Tuesday, September 05, 2006

Fråga:

Det dyker upp allt fler hörnbanners med uppmaningar om att vi ska rösta. Det tycker jag är jättebra. För här ska röstas. Men då kanske nån kan tala om för mig vilka jag ska rösta på. För jag är inte på nåt sätt övertygad om att ett enda parti faktiskt förtjänar min röst. Eller så gör alla det. Typ.

Gjorde ett test på DN och höll med alla partier om allt till mellan 55 och 65 procent. Det är alltså 10 procent som skiljer mig från konservativa kd-människor och lika konservativa vänster-lirare. Mest var jag miljöpartist. För att jag inte ville ha kärnkraftverk och för att biltullar var toppen. Minst var jag kd-kille. Förmodligen för att jag tycker att man ska få gifta sig med vem man vill oavsett kön och bakgrund. Men not in a million years jag kommer rösta på miljöpartiet för det. Så vem fan ska få min röst?

Så om någon hör nåt begåvat som kan få mig i en rikting eller en annan kan ni ju säga till. Det här ju till och med svårare än att bestämma mig för om jag ska behålla min Filippa K-dojjer eller köpa dom där N.D.C-kängorna jag går och känner på varannan lunch...

18 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Röstning är besvärligt, då det aldrig finns ett enda parti som enbart uttrycker åsikter man röstar eller tillvägagångssätt man tycker är vettiga. Min egen linje i årets röstning är att jag absolut inte kommer att ge Alliansen röster, och att jag kommer att rösta på partier som tar upp frågor som jag tycker ges för lite uppmärksamhet! Något vettigare tips har jag egentligen inte, glaaah.

September 05, 2006 10:32 AM  
Blogger Peter said...

Check! Mera... anyone. Jag vet ju att ni är begåvade människor där ute...

September 05, 2006 10:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

Gillar att Hanna vägrar ge Alliansen röster. Det kommer jag också göra. Det gör i och för sig inte saken lättare, men man har ju några färre alternativ i alla fall. Men det känns som det är ett mer dirty val än någonsin i år. Fast nån borde ju ge Alliansens PR-byrå en eloge. Där har de lyckats i alla fall. Ända tills ungfolkpartisterna börjar leka Watergate...

September 05, 2006 1:21 PM  
Anonymous Anonymous said...

Tänk så här, om du nu blev miljöpartist i ett test där du inte visste i förväg vad dina val representerade för parti så borde det verkligen vara det rätta partiet för dig. Men som du förstår så kommer inte Miljöpartiet vinna valet så om du nu är mer vänster än höger och vill att miljöpartiet ska få mer att säga till om så rösta på Sossarna så att de vinner och tar in miljöpartiet i riksdagen med sig. Då slipper vi i alla fall högerpolitik. Men det är ju min åsikt och den är ytterst personlig för mig. Rösta.. det är viktigast.

September 05, 2006 1:21 PM  
Blogger Peter said...

Whooa! Jag har läsare som håller på den röda sidan. I like it! Mera mera...

September 05, 2006 2:01 PM  
Blogger Peter said...

Ben! Skönt att du i alla fall väger in PR-byråns jobb. Vi jobbar nog inom rätt bransch trots allt...

September 05, 2006 2:30 PM  
Anonymous Anonymous said...

Jajamän. Kan ju bara konstatera att de lyckas väldigt bra med att nå ut med sin grej och lansera fyra ibland ganska olika partier som en Allians. De övriga är både osynliga och identitetslösa. Förutom Osynliga partiet då. De både syns, hörs och har en identitet.

September 05, 2006 3:30 PM  
Blogger Johan B said...

Skall jag ge min bild också? Jag menar, jag kommer stå i i lika bjärt kontrast mot övriga kommentatorer som min Fred Perry-piké i min presentationsprofil.

Hinner inte skriva något argumenterande just nu (har lite studiebesök att mata in i powerpoint) men återkommer möjligen under morgondagen.

P.S Jag är nu innehavare av en, om möjligt, tjusigare halsduk än du har Peter. D.S

September 05, 2006 4:07 PM  
Blogger Peter said...

Ha ha, Johan, jag visste väl att du skulle dyka upp här och sätta dig på tvären... ;) Ser fram emot att se dig i din halsduk. Vi får nog snart styra upp en drink!

September 05, 2006 4:17 PM  
Anonymous Anonymous said...

Jag orkar inte gå och gömma mina åsikter eller hålla igen. För jag tycker så och det känns bra för mig. När det gäller alliansen tycker jag det största problemet ligger i att idag kanske de vekar så bundis och övverrens men tror inte att det kommer låta så när de har vunnit. Det kommer bli kalabalik och det är vi som straffas för det. Vi som lever i sverige! ja.. hm det där med politik är ju rätt kul. Fast jag håller mig gärna till mode och musik ;)

September 05, 2006 5:30 PM  
Blogger Peter said...

Håll för tusan inte igen, Ida. Och kalabalalik blir det hur den än blir. Jag är också mer mode och musik än politik. Märkligt bara hur jag känner mig så blase över något som ju faktiskt är viktigt. På riktigt.

September 05, 2006 6:11 PM  
Anonymous Anonymous said...

Det är nog många som känner sig blase. Efter skandaler hit och dit i politiken känns det rätt svårt att lita på politiker eller deras politik. MEn visst är det viktigt. Det är ju vår enda chans till att säga till om något även om just min röst känns som en droppe i havet.

September 06, 2006 7:57 AM  
Blogger Peter said...

Ja, dom får fan skärpa sig. Det räcker nu liksom...

September 06, 2006 9:39 AM  
Anonymous Anonymous said...

Inte bara blå läsare här inte. Jag blev 80% vänster och 0% moderat på aftonbladets test...

September 06, 2006 4:45 PM  
Blogger Peter said...

Big Up, Tilda! Imponerande klarhet.

September 06, 2006 7:21 PM  
Anonymous Anonymous said...

Apropå att vara mer mode och musik än politik: Jag har laddat ner Squarepushers nya skiva som släpps i mitten av oktober. Om Squarepusher vore Lars Leijonborg skulle jag tatuera in folkpartiets logga på valfri kroppsdel. Nu.

September 06, 2006 11:12 PM  
Anonymous Anonymous said...

Och om Tortoise & Bonnie 'Prince' Billy vore Alliansen... Ja, då gillar jag verkligen allianser. Och så gillar jag att lätta mitt hjärta på Peters blogg...

September 06, 2006 11:16 PM  
Blogger Peter said...

Annars hade det ju varit skönt om du tatuerade in, typ en blåklint eller vad det nu är, med hela jävla rotsystemet och allt över hela underarmen. Typ som Fredriks Johanna-hjärtafackla. But then again... Det är underbart att lättar ditt hjärta här. Alla ska med. Eller hur var det...

September 07, 2006 8:51 AM  

Post a Comment

<< Home