Friday, June 29, 2007

Off I Go!

Nu drar jag så nu slipper ni mitt NY-tjat för ett litet tag. Ha det grymt här hemma så länge.

Nu ska jag bara hoppa i mitt Juicy Couture-set för det är ju, enligt väldigt säkra källor, så skönt att flyga i. Så what can I do. ;)

Cheerio!

Thursday, June 28, 2007

Förresten!

Undrar när den bästa tiden att droppa att man har köpt ett hus är? Nån som vet? Så jag vet när jag ska säga det...

Nakknabrallerna

Har ungefär 2 timmar kvar att jobba. Tokbränner cd-skivor till folk. Med referensbilder tyvärr, inte briljant musik.

Men då kan man ju å andra sidan fundera över exakt hur mycket kläder man faktiskt behöver under en vecka där borta. Jag menar 3 par chinos, 3 par jeans och fem par skor känns ju grymt overkill. Dessutom är ju chansen inte direkt liten att jag kommer att köpa kläder där borta.

Så nu är jag inne på att rationalisera. Det får bli Nakknabrallerna. Hela tiden typ. De är ju dessutom lätt de svalaste och snyggaste sommarbrallerna jag äger. Och kommer att klä mig alldeles förträffligt när jag sitter och dricker drinkar med M.I.A i en varm liten avkrok på andra sidan atlanten.

Och blir det alldeles för varmt och härligt är det väl bara att åka upp till Harlem och öppna vattenposterna.

Wednesday, June 27, 2007

Johan L.

För övrigt vidhåller jag att Johan Lindeberg faktiskt till slut börjat rita snygga kläder. Vilket han ju visade redan i höstas.

Vår/sommarkollektionen -08, som han precis visade i Milano är riktigt jäkla snygg. Han har kommit en bra bit sen de där vanvettigt fula logo-collegetröjorna och skärpen. Väldigt trevlig utveckling som jag faktiskt inte alls såg komma.

The Championships

Idag var det direktsänd tennis på vårt lunchhak. Dementieva mot nån som jag inte kommer ihåg vem det var. Väldigt trevligt. Tills det blev regnavbrott. Både på tvn och utanför krogen. Wimbledon är grymt. Men Raffes Wimbledon-kollektion som för ett litet tag sen landat i Stockholm, ett år efter den lanserades förra sommaren, klarar jag mig utan. Så jag gick till HM och köpte ett par chinos till.

Tuesday, June 26, 2007

Vill. Åka. Nu!

Det är verkligen oerhört svårt att jobba när det är sånt här väder. Och när jag bara har 2 dagar kvar innan jag drar. Vill helst bara sitta och toksurfa bland alla sajter eller bloggar som har vad som helst som handlar om New York, Long Beach, Williamsburg eller Greenpoint. Vår lägenhet ligger på Mott Street. Det är väldigt okej.

Och så vill jag ha en surfingbräda också. En riktig. En snabb. Som både klarar lite vind och vågor. Det vill jag ha.

Monday, June 25, 2007

Inte bara jag...

Skönt att se att det inte bara är jag... Lättmjölk stavas lättmjölk och competition stavas competition. Även på färdigtryckta och levererade grejer.

Och på tal om stavfel och grafisk form. Det är en utställning på MoMA som heter "50 Years of Helvetica" nu. Trevligt typsnitt, trevligt ställe.

4.

4. 4. 4. 4 dagar kvar. 4 dagar kvar. 4 dagar kvar. 4 dagar kvar... Tills jag drar till New York och på semester.

Och till Spice Girls gör sitt officiella uttalande till världen. I can not wait...

Thursday, June 21, 2007

Minitröjor!

Ha! Jag har precis fått en anledning att köpa barnkläder när jag åker till New York nästa vecka. För min kära vän har precis fått en knatte. Gud vad roligt! Kanske en pytteliten "I hjärta NY"-tröja...

Och om det är nån som har massa fantastiska tips på saker och butiker jag inte bör missa får ni hemskt hemskt gärna säga nåt!

Nu går jag faktiskt snart hem!

Wednesday, June 20, 2007

Jo, men det var ju inte så dåligt...

Ja, herre gud! Att lillkillen kunde sjunga och vara en världsartist visste jag ju. Men att han var så jävla otroligt duktig på att dansa hade jag missat. Visst, jag har sett honom dansa i videos, men han knäckte ju samtliga sina dansare hur enkelt som helst. De var inte ens i närheten av hans kontroll. He had me at dansnumret, ensam på scenen, under My Love. Det hade räckt för mig.

Ja, det är ju fullkomligt meningslöst att försöka förklara hur det var men det var ju ehh, fantastiskt. Bland det bästa jag sett tror jag. Trots att Timbaland var katastrof.

Monday, June 18, 2007

Snart!

Jo, men jag tror nog att det börjar bli lite Justin-pepp här i glashuset...

Update: Ben, som har utsikt mot globen säger att det redan är en liten kö! Så nu kan jag tänka mig att få sluta jobba för idag, tack så mycket!

Friday, June 15, 2007

So long!

Mina vänner! Det har varit en märklig vecka. Från ultimate low till ulitmate high! Men mer om det en annan gång. För nu hoppar jag in i min hyrbil och beger mig till Växjö för en träff med mina kompisar från förr. Det kommer bli helt strålande. Alternativt läskigt. 11 snubbar.

Idag har jag till exempel fått mejl som "Själv minns jag bäst Andreas "Cold Steel" (vansinnigt stor kniv, min anm.) som man kunde sprätta upp en bildörr (!) med. Funderar själv på att köpa en, men 1600 spänn känns lite mastigt..."

Jag säger som Dogge. Några lyckas, några dör - vi var kompisar från förr... Förhoppningsvis är jag i den första kategorin. Även på måndag!

Tuesday, June 12, 2007

Djupt!

Shit, så här länge ska jag aldrig mer hålla andan igen. Det är direkt skadligt för mitt psyke. Aldrig aldrig aldrig mer...

Fast jag har varit i Örebro och Malmö också. I Malmö var det 32 grader varmt och jag hade jeans. Inte så genomtänkt.

Wednesday, June 06, 2007

Bon fyller sex!

Okej, idag tycker även jag att det var en alldeles förträfflig idé att göra nationaldagen till helgdag. Om nån bara kan fixa att det är sånt här väder varje år ska jag aldrig mer ifrågasätta det beslutet.

Nu åker jag och M.I.A och badar (okej, det kanske var att lova för mycket) och sen går vi på kalas med Bon. Som lägligt nog har badmode i det kommande sommarnumret.

Hoppas ni får en fantastisk dag i solen, mina vänner!

Update: Klart jag badade! Vad trodde jag egentligen...

Tuesday, June 05, 2007

Grattis!

Förresten. Idag satt världens gladaste studenttjej bredvid mig på tunnelbanan in till jobbet. Hon var så enormt glad och ville jättegärna berätta för mig att hon skulle ta studenten idag. Som om hennes studentmössa och mobilsamtalet om champagnefrukosten inte skvallrade. Jag sa till henne att jag hoppades att hon skulle få en fantastisk dag och att hon inte skulle hoppa ner i fontänen vid Sergels torg med den där vita klänningen. Eller de nya skorna. Hon lovade och skrattade. Sen sa hon att hon också skulle till New York i sommar, log och gick av. Jag är helt övertygad om att hon kommer att bada!

Jag kan inte förstå hur man kan bli irriterad över deras glädje. För min del får de sjunga och hoppa på sina lastbilsflak som om det inte fanns någon morgondag, bara de fortsätter vara så överjävla lyckliga som de är just då. Och när Hässelby-lastbilarna kommer infarandes med de fetaste soundsystemen med reggaeton på galen volym vill jag också ha kalas. Inte sitta inne och jobba.
Fast i morgon fyller Bon sex år. Då blir det kalas vill jag lova!

Peter och Nakkna

Det är ju inte direkt nån hemlighet att jag är svag för Nakkna efter alla fantastiska visningar jag varit på. Människor som gör sin grej hela vägen. Och som inte är rädda för att ta ut svängarna. Igår var jag och massa andra sköna människor på shoppingutflykt som Mia fixade perfekt och en av butikerna var just Nakkna.

Och hade jag varit en dagens outfit-kille hade ni fått se de snyggaste byxorna ever. Från Nakkna. Sen var vi hos Ida och Malin också. Och på ÖÖS. Och självklart hamnade jag och E på F12 Terrassen och väntade in soluppgången...

Bilden är från Nakknas visning på Folkoperan för några år sen. Som ju var en väldigt trevlig afton!

Monday, June 04, 2007

Samma dag...

... som jag landar i New York släpps den här! Är det nån som försöker säga nåt eller?

Hatt!

Det ska tydligen vara en hatt i år! Där ser man. Undrar om det fortfarande är okej om jag drar på mig en turban? Det var nog i och för sig mer mars -07. På den där lilla biten mellan Slussen Götgatsbacken och Brunogallerian.

Dessutom har tydligen individualismen ersatt konformismen och då är ju hatten mer rätt än på länge. Go Kentucky Derby! Fast. Jag gillar ju hattar. På andra. Om man bara bär upp sin hatt som vore det vilket helt jävla fantastiskt plagg som helst är jag all game. Bara det inte är cowboyhatt i typ vitt på snubbar, för det går inte...

"Hatten gör en deppig människa gladare och en vacker klänning vackrare.", tycker Brita von Koeningsegg. And who am I to argue?

Sunday, June 03, 2007

3,8!

Mil alltså. 3,8 mil har jag och M.I.A cyklat idag. Bromma till Sätra till Vårby gård och tillbaka. Dessutom en tripp upp på Vårbergstoppen. Damn, vad jag är rädd att det kommer att kännas imorgon. Tur att jag har höj- och sänkbart bord. Men jäklar vilket grymt väder det var. Keep it up, solen!

Saturday, June 02, 2007

Beck to the Future

"ALL those who doubted David Beckham, go to the back of the class — and collect your dunce’s hats on the way.

Yes, Terry Venables, that includes you.

England’s assistant manager was against a recall for the country’s former skipper. But Steve McClaren, who axed Becks after the World Cup, swallowed his pride and was totally vindicated."

Och ja, lillasyster, för Roddes skull var 1-1 ganska okej... Och nu lämnar vi fotbollen för några dagar. Minst.

Friday, June 01, 2007

Så gör man!

Har ju lovat att jag inte ska tokhylla föreställningar efter att de har slutat gå. Eftersom ni ju då inte har möjlighet att se dem. Men sista föreställningen igår av Natten är dagens mor och Kaos är granne med Gud, dubbeln av Lars Norén i regi av Tobias Theorell, på Stadsteatern var 4 timmar och 40 minuter helt jävla magiskt skådespeleri. Jag blev helt golvad. Det var länge sedan jag såg skådespelare ta ut sig något så enormt. Hur de har orkat spela den 3 kvällar i veckan går över mitt förstånd.

Och att Sven får Thaliapriset är inte det minsta konstigt. Herre min skapare vad ni måste se den om den sätts upp igen nästa vår. Niklas Falk, Katarina Ewerlöf, Fredrik Gunnarson, Sven Ahlström och Jonas Falk - jag tror aldrig ever jag sett dem bättre. Sällan har de stående ovationerna varit mer motiverade.