaste! Och japp, idag är det M.I.A.s födelsedag!

Begåvad konst

Om jag hade bott i London hade jag tassat iväg till Tate Modern och kollat in colombianskan Doris Salcedo’s Shibboleth som öppnar idag. En spricka i betonggolvet genom hela turbinhallen som blir bredare och bredare. En spricka som vill berätta om flyktingars upplevelser kring rasism och segregation. Och turbinhallen är ju inte direkt liten, vilket säger endel om sprickan mellan människor. I like.

Monday, October 08, 2007

Hellre sova!

Ja, ni behöver ju inte sörja för att ni missade Dave St-Pierre's föreställning i helgen. Det är bara att gå och se valfri dansskoleuppvisning och låta nån spekulativ "hej jag vill gärna provocera lite"-regissör bakom spakarna. Säkert fantasiskt duktiga dansare men det blir lite för mycket Actors Studio-övningar och lite trist när det bara är provokation för provokationens skull. Tycker jag. Som på bilden i den förra inlägget. Det partiet kallades "The sushi bar is open. Free for children under 12". Trevligt!

Vissa grejer var jättebra, men det mesta var sådär tyvärr. Intressant dock att nakenheten blir kostym och att man i vissa lägen helt glömmer bort att de är nakna. Det är coolt.

Idag vill jag helst åka hem till mitt Mysa Moln och min nya säng igen. Bara så ni vet...

Friday, October 05, 2007

Mera dans!

Idag blir kanadensiskt. Koreografen Dave St-Pierre och föreställnigen La pornographie des âmes.

Eller som Dansens hus själva uttrycker det i sina stapeldiagram omvandlade i ord:

Performance: Japp
Kött och blod: Japp
Provocerande: Japp, even more.
Nakenchock: Bär påven en lustig hatt?

Tur att Sasha Waltz förra veckan var fantastisk, för ärligt talat har jag inte en aning om vad jag kan förvänta mig av aftonens föreställning. Men roligt ska det bli!

Nya Braviafilmen

Eftersom jag gillade både studsbollsfilmen och färgsplashfilmen så trodde jag att jag skulle gilla lerkaninsfilmen också. Det gör jag. Fast jag tycker fortfarande att studsbollsfilmen har bäst helhet. Även om de små kaninerna är väldigt fina och musiken såklart väldigt väl vald. Och det är bättre känsla i den här än i färgsplashfilmen. Och 2,5 ton modellera leker man inte bort!

Wednesday, October 03, 2007

Check!

Japp! Nya jeans. Generic från Acne. Greyblack.

The 90's

Schyffert ska ju som bekant köra nån slags monologhyllning till 90-talet i december. Tillsammans med Fredrik Lindström och Martin Luuk. Jag tror jag vill se den. För jag gillar honom. Inte bara för att han också hänger på Öland hela somrarna utan för att han faktiskt är smart. Och har distans. På riktigt. Även om väldigt väldigt många har problem med honom och hans distans, som ju mer än ofta bara avfärdas som ironi - so 90's... Och självfallet är Alice Bah, helt programenligt, på affischen!

Tuesday, October 02, 2007

Nu så!

Nu har jag och Didde precis bokat en stående tennistid på tisdagar for ever and ever. Mycket roligt ska det bli. Framtiden, here I come. Här ska spelas in dollars!

Ny sajt!

Vissa saker gör mitt jobb extremt mycket enklare. Idag är det den här 80-talsskapelsen. Av Kleerup. Och by Risky Bizniz som dessutom flyttat till en ny sajt. Ser fram emot mera mera...

Monday, October 01, 2007

Spindlar...

Jag måste faktiskt... Vi bor ju numera i ett hus och där finns uppenbarligen spindar. M.I.A hatar spindlar. Jag hatar dem mer. Men det roligaste jag tror jag hört ever när det kommer till vårt spindelhat utspelade sig nämligen igår. M.I.A skulle hämta lite grejer från förrådet och såg två spindlar och försökte liksom sopa ut dem därifrån. Det gick sådär för spindlarna vägrade samarbeta. Så hon lackade ur. Som fan. Och istället för att sopa ut spindlarna sopade hon, ytterst resolut, världens största hög med damm över dem tillsammans med det helt briljanta verbala påhoppet "Jag hoppas ni får astma, era jävlar!" Jag kan verkligen inte sluta skratta åt det. Det kanske bara är jag, men det framkallar filmiska bilder.