Thursday, August 24, 2006

+46-visningen

Med +46 vill man skapa en plattform för att ungt svenskt mode ska få mer uppmärksamhet internationellt. Därför har dom blandat in kommunikationsbyråer, magasin och en stor butik vid norrmalmstorg som säljer mycket jeans och inte heter Acne.

I år representeras +46 av Marie Hammarberg, Diana Orving, Lisa Ask och Alice Shulman. Deras kläder presenteras en gigantisk nedsläckt hall i varsin "monter" som dom fyllt med rekvisita, modeller och kläder. Och i stället för en vanlig catwalkvisning får vi i stället gå runt. Och det är i princip bara en designer som har en upplyst monter i taget. Resten är ganska svart. Och på det hela taget blir det ganska coolt.

Det är ganska olika uttryck. Vilket såklart är meningen. Och bra. Allt från stickat och jättestora hår till klänningar i skira material och massor med guldfärger hos Marie och Diana till mer dressat och omlottkappor och tyger hos Lisa. Alice har utan tvekan de mest skira materialen. Nästan inget material alls. Och hon säger sig inspireras av rytmiska gymnaster och har därför följdriktigt placerat 5 modeller på varsin pilatesboll. I rytmiska rörelser och förförande, extremt erotiskt laddade ansiktsuttryck, vilket naturligtvis är väldigt väldigt genomtänkt. Och modellerna gör sitt allra yttersta för att se sexiga ut. Voyeurkänslan är total. Det är fantastiska klänningar. Nästan mer än lovligt tunna. Och kommer inte på nåt sätt att finnas i en butik nära dig.

Bra visning absolut. Och vi lär ju få ser mer av de här fyra.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

I DN stod det att man kände sig som på zoo. Inte så bra kanske.

August 25, 2006 3:47 PM  
Blogger Peter said...

Ja, jag läste det. Riktigt så illa var det inte. Men det var väldigt speciell visning. Cool. Men man kände sig extremt betraktande på ett rätt skumt sätt...

August 26, 2006 4:19 PM  

Post a Comment

<< Home