Tuesday, May 30, 2006

Scary Spice vs James Blunt

Även om tjejer och killar från Essex kan vara mer än lovligt dodgy så är det ändå nåt visst med deras jag skiter väl i dig- och I'll smack you in the face-attityd. Visserligen kan dom fullkomligt skrämma slag på mig men det är väl något jag får leva med om jag ska upprätthålla min passion för arbetarklassengland.

Till saken. Den förträffliga radiokanalen Essex FM har förbjudit alla låtar med James Blunt. Lyssnarna står helt enkelt inte ut längre. Och för det har både radiokanalchefen och deras hårdsminkade, guldringsbärande och allmänt scary lyssnare all min respekt. Nu skiter jag ju egentligen högaktningsfullt i vilken musik folk lyssar på, det är ju faktiskt deras ensak. Men lite roligt är det ändå, tycker ni inte?

Present!

Vi behöver dig nu. Kom fram! Vi ska vara snälla och tycka om dig hela långa sommaren. Vi ska tycka om dig mer än nånsin. Nästan mer än vi tycker om England. Det enda du behöver göra i utbyte är att skina lite. Typ från nu till oktober. Kom igen, du får min Buffon-bild! Kan till och med slänga in Anns Riquelme. Även om vår lilla kontorskatt börjar gråta då. Bara du skiner lite här och lite i Bromma och lite i dom södra förorterna... Och kanske lite på Odenplan. Det är vi faktiskt värda med tanke på hur mycket vi sliter med miffogrejer...

Sunday, May 28, 2006

Lång helg.

Vet inte riktigt vad jag ska säga... Det var en lång helg. Massor med dagar ledigt där en del ibland jobbade jättemycket och jätteintensivt medan jag bara var ledig. Kändes skumt. Inte roligt att vara ledig när dom man vill umgås med jobbar. I alla fall inte om det regnar. Och det är popaganda. Ingen bra kombination. Över. Huvud. Taget. Fast det är ju egentligen bara som vanligt just den här helgen varje år. Stackars popagandamänniskorna.

Torsdagen totalförsvann i regn. Och fredagen på dagen var ehhh... också ganska regnig. Men åkte ändå ut till universitetet för att stå i kö för att kolla på Cat5 och Nicolas Makelberge. Missade Cat5, dansade till Nicolas och gick ut i leran (high heels, anyone...) för att kolla på the Embassy och Le Sport. Bra. Fast safe. Drog in till F12 Terrassen drack lagom mycket, blev plåtad av sthlmsfinest (som vanligt...) Och drog vidare till solidaritet. Gav upp redan på väg dit eftersom vi konstaterade att fåglarna redan var klarvakna. Åkte vanlig taxi! Lördagen var solig och trevlig, jag var inte bakis alls och jag köpte snyggt färgkoordinerade kläder av Laura Delicta, Jay-Jay's flickvän. As a gift, please. Hon förstod ungefär... Det är inte lätt med engelskan alltid när man är fransk fotomodell. Gick inte på fest utan tillbringade aftonen med Johnny Depp och en helt fantastisk liten knatte som med all säkerhet kommer att gå på rökheroin innan han fyllt 15. Så bra var han. Och på söndagen åt jag en ganska vidrig jazzbrunsch på mosebacke. Ja, det var väl typ det. Nu New York Super Fudge Chunk!

Tuesday, May 23, 2006

Verkligen inte alltid.

Oftast har det varit okej. Inte mer. Inte en sekund mer. Oklanderliga Heineken på fat liksom. Idag var det inte så. Idag var det lager från Brooklyn, musik som svängde och fick en vilja göra spellistor och människor som betyder något och precis kommit hem från Libyen. Det tillsammans med fönster ut mot den genomvåta Skånegatan där strålkastarna från bilarna speglas och får en att känna sig som del av nåt betydligt större. Och snyggare.

Jag vet, jag brukar säga samma sak om Marie Laveau. Gillar ju det urbana. Men idag var det skönt. Och Lars Winnerbäck var inte där (let's face it, jag och Ben har haft lite väl mycket dangerous encounters med the man in redish hair på sista tiden).
Kort sagt. PSB var riktigt bra. Och doften från den varma asfalten och dom regnvåta popplarna (!) på södermalm kändes väldigt sommarstockholm. Mer sånt. Mycket mer sånt. Nästa gång får du följa med. Vill ju det.

Monday, May 22, 2006

You'll Never Walk Alone!

Förutom att Bromma på sista tiden av nån märklig anledning förvandlats till Islington så dyker det upp fler och fler tecken på att det nog kan bli en grymt bra sommar. På torsdag inleds popaganda vid universitetet och regnar det inte som vanligt ser det rätt bra ut. Det enda som är bra med Göteborg har destillerats ner till mp3or och kommer hit i form av TTA, The Embassy, Cat5 och Lo-Fi-Fnk. Och dessutom släpper TTA "New Waves", den snyggaste EPn på jättelänge, på onsdag.

Beckmans M3

Var som vanligt på Beckmans modevisning i helgen. Dom är duktiga. Nästan alltid. Nästan alla. År efter år. I år var det bara tjejer. Och bara tjejkläder vilket var lite trist... Men en fashionshow är en fashionshow. Och det var en rätt skön blandning av 80-talsinfluenser och 1700-talsinfluenser. Fast bara influenser och oftast riktigt snyggt placerat i våren 2006. Och snygga material och arbeten som vanligt.

Det roligaste på hela visningen var dock modellerna. Eller val av modeller till respektive kollektion. Som var klockrent. Det fanns allt från the usual 17 år, 1.80 cm och 47 kilo fotomodell till minimodeller på 1.60. Och dom var ascoola. Och istället för dom gamla vanliga instruktionerna "se sexig sexig sexig ut och flirta som satan med den smala snygga snubben på rad 2 när du posar" var det istället allt från: "tänk dig att du är med i en Audio Bullys-video och att du ska spöa upp dom i publiken och att you don't give a fuck" till "se soft ut och gå och smådigga lite till electron samtidigt som du ser helt överjävla finurlig ut och verkligen är up to no good..." Skitroligt. Bäst casting och en av dom skönaste kollektionerna hade Marie Hammarberg. Roligaste modellerna jag plåtat sen nakkna-visningen. Ler fortfarande.

Saturday, May 20, 2006

Idag!

Go, go, go go
Go, go, go shorty
It's your birthday
We gonna party like it's your birthday
We gonna sip Bacardi like it's your birthday

Eller kanske inte Bacardi. Det är ganska nasty faktiskt. Och du är värd så mycket mer. Så oändligt mycket mer. Grattis på födelsedagen! You are the bomb!

Friday, May 19, 2006

Förresten...

Inte bara ett, utan två, av mina absoluta favvoställen belönades ju med DNs gulddrakar. Marie Laveau's bar blev bästa bar. Och det är ju svårt att säga emot. Sköna människor, bra musik och dom absolut bästa drinkarna i stan. Vilket tillsammans med extremt uppmärksamma bartenders kan bli jobbigt...

Och så caféet på Nitty Gritty som blev bästa café. Och där har jag ju spenderat hur många luncher som helst ätandes filodegspajer och annat smaskigt efter att ha köpt fantastiska kläder... Grattis till båda. Och till mig och er som brukar göra mig sällskap. Ses snart igen!

???

What's up with det här jävla höstvädret. Sa jag att jag var sugen på dig, Burberry Prorsum's fall/winter 06-kollektion, redan nu eller? Nej, just det. Så jag säger som Luda... Get back! Motherfucker you don't know me like that!

Du är jättejättevälkommen om ett par månader. Eller du kan till och med få komma och hälsa på vid väl valda tillfällen nån gång då och då i sommar. Kanske när jag sitter och dricker drinkar med min syster hos Christian Lacroix i Paris i sommar. Eller när jag ska vara snyggast i stan och spela skivor (tillsammans med min minst lika snygga sidekick!) i dom fashionabla kvarteren i stan. Men inte nu. Du får vänta. För nu är jag med Kim. Och Yohij.

Wednesday, May 17, 2006

No More Years of Hurt!

Om du undrar hur Steven Gerrard, Becks och Frank Lampard ser ut mellan matcherna i sommar så kommer svaret här. Kim Jones har som vanligt gjort världens snyggaste kläder för Umbro och tanken är att det är dom landslaget ska ha på sig när dom bara softar runt på hotellet. Eller gör Tyskland till en snyggare plats. En World Cup 06-kollektion helt enkelt. Kolla här eller på mig för mer. Det lär ju bli VM-guld! Det kan ju inte bli nåt annat.

Dessutom är autumn/winter-kollektionen galet snygg så det kan nog bli ett bra år, trots allt...

Monday, May 15, 2006

The Sound of Now!

Ni får en till. Fast den här gången en hel jävla mixtape. 50 minuter 12 sekunder Sound of Now som piratradiorösterna i inledningen av alla nattsändningar stolta proklamerar medan man sitter svettig i en svarttaxi på väg hem från nåt alldeles för olagligt party i Brixton och bara ler och undrar vad fan det var som egentligen hände och hur vi kom dit.

Lily Allen ligger bakom och det är en skön blandning av grime, hip hop, reggae och jungle...

Gud vad jag längtar till London nu...

http://www.lilyallenmusic.com/music

Do You Copy?

Tillbaka från min utflykt norrut. Åkte så långt som till Uppsala där jag tillbringade aftonen på ett slott och natten bakom skivspelaren i en hotellbar. Där jag ju som sig bör alltid hamnar. Och även om mina kollegor inte alltid uppskattar mina klockrena floorfillers i sagolika remixer så vet jag ju att ni gör det. Så varsågod. Dagen remix! En Copy-remix på Mariah Carey's ”Emotions”. Himmelsk.

http://beta.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=285CBF9A7F9CDD04

Thursday, May 11, 2006

Vatos Locos 4-ever!

Har ju tidigare haft djupa ingående diskussioner med mina kära vänner om hur mycket latino och chicano man egentligen kan sporta i sommar. Vågar man till exempel köra vida beiga chinos med ena benet uppkavlat? Eller räcker det med ett par espandrillos? För gangsterlatinolooken är ju klockren just den här sommaren. Den funkar ju förvisso alltid men i år är den ju verkligen the shit. Och dom här dojjerna är ju liksom mer... eeehh... Marc Anthony...

Eftersom jag vet att det bland alla tusentals besökare finns minst 3 med uppenbar känsla för stil på den här bloggen så har ni härmed fått makten i era händer... Köpa eller inte köpa?

H&M och Viktor & Rolf

Det blev inte Miuccia... Det blev Viktor & Rolf. Och en herrkollektion. Tackar tackar! Kan bli spännande. Förhoppningsvis. Dom har ju endel konstigheter för sig på gott och ont. Men bra val. Inte så tryggt. Det är lite Theo Walcott över det...

Ur DN:
Klädkedjan Hennes & Mauritz kommer att ta fram en engångskollektion tillsammans med designerduon Viktor & Rolf. Kollektionen, som omfattar både dam- och herrkläder, böjar säljas i november i utvalda butiker på alla marknader i Europa, Nordamerika och Mellanöstern.

Wednesday, May 10, 2006

Je Travaille!

Ser bättre ut härifrån! Man kan nästan tro att södermalm flyttat jättelångt söderut. Och det är inte alls jobbigt att sitta därinne och titta ut på alla som hänger i solen. Inte alls faktiskt.

Jag och Gwen.

Det är faktiskt nästan sommar ute. Som gjort för att sitta i solen med alldeles för lite kläder på sig. Och om man nödvändigtvis ska ha kläder så måste dom vara somriga. Vilket ju inte är alldeles självklart. Eller enkelt. Och det är ju bara att titta dig omkring så ser du ju hur det ser ut. Och det är inte vackert.

Inte för att jag är någon som helst förespråkare av shorts på män i stan eller för den delen bar överkropp på stan eller på thaibåten för den delen (ever, ever, ever...) men man kan ju softa omkring med stil. Utan att anstränga sig till och med. Så se därför ut typ så här. Så är du hemma. Jätteenkelt. Adidas och Yohji Yamamoto Y-3.

Annars är det ju som vanligt. Acnes mer än lovligt tunna t-shirts. Alltid alltid alltid. Speciellt nu. Och behöver man nya sandaler (en del kanske inte tycker att jag gör det eftersom mina Y-3 från förra året till och med fick skivomslagsstatus) kan man med fördel slå till på årets modell. Billig och bra som vanligt.

Monday, May 08, 2006

Tillägg!

Och be till gud att Wayne Rooney blir frisk. Annars är det en skadad Michael Owen, en värdelös Peter Crouch och Theo Walcott som bildar anfall. Förvisso är Theo en Gunner men han är ungefär lika gammal som Vendela Bärlin...

Stora Englands-inlägget.

Play It Again Salmonella! Det är nåt visst med rubriksättandet i engelska tabloider. Något som gör att man faktiskt kan bortse från att dom oftast är mer än lovligt sleazy...

Ovanstående är från the Sun och syftar förstås på stackars Tottenhamspelarnas lasagne. Som gjorde 10 spelare magsjuka vilket fick till följd att dom torskade mot West Ham. Vilket fick till följd att dom missade Champions Leagueplatsen. Som gick till Arsenal. Och som var värd sisådär 700 miljoner. Tackar tackar kökschefen! Och Thierry. Å andra sidan är det ju bara 9 dagar kvar till finalen mot Barca och då blir det ju ändå direktkvalificering eftersom dom regerande mästarna numera får försvara sin titel.

Hur som helst. Arsenal, i den sista matchen på Highbury fixade hela kalaset och Henry gjorde hattrick och nu kan flytta vidare till Ashburton Grove med 700 millar extra.

Och det är nåt visst med Highbury. Sist jag och M.I.A var där var det en snubbe som friade till sin lady på trappan på bilden. Och trots att Emirates Stadium tar typ 30 000 fler åskådare så sätter sånt sina spår. Och det tillsammans med nattöppna extremt sunkiga chip shops, alla geezers som styker omkring i sina kappa-tröjor (antingen på eller nonchanlant nerstoppade i bakfickan) och ser fullkomligt livsfarliga ut och undrar om man har några issus with their mates? eller om you're taking the piss? eller hemlösa som blir skitförbannande när man inte can spare some change eller alla svarttaxis med som bara spelar piratradiogrime alternativt dito drum'n'bass på en volym som formligen skriker tinnitus så är det nåt visst med norra London...

Och så är det bara 32 dagar kvar till England möter Paraguay i VM. Och hoppas hoppas hoppas dom får möta tyskarna. Eller the Argies. I nån jävla match i alla fall...

Thursday, May 04, 2006

Garden State

Vårt USA-baserade Bob Lee Creative-kontor har fått ny trädgård. Och det måste ju firas. Champagne och björnbärsbellinis kommer därför att serveras hela helgen. För er som inte har möjlighet att åka dit finns en film här. Enjoy.

Wednesday, May 03, 2006

Ready to Uff!

Just nu är det här väldigt mycket jag... Jag kan ändra mig men jag tror att blir så här. Kanske en smula uppklätt, men är det fest på slottet så är det. Kan bli en smal slimmad kavaj från, säg Ozwald Boateng eller nån annan trevlig Savile Row-skräddare, jag kan inte riktigt bestämma mig. Den som är där får helt enkelt se... Men sharp som fan blir det i alla fall. Såklart! Sista ordet är inte sagt.

Men jag lovar att leverera minst två Curtis vodka-remixer (Chris Brown och Uffie) och en hel skål Hot Chip!

Monday, May 01, 2006

Reclaim the Fashion!

Idag är det första maj. Stora arbetardagen. Stora reclaim the streetsdagen. Dagen då det är dags att hylla våra arbetarhjältar och ta tillbaka gatorna från kommersialismen. Så långt är jag med. Så klart. Det är alla med hjärtat på rätt ställe. Vi behöver våra fria platser i tider av ny gallerior med cubus och lindex följda av ännu fler gallerior med mq och dressman.

Och klart som fan en olaglig demonstration då och då är på sin plats. Och det är lite roligt. Inte just allt tjafs, bråk med poliser och krossade skyltfönster. Men hela grejen. Hela antikommersialismgrejen. När reclaimarna själva är exakt lika kommersiella som jag. Och sportar vintagejeans, svarta carhartthoodies, adidas abdul kareem jabbar-trainers, evisujeans, adidas originalsjackor, pumadojjer, limiterade new balance-skor och så vidare och så vidare... Och det var bara det jag såg med ena ögat...


Fast det är klart, ska man krossa skyltfönster och slåss med poliser är det väl bäst att göra det med stil. Påminner inte så lite om våra vänner ett stenkast (förlåt...) västerut.