Tuesday, November 07, 2006

David LaChapelle

Och så har David LaChapelle's tredje bok i hans trilogi dykt upp. Heaven to Hell. Om ni är sugna. Ibland är hans bilder ganska sköna. Om man är på humör. Han har ju ett ganska, eller väldigt, visuellt bildspråk som jag kan tröttna som fan på (jag är nog mer en Testino-kille om jag får välja) men det är ju inte så lite färgexplosioner och det behövde jag idag. För är det nån som kan arrangera bilder och tokfärglägga popkultur så är det ändå David.

7 Comments:

Blogger Kerstin said...

Åh, jag älskar David LaChapelle. Jag var i på en utställning i London som han hade för kanske 3 år sedan. Helt otroligt bra var det. Tack för tipset om boken - det hade jag totalt missat.

November 07, 2006 12:18 PM  
Blogger rosa fluff said...

Jag gillar färgerna och plastigheten. Kan däremot ha problem med motiven i bland.

November 07, 2006 1:06 PM  
Anonymous Anonymous said...

Jag gillar hans porträtt. Vissa bilder känns som om han är helt förälskad i personen och bara vill att han/hon ska se så bra ut som möjligt. Andra bilder får man intryck av att han valt att arrangera bara för att han visste hur himla kul de skulle ha under fotosessionen. Sen finns det en del som är roliga/snygga/kitschiga men kanske inte tillför någonting till den bild av personen som man redan har. Och så finns det porträtt där han lyckas fånga ett uttryck/en känsla/en egenskap hos personen som de vanligtvis inte visar men som gör dem lite mer mänskliga. Och därför lite mer intressanta. /Maria

November 07, 2006 1:26 PM  
Blogger Peter said...

kerstin: Jag gillar också honom. Tror boken precis kommit ut. Den finns på amazon iaf.

*****: David LaChapelle är färg och plastighet personifierad. Modellerna gillar du inte alltså?

maria: Exakt. Det kan ibland bli lite för mycket lattjolajban. Gillar iofs det, men ibland får det för stor plats. Därför kan jag nog ibland gilla mer "vanliga" fotografer med mindre rekvisita. Som Mario Testino. För att inte tala om Anton Corbijn.

November 07, 2006 2:20 PM  
Anonymous Anonymous said...

Testino är underbar. Som alla bra konstnärer har han en stil som gör att man känner igen hans verk men aldrig på bekostnad av motivet. Åsså är det så snyggt. Alltid snyggt.

November 07, 2006 2:29 PM  
Blogger Puman said...

spektakulära bilder och min favorit är Addicted to Diamonds!

November 07, 2006 4:26 PM  
Blogger Peter said...

maria: Testino brukar dessutom vara grym på att ljussätta. Eller använda ljus ett väldigt snyggt sätt i sina bilder. Det gillar jag.

puman: Spektakulär bilder är ju LaChapelle's mellannamn. Addicted to Diamonds alltså... Kolalinor och silikontuttar. Där ser man!

November 07, 2006 4:37 PM  

Post a Comment

<< Home